Krstićev konačan odgovor večeras

Diplomac sa čuvenog univerziteta Jejl Lazar Krstić daće svoj konačan odgovor na ponudu da bude novi ministar finansija večeras, saznaje B92.

Izvor: B92, Blic

Sreda, 14.08.2013.

13:00

Default images

Iako su pojedini mediji da je on već odgovorio na tu ponudu ili da je "postignut načelni dogovor", naš izvor tvrdi da će se sve definitivno znati večeras.

Kako je objavio "Blic", za početak će ovaj ekonomista, koji trenutno radi u njujorškoj kancelariji konsultantske kuće "Mekenzi", raditi na sprovođenju već usvojenog Akcionog plana Vlade Srbije.

Od jeseni bi trebalo da se pozabavi mogućim novim merama koje bi omogućile da Srbija u narednom periodu ima održiv finansijski sistem.

Podsetimo, kako je izvestila TV B92, Krstić je juče stigao u Srbiju i sreo se s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Krstić je rodom Nišlija, a nakon što je kao đak generacije maturirao u gimnaziji "Bora Stanković", primljen je na prestižni američki univerzitet Jejl i tamo dobio stipendiju za školovanje, koje je godišnje koštalo 42.500 dolara.

Već od prve godine studija izdvojio se kao jedan od najboljih akademaca, u trećoj godini proglašen je najperspektivnijim, a 2007. je i diplomirao u oblasti matematike, etike, politike i ekonomije. Tada počinje karijeru u konsultantskoj kući "Mekenzi", gde kao finansijski ekspert radi i danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: