Inspektori opet proveravaju Siriju

Portparol Organizacije za zabranu hemijskog oružja Majkl Luhan potvrdio je da su inspektori za kontrolu hemijskog oružja u Siriji posetili tri lokalcije.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

14:18

Default images

On je rekao da je prva serija lokacija, sa liste koju inspektori treba da posete, "relativno bezbedna" jer se nalazi na teritoriji pod kontorolom vladinih snaga.

Generalni direktor Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCV) Ahmet Uzumku izjavio je juče da su sirijski zvaničnici bili "prilično kooperativni" u ranim fazama uništavanja sirijskog arsenala hemijskog oružja, preneo je AP.

OPCW ima rok do sredine 2014. da okonča uništavanje sirijskog hemijskog arsenala na osnovu odredbi rusko-američkog sporazuma.

U skladu sa tim, 27 inspektora treba do sredine naredne godine da poseti 20 lokacija, do kojih može da dodje prelazeći i delove zemlje koji su pod kontrolom pobunjenika, zbog čega se UN nadaju da će uspeti da obezbede dogovor o prekidu vatre kako bi inspektori mogli bezbedno da obave svoj posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: