Diković: Bez brige za Šabac

Načelnik Generalštaba Vojske i šef Kriznog štaba za odbranu Šapca general Ljubiša Diković izjavio da nema razloga za brigu u Šapcu.

Izvor: B92

Nedelja, 18.05.2014.

09:04

Default images

General Diković je naveo da se očekuje porast Save večeras, ali da su nasipi na obalama dodatno utvrđeni i da je na terenu dovoljan broj ljudi.

General Diković je ranije rekao da je situacija nema pokazatelja da bi se to stanje moglo pogoršati. Vodostaj Save kod Šapca i Sremske Mitrovice je trenutno ili u stagnaciji ili opada.

On je rekao i da u Šabac stiže pomoć sa svih strana, pre svega pesak i džakovi.

Nivo reke kod Šapca je tokom protekla tri časa opao je za tri centimetra i sada iznosi 659 centimetara.

Reka je tokom noći postigla rekordnu visinu od 665 centimetara, ali su nasipi od džakova s peskom, pravljeni tokom prethodnog dana, izdržali nalet.
U kriznom štabu tog grada procenili su da je situacija uz obalu reke dobra, a na kriznim tačkama nasip se dodatno ojačava, pre svega u selu Drenovcu, uzvodno od Šapca.

Zbog najavljenog talasa iz Bosne i Hrvatske, kao i zbog pojave podzemnih voda, naloženo je iseljavanje gradjana u 11 sela sliva.

Rejon Save pod kontrolom kriznog štaba tog grada dugačak je oko 30 kilometara.

Diković je naveo da je nasip koji su napravili dobrovoljci iz cele Srbije urađen do visine od 740 centimetara.

Operatori pojačavaju signal i nude besplatan internet

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: