Ponedeljak, 30.12.2013.

10:09

Rusija:Panika, evakuisan Crveni trg

Nakon nove eksplozije u Volgogradu, panika i u Moskvi. Crveni trg bio privremeno evakuisan zbog sumnjive torbe.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Nakon što je primežen sumnjiv predmet, odnosno torba, moskovska policija odmah je evakuisala ceo trg, koji je inače najprometniji deo Moskve, a oko celog područja postavljen je kordon policije, javila je Raša tudej. Međutim, ubrzo je otkriveno da je sumnjivu torbu ostavila mentalno bolesna žena i ceo trg je zatim ponovo otvoren.

Podsetimo, u ruskom gradu Volgogradu jutros je izveden još jedan teroristički napad, svega dan nakon što je žena samoubica izvela napad na železničkoj stanici u tom gradu. U najnovijem napadu u Volgogradu poginulo je 14 ljudi, dok je 28 povređeno.

Nakon ovog drugog napada na Volgograd, cela zemlja je u panici, a ljudi masovno počinju da odbijaju da koriste javni prevoz. U Volgogradu su svi jutros izašli iz javnog prevoza i idu na posao peške. Takođe, po društvenim mrežama počele su se javljati i lažne informacije o eksplozijama.

Zvaničnici Ruske železnice su savetovali putnike da na stanice dođu znatno ranije zbog bezbednosnih provera, koje mogu potrajati. Ta kompanija je takođe pozvala sve putnike da sve što im je sumnjivo prijave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: