Mendela kritično, ali stabilno

Nelson Mandela, koji je od septembra na kućnom lečenju, nalazi se i dalje u stabilnom, ali kritičnom stanju, objavila je danas južnoafrička vlada

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2013.

12:48

Default images

Zdravstveno stanje bivšeg predsednika je bilo manje-više isto kada ga je u ponedeljak posetio Džejkob Zuma, predsednik Južnoafričke Republike, što znači stabilno, ali kritično, navedeno je u saopštenju vlade, preneli su danas francuski mediji.

U saopštenju je istaknuto i da 95-godišnji Mandela nastavlja da reaguje na terapiju.

Mandela je ranije ove godine proveo skoro tri meseca u bolnici zbog infekcije pluća. Mandela, koji je proveo 27 godina po zatvorima aparthejda pre nego što je postao prvi južnoafrički lider crne rase, suočio se nekoliko puta s problematičnom zdravstvenom situacijom, preneo je danas AFP.

Njegov najskoriji bolnički boravak od 86 dana bio je najduži od kada je pušten iz zatvora 1990. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: