Voda se povlači iz Svilajnca

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović kaže da je situacija bolja nego juče i prošle noći, da se voda povukla iz pola grada, ali je i dalje veoma teško.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

08:05

Default images

I dalje nema struje, vode, ne radi fiksna telefonija.

"Voda je u stagnaciji, Velika Morava nije pravila problem tokom noći, a voda se povukla iz pola grada", rekao je Millanović. Tokom jučerašnjeg dana evakuisano je oko 1.000 ljudi, 350 je u gradu u prihvatnom centru, a osatalo je otišlo po selima. Sve kuće su poplavljene i u njima niko ne živi, dodao je on.

"Trenutno spremamo hranu za evakuisane ljude i one u delu grada gde se još nalazi voda, pokušaćemo da uključimo struju bar u deo grada, da osoposobimo kanalizacuiju da bi primila vodu sa ulica, saniraćemo u toku dana obale Resave da ponovo ne dodje do izlivanja", rekao je on.

Ljudi su bezbedni, ocenio je Milanović. Imamo puno stoke koja se udavila i moramo videti gde je preventivno smestiti, istako je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

17 h

Podeli: