Reke više ne prete Pomoravlju

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije za Pomoravski okrug Goran Kušić rekao je da reke više ne prete opštinama u ovom okrugu i da se situacija stabilizuje.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

10:20

Default images

"Vodostaj reka je svuda u opadanju, više nigde ne prete, nemamo nigde pretnje od novih polava, medjutim problem predstavljaju podzemne vode u mnogim mestima", rekao je on.

Takođe niko nije gladan i žedan, a svi putni pravci su prohodni, dodao je Kušić.

Radi se na tome da se život što pre normalizuje, da ljudi dobiju vodu, struju, a prioritet je sada dezinfekcija poplavljenih objekata, uklanjanje leševa uginulih životinja, da se ne pojavi zaraza.

U Paraćin je stigla ekipa ABHO koja će danas početi dezinfekciju proritetnih objekata,vrtića, škola...Očekujem da što pre počne i u Svilajncu, kada se iscrpi voda i u okolnim selima ovih opština i Jagodine.

Nastavlja se crpljenje vode u Svilajncu, Paraćinu, Jagodini i Despotovcu.

"U Despotovcu nije proradio vodovod, očekujemo da danas proradi i vodovod u Svilajncu,Paraćin je dobio tehničku vodu, Chuprija nema vodu u svim dlovima grada", rekao je Kušić i istakao da voda nije za piće ni u jednoj opstini u Pomoravskom okrugu osim Jagodine.

Gradjani se vodom sanabdevaju iz cisterni i deli im se flaširana voda.

Problem su na mnogim mestima visoke podzemne voda, preko dana se iscrpi a tokom noći nadodju za pola metra. Tako je na području Jagodine, Svilajnca, Paraćina...

"Dobijamo pomoć sa svih strana u ljudstvu, opremi i hrani što je dobro. Danas stiže jedna velika pomoć iz Danske, a tu su već ekipe iz Makedonije, Bugarske, vatrogasci iz Aleksinca koji pomažu gradjanima Paraćina", rekao je Kušić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: