DS: SNS - 39 odsto, demokrate 17,5

Izborna mesta u Vrbasu zatvorena su u 20h. Nije bilo ozbiljnijih povreda izbornog procesa. DS saopštio prve rezultate: 39 odsto naprednjacima, 17,5 demokratama.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 13.10.2013.

09:11

Default images

Na osnovu obrađenih 28 od 36 izbornih jedinica, na opštinskim izborima u Vrbasu Srpska napredna stranka sa partnerima osvojila je oko 39 odsto glasova, koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije oko 24 odsto i Demokratska stranka (DS) oko 17,5 odsto, rečeno je agenciji Beta večeras u izbornom štabu DS-a.

Svih pet ostalih lista prema dosadašnjim rezultatima nisu uspele da pređu izborni cenzus od pet odsto, kazali su u DS-u.

"Napravili smo neverovatan preokret, građani su nagradili istinu, poštenje i odgovornost", izjavio je lider naprednjaka i prvi potpredsenik Vlade Srbije Aleksandar Vučić večeras u Vrbasu.

Prema procenama, na izbore je izašlo više od 64 odsto građana.

Predsednik Opštinske izborne komisije u Vrbasu Predrag Radović izjavio je ranije danas da ni na jednom od 36 biračkih mesta nisu zabeležene ozbiljnije povrede izbornog procesa.

Prema njegovim rečima, Opštinska izborna komisija zasedala je jutros u 7 sati i donela je nekoliko odluka kojima se rešavaju tekući problemi.

"Pravilo o radu Biračkih odbora i sam Zakon nalažu da poštovanje obaveze da unutar 50 metara od biračkog mesta ne sme biti nikakvih propagandnih aktivnosti i tu odluku smo potvrdili na sednici Komisije", rekao je Radović.

On je dodao da su građani prijavljivali da se u blizini biračkih mesta nalaze neka lica sa narandžastim kačketima koja sede u automobilima.

"Pominju se kačketi i slične stvari, ali je najbitnije da Birački odbori reaguju na vreme i nadam se da će svi nedostaci koji budu uočeni biti odmah uklonjeni", kazao je ranije danas Radović.

Zamenik predsednika DS i predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je večeras da su u Vrbasu danas kupovani glasovi po ceni od 5.000 do 8.000 dinara.

Ishod lokalnih izbora u Vrbasu sačekaće večeras u tom mestu partijski lideri gotovo svih stranaka.

Pravo glasa na izborima ima 36.824 birača koji će glasati za neku od osam prijavljenih izbornih lista na 36 biračkih mesta, koja su bila otvorena do 20 sati.

Opštinska izborna komisija potvrdila je da će na izborima za odbornike u Skupštini opštine Vrbas učestvovati izborna lista "Demokratska stranka - Dr Bojan Pajtić", zatim "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka (Srpska napredna stranka, Nova Srbija, Pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije, Srpski pokret obnove, Rusinska demokratska partija).

Pod rednim brojem tri je lista "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS) - Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) - Jedinstvena Srbija (JS) - Savez vojvođanskih Mađara (SVM) - Udruženje Krajišnika", a potom sledi lista "Liberalno-demokratska partija - Liga socijaldemokrata Vojvodine".

"Grupa građana Svi zajedno - Socijaldemokratski savez - Branislav Petrović" je pod rednim brojem pet, slede "Demokratska stranka Srbije - Asocijacija mladih Vrbas - dr Vojislav Koštunica", "Srpska radikalna stranka - dr Vojsilav Šešelj" i "Grupa građana Dveri - Za život Vrbasa - Ivan B. Kostić".

Na osam izbornih lista nalazi se ukupno 257 kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: