SPO: Milošević iza svih ubistava

Vuk Drašković ocenio da iza svih političkih ubistava koja je organizovala i izvršila služba državne bezbednosti Slobodana Miloševića stoji Slobodan Milošević.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

11:03

Default images

On je naveo i da sada postoji politička volja da se cela piramida zločina predstavi narodu.

Predsednik Srpskog pokreta obnove je kazao da se ne može ubijati po bilo čijoj naredbi, već po naredbi prvog u državi, a to je bio Milošević, i podsetio na ubistva Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije i pokušaj atentata na njega u Budvi.

Upitan o ubistvima Zorana Todorovića Kundaka, Radovana Stojičića Badže i o četvorostrukom ubistvu na Ibarskoj magistrali, Drašković je u telefonskoj izjavi za Jutarnji program TV Pink odgovorio da se pojavila politička volja da se narodu predstavi cela piramida zločina u kojoj su neposredne ubice, organizatori i vrhovni nalogodavac.

Milošević je naloge prosleđivao šefu Državne bezbednosti Radomiru Markoviću, rekao je Drašković napominjući da je ispod Markovića bio Milan Radonjić, koji je rukovodio beogradskim sektorom državne bezbednosti.

"Radonjić je rukovodio eskadronima pripreme smrti i agentima koji će da pripreme teren, da jave Radomiru Markoviću da je 'žrtva obrađena' i da Legija, odnosno eskadron koji je bio zadužen za likvidacije, pošalje ubice", dodao je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: