Nedelja, 01.12.2013.

23:09

"Izbori otvorili put demokratiji"

Šef Misije OEBS-a na Kosovu Žan-Klod Šlumberger izjavio je da je OEBS dobro obavio svoj zadatak u pomaganju izbora u četiri opštine na severu.

Izvor: Tanjug

Default images

On je ocenio da su uspešni izbori na severu Kosova otvorili put daljim demokratskim procesima na Kosovu.

Nakon završetka drugog kruga glasanja za gradonačelnika u Severnoj Mitrovici i ponovljenog glasanja na tri biračka mesta u Zvečanu, OEBS je uspešno priveo kraju svoje pomaganje izbora u četiri opštine na severu Kosova, navodi se u saopštenju OEBS.

"Misija OEBS-a je dobila zadatak da sprovede veoma važan deo sporazuma, sklopljenog pod pokroviteljstvom Evropske unije, o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, i ponosan sam na posao koji smo obavili. Uspešni izbori na severu otvorili su put daljim demokratskim procesima na Kosovu", istakao je ambasador Žan-Klod Šlumberger, šef Misije OEBS-a na Kosovu.

OEBS se, kako se navodi, raduje bliskoj saradnji sa svim novoizabranim opštinskim zvaničnicima, partnerima na centralnom nivou kao i sa međunarodnim partnerima, u okviru tri programske oblasti OEBS-a na Kosovu, koje obuhvataju ljudska i prava zajednica, demokratizaciju i javnu bezbednost.

Šlumberger je izrazio zahvalnost misijama OEBS na Kosovu i u regionu, organima bezbednosti, Kosovskoj policiji, Euleksu i Kforu bez kojih, kako je rekao, izbori na severu ne bi bili mogući.

Zahvalnost, prema njegovim rečima, pripada i Evropskoj uniji i ostalim međunarodnim akterima koji su pružili opštu i finansijsku podršku u olakšavanju izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

16 h

Podeli: