Dačić se vraća iz Grčke zbog Prajda

Premijer Srbije Ivica Dačić počinje sutra posetu Grčkoj ali će, ako u subotu bude održana Parada ponosa, prekinuti posetu i vratiti se u Beograd, javlja Beta.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 25.09.2013.

17:38

Default images

Isti izvor rekao je Beti da će Dačić prekinuti posetu Grčkoj ukoliko bezbednosna procena o Paradi ponosa bude pozitivna, odnosno ukoliko se taj skup održava.

Vlada Srbije je, u svom saopštenju, precizirala da će srpski premijer biti u poseti Grčkoj u četvrtak i petak, 26. i 27. septembra.

Tokom posete Grčkoj, premijer Srbije prisustvovaće obeležavanju godišnjice iskrcavanja Srpske vojske na jonska ostrva Krf i Vido u četvrtak, 26. septembra u 11 časova. Nakon obreda Krfske mitropolije, premijer Dačić će položiti vence ispred Mauzoleja na Krfu i u Plavu grobnicu i obratiće se učesnicima skupa. Predsednik Vlade posetiće i Srpsku kuću na Krfu.

U petak, 27. septembra, predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić sastaće se sa predsednikom Grčke Karolosom Papuljasom i grčkim premijerom Antonisom Samarasom u Atini.

A što se tiče Parade ponosa, još nema bezbednosne procene za njeno održavanje. Premijer i ministar unutrašnjih poslova Dačić je prethodno izjavio da one po zakonu mogu da budu urađene 24 sata pre samog događaja.

Dačić je ranije danas rekao da će Prajda biti, osim ako ne preti opasnost da ponovo dođe do problema.

Predstavnici organizacionog odbora Parade ponosa još nemaju nikakvu zvaničnu procenu o bezbednosti održavanja Prajda. Ranije je i direktor policije Milorad Veljović rekao da će, čim bude bila završena, bezbednosna procena biti dostavljena ministru Dačiću.

Ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić rekao je za B92 da će, ukoliko Parada ponosa bude održana, tamo ići kao ministar sa svojim građanima, a ne kao Branko Ružić i tvrdi da nema nesuglasica u SPS po pitanju Prajda.

On je rekao i da se još ne zna da li će šetnja biti održana ili će to biti neka manifestacija u zatvorenom prostoru, jer još nema bezbednosnih procena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: