“NATO neće graditi baze u CG”

NATO nema ambicije da gradi vojne baze u Crnoj Gori, kažu u ministarstvu odbrane u Podgorici.

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2014.

16:49

Default images

U dijalogu predstavnika Komunikacionog tima Saveta za članstvo u NATO sa studentima, rečeno je da takav plan ne postoji ni u crnogorskim strateškim dokumentima.

"Ono što stoji u planovima VCG i što je dato u Strategijskom pregledu odbrane - takav plan ne postoji. Kad govorimo o terminu baza, ona se više veže za takozvane isturene baze za operacije u misijama", kazao je major Aleksandar Pantović iz Odelenja za operativne poslove i obuku Ministarstva odbrane.

Prema njegovim rečima, termin vojna baza koji se koristi, odnosi se na vojnu infrastrukturu NATO, a ne klasične baze.

"Ali, nekakav plan o gradnji NATO baze ili bilo koje druge baze na teritoriji Crne Gore, u našim strateškim dokumentima ne postoji", naveo je Pantović.

On je napomenuo da izgradnja jedne baze, bilo koje, ne znači samo dati nekom prostor, zemljište, već da je mnogo infrastrukture potrebno za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: