SU: Oporavak posle brutalnog napada

Aleksej Bojogović i Valentin Seleza oporavljaju se nakon što su ih dvojica maloletnika u Subotici napala, opljačkala i pregazila automobilom.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 19.08.2013.

16:30

Default images

Dvojicu mladića u noći između petka i subote na ulicama Subotice napala su i maltretirala dvojica maloletnika, od ranije poznatih policiji.

Jedan od nasilnika je uhapšen, a za drugim se još traga. Povređeni se oporavljaju od teških povreda koje su im nanete gaženjem automobilom i udaranjem.

Pretučen, pregažen pa opljačkan - sve to doživeo je osamnaestogodišnji Aleksej Bojogović na ulicama Subotice. Tvrdi da su ga napala dva mladića iz zelenog “folksvagen pasata” i pokušala da mu otmu torbu.

“Oni su tad krenuli za mnom - prvo lagano, ali pošto su videli da sam se uspaničio i da sam brzo trčao, oni su stali na gas i ja sam bukvalno bio pregažen. Kada sam se našao pod točkovima, mislim da su kočnice stisli, ja sam jedno 15 sekundi klizao zajedno da tim točkovima, a onda su dodali gas i prešli preko mene”, priča Aleksej.

O svemu svedoče i povrede karlice, brade i mnoštvo opekotina po telu. Bojogović kaže da je dugo dozivao pomoć.

“Šorts mi je bio potpuno iskidan, donji veš mi je bio iskidan, majica na leđima skroz - kao da je neko pucao u mene”, kaže on.

Sličnu sudbinu doživeo je i Valentin Seleza. Po svedoćenju - isti napadači su ga šutirali, ubacili u kola, pa ga izbacili i prešli preko njegove noge.

Valentinu je noga slomljena na deset mesta, povređena mu je glava, a na telu su vidljive posledice batinanja. Subotički gradonačelnik Modest Dulić traži hitnu reakciju policije.

“Da se ne generalizuje, jer kriminogeno ponašanje, bahato i drsko nema nacionalno obeležje niti identitet. Radi se o društvenim anomalijama sa kojima društvo mora da se izbori. Ono što je bitno je da su počinioci od ranije poznati policiji i da se radi o ljudima koji su povratnici u krivična dela”, naveo je Dulić.

Na najave mogućeg organizovanja civilnih straža u Subotici, Modest Dulić kaže da su one legitiman način organizovanja, ali da bi značile i potpuni poraz države u obračunu sa kriminalom.

Šajn traži hitnu reakciju države

Predsednik Romske partije Srđan Šajn danas je, povodom nasilja koje su počinila dvojica maloletnika u Subotici, pozvao državu da odlučno reaguje jer je to najbolji način da se ne naruši skladan život različitih nacionalnih zajednica u celoj Srbiji.

"Saosećamo bol s licima koja su poslednjih dana bile žrtve napada huligana u Subotici. Svaki huligan, svaki učinilac krivičnog dela ima svoje jasno ime i prezime i u skladu s tim mora da bude adekvatno kažnjen", naveo je Šajn u saopštenju.

On je istakao da se Romska partija zalaže za nultu toleranciju za krivična dela krađe.

"Spremni smo da podržimo i podnesemo inicijativu da se još jednom pooštre zakoni Srbije i da svaki građananin bez obzira na vrednost ukradenih predmeta bude izveden pred lice pravde. Naročito je ovo bitno kako se ne bi dozvolilo da sitne krađe budu uzrok sukoba među različitim nacionalnim zajednicama", naveo je Šajn, koji je i poslanik u Skupštini Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: