Kurteši:Niko nije primoran da glasa

Kosovski ombudsman Sami Kurteši ocenio, posle obilaska biračkih centara u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde se ponavljaju lokalni izbori, da nema problema.

Izvor: B92

Nedelja, 17.11.2013.

12:08

Default images

On je, u izjavi novinarima, kazao da je obišao birališta i da nije ustanovio da postoje problemi.

Kurteši je preneo da se sreo sa predstavnicima OEBS i posmatračima.

Ono što smo videli jeste da nema posmatrača iz političkih partija, a gde ih ima, ima ih samo iz jedne ili dve partije“, rekao je on.

Upitan da li je uočio da se navodno građani teraju da izađu na izbore Kurteši je odgovorio da nema takve informacije.

Niko nam se nije žalio da je nateran da glasa. Videli smo puno ljudi u redovima“, naglasio je on podvukavši da bi teranje građana da glasaju ili ne glasaju bilo kažnjivo.

Glasanje treba da bude slobodno“, podvukao je Kurteši.

On je dodao da 3.novembra, kada je zbog incidenta prekinuto glasanje u tri biračka centra, nije došao u severni deo Kosovske Mitrovice, jer niko od bezednosnoh faktora nije mogao da mu obezbedi sigurnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: