Sreda, 14.08.2013.

13:00

Krstićev konačan odgovor večeras

Diplomac sa čuvenog univerziteta Jejl Lazar Krstić daće svoj konačan odgovor na ponudu da bude novi ministar finansija večeras, saznaje B92.

Izvor: B92

Krstiæev konaèan odgovor veèeras IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

vldjuka

pre 10 godina

Probajte ovu kombinaciju:
Ministar finansija je konsultantska kuća Mekenzi, njihov čovek na terenu je Lazar. Dakle, u ovoj varijanti Lazar ne radi sam, iza njega stoji Mekenzi, a tu su verovatno i neke starije čike, koje su svugde bili i svašta videli i radili. Ovo bi objasnilo zašto Lazar toliko rizikuje. U ovoj varijanti kada istekne ugovor sa Srbijom on se vrati sa terena u svoju firmu. Na ovaj način Mekenzi ima čvrst oslonac. A usput se vrši podsticaj da se naši ljudi vrate iz sveta.
Neobično rešenje za jedno ministarstvo, ali ima potencijal.

Rade

pre 10 godina

Ni deset Krstića ne može razrešiti Srpski problem, tj partisko rukovođenje zelmljom.Da li je bilo ko toliko naivan da će Dačić smeniti Bajatovića ili Vučić Zoranu, ukoliko Krstić zaključi da, naprimer, oni prave greške i koče u ekonomskom razvoju Srbije. Verujem da će biti i takvih zahteva jer bez dobrih saradnika niko pametan neće da radi.

justin

pre 10 godina

Bojim se da nama ne pomažu ni Kožne Gaće.Kao narod odavno smo potonuli pa sad sve iščekujemo neko Čudo da nas spase I da se za Njega uhvatimo.
-mislim da ovoj zemlji treba pošten PRAKTIČAR a ne TEORETIČAR I consultant.Treba nam neko ko je savladao( ne pročitao) sve teoretičare I u praksi ih isprobao.Ne treba nama neki Dr mašinstva da nam teoretiše ZAŠTO KOLA NE IDU ,već nam treba "maj Gile" da zaprlja ruke I "zašrafi šrafče na karburatorče"

Običan građanin

pre 10 godina

Nema dobrog ministra poljoprivrede,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u poljoprivrednom kombinatu.
Nema dobrog ministra privrede,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u velikoj firmi.
Nema dobrog ministra industrije,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u Zmaju, Petoletci,14. Oktobru,Imt,Imr,Sever,Elektronska industrija,i sl.
Nema dobrog ministra građevinarstva,dok ne provede 20 godina na gradilištu,projektovanju i na mestu direktora u velikoj građevinskoj firmi.
Nema dobrog ministra pravde,dok ne provede 20 godina na mestu predsednika nekog suda.
Nema dobrog ministra finansija,dok ne provede 20 godina na mestu finansijskog direktora velike firme.
Nema dobrog ministra trgovine, dok ne provede 20 godina u velikoj trgovinskoj,ili, spoljnotrgovinskoj firmi.
Nema dobrog guvernera, dok ne provede 20 godina na mestu direktora neke velike domaće banke. Itd.
Zato je u komunizmu i socijalizmu bilo teško odlučiti se za neku osobu. Svi su bili iskusni, stručni i imalu znanje.
2000. godine,uništene su velike firme,ne postoje iskusni ljudi
Ne verujem u ovog Krstića,jer,on se školovao za rad u drugim uslovima Osim toga,zaposlen je u konsusltantskoj firmi. Da se ja pitam,konsultantske firme nebi postojale.
Vučiću,nije bilo dovoljno sve što se događalo od dolaska "petooktobarskih revolucionara" iz 2000. godine na vlast.
On je još jedno veliko razočarenje,ali,ako se bolje razmisli,izvršava nečije naloge.. To radi vrlo prozirno.
Čestitam Vučiću...

Bulbulderka

pre 10 godina

Meni je kul što će nam ministar finansija biti čovek koji obožava američki način poslovanja, koji obožava Amerikance i Ameriku, na čelu NATO-a. I nadam se da će konačno dokazati kako je ono bombardovanje Beograda i ostalih srpskih gradova bila u stvari jedna velika vojna vežba, e da bi se Albanci i Crnogorci konačno kurtalisali Srba.
Živela srpska deca koja su svako jutro ljubila američku zastavu i pevala američku himnu (pre škole)!!!
No, ako nam naizust otpeva srpsku himnu, pa što da ne...

da probam

pre 10 godina

(Vihori, 14. avgust 2013 17:22)
Pa treba da probamo nesto novo, sve ono staro se do sad pokazalo kao neefikasno.

A dali bi ti voleo da ti operaciju na srcu radi neko ko je tek zavrsio medicinu,
nema praksu ni specijalizaciju.
Pa da proba na tebi. Ako uspe uspe ako ne j....ga
....Nikom ništa

PR HR dar mar

pre 10 godina

Molim nekog upućenog u priču da mi objasni, pošto ne mogu da nađem na netu, koja je tačno pozicija ovog mladog čoveka i koja je bruto cifra za koju radi (ne pitam za bonuse), na koliko je (okvirno) projekata radio, na koliko je projekata bio vođa tima i koliko je od toga bilo projekata iz oblasti javnih finansija, na koliko je projekata bio Project Manager (odnosno ekvivalent u McKinsey sistemu - Engagement Manager), naročito koliko je vodio projekata iz oblasti javnih finansija, da li je sada (ili je ikada bio) na bilo kojoj menadžerskoj poziciji? Informacije o tome da je on "vrsni analitičar" koji ima zaradu od 60.000 dolara godišnje ne doprinose ozbiljnosti njegove biografije niti ove vlade.

змај од ноћаја

pre 10 godina

није сад питање хоће ли он прихватити већ да ли ће влада пристати на то што он тражи?

Lalegator

pre 10 godina

Kao simultano finale Farme i Velikog brata u sred emitovanja emnisije Menjam zenu,ziv nisam!

Samo jos da su organizovali sms takmicenje za i protiv uzitak potpun!

smiljka

pre 10 godina

Lazar Krstic znanja svakako ima, a da li ima vise moralne kvalitete od predhodnika to cemo tek da vidimo. Samo se nadam da nece nastaviti praksu rasparcaj, rasprodaj i zaduzi.

Марина

pre 10 godina

Koja lozana. Glupo mi je da komentarisem zato sto je decko ni kriv ni duzan upao u vrtlog iz kojega ce samo da ga pljunu. Svi znamo sta treba da se uradi da bi ekonomija Srbije krenula. Smanjiti birokratiju, zatvoriti partijska javna preduzeca, napraviti pravedan poreski sistem.znaci otpustiti visak radne snage. I smanjiti korupciju. Zato je doveden ovaj decko kao zrtveno jare. 13 godina to Niko nije smeo da uradi.

Fajnenšel

pre 10 godina

Poslednja vest - predsednik Obama neće dozvoliti, već je spremio veto, da genijalni mladi ekspert ode iz Amerike, jer i njima je potreban novi ministar finansija.

ribe

pre 10 godina

Voleo bi da je mladi stručnjak rekao da hoće da bude na čelu nekog velikog sistema u Srbiji koji posluje sa gubitkom. Njegov doprinos bi bio mnogo veći, a visoko znanje sa prestižnog univerziteta bolje iskorišteno.

ugorovi

pre 10 godina

Čovek će sigurno rešiti finansije Srbije. SNS ga je zbog toga i tražio i pronašao. Ipak on kao veliki stručnjak se neće moći iskazati kao da je preuzeo recimo Sartid ili nekog drugog gubitaša iz Srbije i rešio njegove probleme.

od babe devojka

pre 10 godina

sav se tresem, u groznićavom iščekivanju odgovora finansijskog mesije kome je data životna šansa da trulu ekonomsko finansijsku situaciju u kojoj srbija tavori, uz fanfare i teatralno majmunisanje nadležnih, reši nekom čarolijom koju svet još vido nije.

Crni Gruja

pre 10 godina

Ovog coveka ne dovode zbog njegovog znanja. Znaju oni vrlo dobro sta i kako treba. Potrebne su politicke odluke. A u svemu tome samo je potreban neko na koga ce da svale odgovornost za te nepopularne odluke.

Gordana

pre 10 godina

Cela ova frka oko mladjanog neiskusnog ministra navodi me na secana na mog direktora sektora za finansije u firmi u kojoj sam radila. Covek je zavrsio gimnaziju I dve godine fakulteta kada je poceo drugi sv rat u koji je on otisao kao partisan. Poceo je sa grupom mladih osnivaca firme upravo sa organizacijom I finansijama ugovaranjem poslova za firmu I sl.Tek posle 15rada godina izabran je za direktora finansija I 20 god rada savetnika generalnog direktora....Secam se otisao je u penziju I svaki put kada smo bili pred nekim velikim ugovorom Ili finansijskim ulaganjem krizom I sl . slali smo sofera da ga dovede da nam resi problem da savet. Imao je 82 godine kada sam ja otisla iz firme I dalje je funkcionisao perfektno. Ni jedan fakultet ma koliko bio prestizan I skup nije merilo znanja jer se znanje stice kroz praksu.Zato su i poglavice naj stariji clanovi plemena.Kako je decko dobio posao u McKinsy& CO? Zavrsio je prestizni Yale. Moja cerka je bila jedan od naj boljih studenata generacije na DC univerzitetu i evo vec 3 godine ne moze da dobije posao u svojoj struci jer to je drzavni jeftini univerzitet.

Vihori

pre 10 godina

Ne znam zasto ste toliko nezadovoljni dovodjenjem ovog momka. Pa treba da probamo nesto novo, sve ono staro se do sad pokazalo kao neefikasno.

Leposavac

pre 10 godina

Dzaba 199 ovakvih strucnjaka kad je lopovsko drustvo.Nije mi samo jasno dali gospodin Krstic vidi da ce mu sef biti neki Moler (to je kod nas sada u modi) ili neki lik sa debelim kriminalnim dosijeom.
U ovoj zemlji treba TEMELJNE i KORENITE promene pa da nesto bude.Sa ovakvima na vlasti svakim danom sve vise tonemo!!!

repus

pre 10 godina

опет замајавање народа те млад је дали зна те дали нам треба старији итд били су нам и милан панић и аврам па их отераше јел су врло брзо почели да допводе државу у ред у корист народа е то ни једној нашој власти не одговара као ни спц то знају ови ондашњи то јест садашњи на власти али увек рачунају на кратку памет народа свог и на патриотизам нетреба овде школован човек сваки српрски сељак би био одличан министар финасија али да држава то јест судство и закон стоји иза њега

Jea

pre 10 godina

Aman vi pesimisti, zastanite i zamilisite se malo. Kao prvo, ovaj mladić je pokazao sjajne rezultate i u Srbiji i u Americi. Zašto mislite da je nemoguće da je dobio stipendiju prestižnog Univerziteta? On je još kao tinejdžer nizao uspehe, u školi, na takmičenjima u matematici... A zar matematika i analitičko razmišljanje nisu jedan od uslova za obavljanje funkcije Ministra finansija? Sa druge strane, proveo je izvesno vreme u Americi, a rad u jakoj kompaniji u sektoru finansijkog konsaltinga(ne može baš svako upasti u "McKinsey")ga je sigurno pripremio za ovaj posao. On ipak ima širi pogled, izvan zidina naše nam države, i sigurna sam da svojom ekpertizom, najboljim namerama i vrednoćom stečenom u kulturi različitoj od naše, hoće i može da prihvati ovu ogromnu odgovornost. Prestanite biti toliko negativni. Samo sedite tu i kukate.

Bojan Markovic

pre 10 godina

Ima nas koji u inostransvu RADIMO poslednjih 20-25 godina. Niko nas nigde nije zvao. I ne vozimo taxi ili cistimo, radimo konsultantke poslove. Mogli bi da prenesemo znanja i iskustva - ali izgleda da u Srbiji sve vec znaju. A doticnom zelim puno srece i da bude bolji od "predhodnice".

strucnjak i lider

pre 10 godina

Godinama sam cekao da vidim da drzava krene da vraca strucnjake iz inostranstva i sada kada su to uradili ostavili su me bez teksta... izgleda da to ne moze drugacije u Srbiji nego da se sve pretvori u farsu...
Svugde u svetu (pa u Srbiji kada je bila normalna drzava) postoje strucnjaci i lideri. Pozeljno da lider u mladosti bude strucnjak a onda vremenom zbog drugih kvaliteta postane lider. Lider se postaje iskustvom i specificnim licnim kvalitetima. Pri tome, lider se moze biti na vise nivoa, prvo na taktickom, onda takticko-strateskom i, na kraju, na strateskom (nizi manadzer, srednji manadzer, direktor, potpresednik, predsednik firme itt).
Ovaj decko je strucnjak, mozda i neki nizi manadzer, ali tesko da moze da bude strateski lider (i to je ono sto je potrebno za funkciju ministra u normalnim zemljama). Strateski manadzer se tesko postaje pre 40-te godine, najcesce se to postize posle 45-te. Ukolko je njemu ipak uspelo da dodje do tog nivoa u svojoj sadasnjoj firmi (sto je prakticno skoro nemoguce), ja podrzavam njegovu kandidaturu. U suprotnom on treba da bude savetnik (strucnjak) ili da vodi neki konkretan tim (modeling itt) u minstarstvu.

konačno

pre 10 godina

Konačno, konačno realniji komentari! U krugu ljudi medju kojima se krecem, komentari su od prvog dana ovakvi i to ubedljivo, a onda vidimo na sajtu B92 i drugima, da su komentari uglavnom suprotni i idu u smeru forsiarne podrske. I ocene su konacno normalnije. MOje pitanje je: ko je do danas slao koemntare, ko ih je ocenjivao? Sta ste danas profiltrirali ne znam, ali konacno su komentari bliski onome sto se moze cuti na ulici. Do danas je bilo upravo suprotno.

draginja

pre 10 godina

Nadam se da se svi secate "kapetana Dragana" sa zenskim knindja obezbedjenjem i naseg sveopsteg odusevljenja o svakom natpisu o njemu koje su objavljivale sve novine svakodnevno na naslovnim stranicama ili kao udarne vesti, ili onog francuskog filozofa koji nemogu da se setim kako se zove koji je isto tako dosao u to vreme da pomogne nasem narodu.
Nadam se da ce nam ovaj mladi covek stvarno pomoci i da posle nece nestati netragom kao ova dva predhodna.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

"Kako je objavio "Blic", za početak će ovaj ekonomista, koji trenutno radi u njujorškoj kancelariji konsultantske kuće "Mekenzi", raditi na sprovođenju već usvojenog Akcionog plana Vlade Srbije"

Prevod: za pocetak ce Goldman-Saks samo malcice da nam navuce omcu, tek da vidi da li nam odgovara mera i kako nam pasuje. Pa kad pocnu nemiri i revolucije, kao u Siriji, onda ce da nam posalje odbore za ljudska prava, "Prijatelje Srbije", komitetlije za spas swmokratije u Srbije i ostale srcojedce a la Sirija, Libija i Irak.

Pepeljuga

pre 10 godina

Vucic uvek povlaci prave poteze za Srbiju,mislim da Krstic moze mnogo da pomogne u resavanju finansijske krize u kojoj se nalazimo.

djordjevic

pre 10 godina

Da li bi neko mogao da me podseti na kom je fakultetu studirao Lazar i koliku je pomoc od njih dobio? Nesto sam zaboravio, a nikako tu informaciju da nadjem u clancima o njemu. Niko da pomene. :)

Hvala unapred.

mare

pre 10 godina

U zivotu nisam video ovakvu medijsku kampanju za nekoga. Aman bre, ok, zavrsio na Yale-u, razumeli smo. Razumeli smo i da je imao "need based" pomoc od $42,500 (to je pomoc na osnovu potrebe za njom, a ne na osnovu ocena ili neceg slicnog). Sam je Lazar rekao da je to "need based" pomoc. Ok, svaka cast momku. Sve je to lepo.

Mene zanima kakvo je njegovo iskustvo sa poreskom politikom? Javnim rashodima? Socijalnom pomoci? Balansiranjem budzeta? Gde je to i kako ucio i kakvi su mu rezultati. Dakle?

milos

pre 10 godina

Zivim u Americi vec 17 godina i zavrsio sam el inz i master za inz menadzment i radim u jakoj firmi na dobroj pozicoji vec 5 god. Firma trazi min 12 god iskustva za menadzment. Znate li koliko ima nas ovakvih posvetu kao sto je on?? Pogledajte koju skolu imaju neki milijarderi u svetu. Srecno momku sa primitivcima!!

Pera

pre 10 godina

Još jedan krug na našem veselom ringišpilu.
Ovo je Vučić prepisao od Slobe. Sećate li se pompe i medijske kampanje sa "velikim stručnjakom" Milanom Panićem i snažnim zaokretom na isto.
Ovaj nesrećni Krstić je samo način da se medijski premosti vreme provedeno na vlasti. Kao, godinu dana nisu mogli baš ništa uraditi jer su se bavili Kosovom i sve vreme pričali kako je rešenje kosovskog pitanja najvažnije za naš ekonomski razvoj. Kosovo ode, kad ono ništa. Dug veći, industrije nema, poljoprivrede nema, zdravstva nema, pravde nema,puteva nema,kanalizacije nema. Ali zato ima Farme, VB, fudbala, atletike, tenisa, Grand parade, rekonstrukcije Vlade, mladog Krstića...
Neko se pitao, da li mi imamo stručnjake za bilo šta? Imamo, samo ti ljudi koji znaju svoj posao ,neće da imaju ništa ni sa SNS, ni sa SPS, ni sa DS, ni sa LDP.Pogledajte naše vođe, niko nikada nije ništa radio, niti imaju ideju kako se zarađuje plata.Ali to ne sprečava građane Srbije, da dve vladajuće stranke, nakon godinu dana i napavljenih 10 km auto puta, nagradi poverenjem od 60% (45% SNS i 15% SPS).
Ukratko rečeno,dobro došli gospodine Krstiću, spasitelju naše privredne i ekonomske situacije, razdragani i sa nadom Vas dočekujemo, i jedva ćemo čekati da nam odete, jer gorimo od želje da vidimo koja je sledeća ujdurma koju nam je Vlada spremila (zapleti su zanimljiviji nego u Igri prestola).

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Je li moguce da ta "RUSKA GUBERNIJA" ne moze da prondje nekog "diplomca" koji je studirao u Rusiji nego nam dovodi sve nekakve "strucnjake sa zapada" koji se vec po "poprimljenom mentalitetu" sa zapada ne mogu "uklopiti" u nase "rusofilsko drustvo" i nacin "ekonomisanja" ?
Ja vam kazem, ovo nece da ispadne na dobro" !

Tuzna u dijaspori

pre 10 godina

Juce sam ga upoznala na aerodromu. Zajedno smo leteli do Nemacke i kasnio nam je avion dva sata pa smo stajali zajedno u redu za informacije. Jedina sam ga prepoznala i prisla i rukovala se. Jako prijatan mladic, simpaticne spoljasnosti i komunikativan. Svidja mi se njegova biografija, samo mi je sad krivo sto mu ne preporucih i mog muza inace Amerikanca, eksperta u bankarstvu i coveka koji ima jako veliku zelju da radi i zivi u Srbiji! Srecno mu bilo!

cuveni Mile

pre 10 godina

Ocito je da su se i mediji ukljucili i preterivanje postaje malo neukusno - kontraproduktivno
Zaista je simptomaticno koristenje rec "CUVENI" [univerzitet] i asocira da se Krsic i time gura.
A uveren sam da ima desetne i desetine Srba koji su zavrsili neki 'CUVENI' univerzitet pa ih niko ne pominje

globtroter

pre 10 godina

I moja devojka je zavrsila master u Londonu i ima 25 godina.Bila je najbolji stuident na ekonomiji i dobila stipendiju za inostranstvo. Jel moze za nekog pomocnika ministra, jer ima samo 6 meseci radnog iskustva u struci?

ledenjak

pre 10 godina

Kao da Bog silazi sa neba. Ne znam koji bi razlog ovolike frke oko ovog coveka mogao biti osim neka nova politicka igrica da se nesto drugo sakrije npr da ako ga postave on sa Vucicem ispametuje resenje i spas za Srbiju koje se ogleda:
Novi zakon o radu (bez zastite zaposlenog)
Masovna otpustanja u javnom sektoru (50.000 - 80.000 radika)
Smanjenje plata na minimum u javnom sektoru
Pokretanje proizvodnje poput Zastave (maximalna iskoriscena radna snaga za 20- 30.000din u 3 smene)
To svaki covek koji je procitao E od ekonomije zna ali niko ne zeli da se sa takvim socijalnim haosom igra.

Sta ga ceka

pre 10 godina

Mladjanom ministru, ako bude dovoljno hrabar (citaj: lud) da se prihvati posla kome bas i nije dorastao, zelim puno uspeha. Ministra ocekuje lavivski posao, a izmedju ostalog i reforma poreskog sistema, koja bi najzad morala da stavi tacku na najvecu fiskalnu smejuriju u Evropi, u kojoj odnos bruto/neto plate opada s porastom bruto plate umesto da raste. Resenje: uvodjenje skale za poreze, kao u Nemackoj, sa poreskim stopama zavisnim od visine plate. A ceka ga i liberalizacija deviznog poslovanja i reforma carine, da se najzad ljudima omoguci da primaju i salju pakete u inostranstvo normalno i bez dazbina od 10 evra na predmet koji ne kosta ni 2 evra. A ima tu jos mnogo ...

Korisna lliteratura: blog Sase Radulovica.

Viktor

pre 10 godina

Negde sam vec napisao. Uz duzno postovanje na dobre rezultate do sada, samo je u bananan drzavama tipa Srbija, Gruzija itd. moguce da zelembaci od 30 godina imaju visoke drzavne funkcije. Normalne zemlje te kadrove postavljaju posle 20-30 godina iskustva. No, kada je Srbija bila normalna zemlja.

Мицко

pre 10 godina

Mlad je, ali zar nisu i Vuk Jeremic i Oliver Dulic bili mladi kad su postavljeni za ministre, cak za resore iz koji nemaju obrazovanje?
(pitam, 14. avgust 2013 13:44)

Јесу, Вуку је било потребно неколико година да се снађе. Оливер се снашао одмах, зато има и такву колекцију сатова.

slonce

pre 10 godina

Neka se navedu drzave u EU gde je min finasija te starosti i iskustva koje nema veze sa javnim finasijama.Bolje da pricaju sa Noletom da li bi prihvatio da bude premijer, predsednik, prvi potpredsenik.... i to sve odjednom.

mladen nis

pre 10 godina

Dokle bre vise starci da nas vode? Pa zar su ljudi od 60 i kusur sposobni da zabedu red? Pa njihova generacija je i unistila drzavu. Svi oni zive i dalje u socijalistickom samoupravljanju. Kolko je strucan ovaj ne znam, al ako neko zna i ima volje i hrabrosti iskustvo nije ni najmanji problem.

Alex

pre 10 godina

Dečko je verovatno vrhunski stručnjak, ali je premlad za ministarsku poziciju. Nije baš logično da se postaje ministar finansija sa 4 godine radnog iskustva. Potrebno je tu mnogo više mudrosti koja dolazi sa godinama, mada od Dinkića da bide gori ne može. Imaće i dodatni problem laičkog vođenja NBS-a, a teško će biti upravljanje finansijama bez hrabre promene monetarne politike.

shufla

pre 10 godina

A akcionim planom je predvidjeno ili da se "proda" cca 50.000 zaposlenih ili da se isti otpuste za sta je rebalansom obezbedjen budzet, tako da Lazo ne bih ti bio u kozi, ali sam pao sam se razbio:)

NY citizen

pre 10 godina

Potrosice momka za jednokratnu upotrebu. Da li je Mlad za Ministra. Nista mladji od Ministra Pravde, Predsenika Parlamenta, savetnika Master Diplome.U odnosu na njih vise znanja ima. Nije stvar u tome da li je neko mlad ili star vec sta imas u glavi. Svako mo je zavrsio ekonomske studije zna da procita prihodovnu i rashodnu stranu.Problem je kako uterati gradjane Srbije da placaju porez i ostale dazbine. Kako naterati gradjane Srbije na fiskalnu disciplinu. U toj istoj Americi je nezamislivo da se porez ne plati. Nema tamo u smislu "Nemam od cega'. Ne samo Americi vec i celom svetu placanje poreza je Zakon. Amerika je iz celog sveta pokupovala mlade strucnjake. I tamo niko ne postavlja pitanje da li si mald ili star vec sta znas

greška, velika greška

pre 10 godina

Kad ga korumpiraju ovi u vlasti, pa malo neki upravni odborčić, pa malo neki nadzorni odbor, pa malo razne beneficije i povlastice, seminari sa sekretaricama... osetiće Laza kako je lep, visok i plav kao ruski mornar :-) a to će mu biti i kraj profesionalne karijere - kao Boži Đeliću.
Nama treba neko iskusniji, recimo Dominik Stros Kan, on vrlo dobro zna da nije visok, lep i plav i shodno tome će se i ponašati odgovarajuće prema sekretaricama na seminaru a i prema svim drugim koji bi da se malo ogrebu o državu.

Мицко

pre 10 godina

Mlad je, ali zar nisu i Vuk Jeremic i Oliver Dulic bili mladi kad su postavljeni za ministre, cak za resore iz koji nemaju obrazovanje?
(pitam, 14. avgust 2013 13:44)

Јесу, Вуку је било потребно неколико година да се снађе. Оливер се снашао одмах, зато има и такву колекцију сатова.

globtroter

pre 10 godina

I moja devojka je zavrsila master u Londonu i ima 25 godina.Bila je najbolji stuident na ekonomiji i dobila stipendiju za inostranstvo. Jel moze za nekog pomocnika ministra, jer ima samo 6 meseci radnog iskustva u struci?

mare

pre 10 godina

U zivotu nisam video ovakvu medijsku kampanju za nekoga. Aman bre, ok, zavrsio na Yale-u, razumeli smo. Razumeli smo i da je imao "need based" pomoc od $42,500 (to je pomoc na osnovu potrebe za njom, a ne na osnovu ocena ili neceg slicnog). Sam je Lazar rekao da je to "need based" pomoc. Ok, svaka cast momku. Sve je to lepo.

Mene zanima kakvo je njegovo iskustvo sa poreskom politikom? Javnim rashodima? Socijalnom pomoci? Balansiranjem budzeta? Gde je to i kako ucio i kakvi su mu rezultati. Dakle?

Alex

pre 10 godina

Dečko je verovatno vrhunski stručnjak, ali je premlad za ministarsku poziciju. Nije baš logično da se postaje ministar finansija sa 4 godine radnog iskustva. Potrebno je tu mnogo više mudrosti koja dolazi sa godinama, mada od Dinkića da bide gori ne može. Imaće i dodatni problem laičkog vođenja NBS-a, a teško će biti upravljanje finansijama bez hrabre promene monetarne politike.

Viktor

pre 10 godina

Negde sam vec napisao. Uz duzno postovanje na dobre rezultate do sada, samo je u bananan drzavama tipa Srbija, Gruzija itd. moguce da zelembaci od 30 godina imaju visoke drzavne funkcije. Normalne zemlje te kadrove postavljaju posle 20-30 godina iskustva. No, kada je Srbija bila normalna zemlja.

NY citizen

pre 10 godina

Potrosice momka za jednokratnu upotrebu. Da li je Mlad za Ministra. Nista mladji od Ministra Pravde, Predsenika Parlamenta, savetnika Master Diplome.U odnosu na njih vise znanja ima. Nije stvar u tome da li je neko mlad ili star vec sta imas u glavi. Svako mo je zavrsio ekonomske studije zna da procita prihodovnu i rashodnu stranu.Problem je kako uterati gradjane Srbije da placaju porez i ostale dazbine. Kako naterati gradjane Srbije na fiskalnu disciplinu. U toj istoj Americi je nezamislivo da se porez ne plati. Nema tamo u smislu "Nemam od cega'. Ne samo Americi vec i celom svetu placanje poreza je Zakon. Amerika je iz celog sveta pokupovala mlade strucnjake. I tamo niko ne postavlja pitanje da li si mald ili star vec sta znas

milos

pre 10 godina

Zivim u Americi vec 17 godina i zavrsio sam el inz i master za inz menadzment i radim u jakoj firmi na dobroj pozicoji vec 5 god. Firma trazi min 12 god iskustva za menadzment. Znate li koliko ima nas ovakvih posvetu kao sto je on?? Pogledajte koju skolu imaju neki milijarderi u svetu. Srecno momku sa primitivcima!!

slonce

pre 10 godina

Neka se navedu drzave u EU gde je min finasija te starosti i iskustva koje nema veze sa javnim finasijama.Bolje da pricaju sa Noletom da li bi prihvatio da bude premijer, predsednik, prvi potpredsenik.... i to sve odjednom.

cuveni Mile

pre 10 godina

Ocito je da su se i mediji ukljucili i preterivanje postaje malo neukusno - kontraproduktivno
Zaista je simptomaticno koristenje rec "CUVENI" [univerzitet] i asocira da se Krsic i time gura.
A uveren sam da ima desetne i desetine Srba koji su zavrsili neki 'CUVENI' univerzitet pa ih niko ne pominje

ledenjak

pre 10 godina

Kao da Bog silazi sa neba. Ne znam koji bi razlog ovolike frke oko ovog coveka mogao biti osim neka nova politicka igrica da se nesto drugo sakrije npr da ako ga postave on sa Vucicem ispametuje resenje i spas za Srbiju koje se ogleda:
Novi zakon o radu (bez zastite zaposlenog)
Masovna otpustanja u javnom sektoru (50.000 - 80.000 radika)
Smanjenje plata na minimum u javnom sektoru
Pokretanje proizvodnje poput Zastave (maximalna iskoriscena radna snaga za 20- 30.000din u 3 smene)
To svaki covek koji je procitao E od ekonomije zna ali niko ne zeli da se sa takvim socijalnim haosom igra.

greška, velika greška

pre 10 godina

Kad ga korumpiraju ovi u vlasti, pa malo neki upravni odborčić, pa malo neki nadzorni odbor, pa malo razne beneficije i povlastice, seminari sa sekretaricama... osetiće Laza kako je lep, visok i plav kao ruski mornar :-) a to će mu biti i kraj profesionalne karijere - kao Boži Đeliću.
Nama treba neko iskusniji, recimo Dominik Stros Kan, on vrlo dobro zna da nije visok, lep i plav i shodno tome će se i ponašati odgovarajuće prema sekretaricama na seminaru a i prema svim drugim koji bi da se malo ogrebu o državu.

Pera

pre 10 godina

Još jedan krug na našem veselom ringišpilu.
Ovo je Vučić prepisao od Slobe. Sećate li se pompe i medijske kampanje sa "velikim stručnjakom" Milanom Panićem i snažnim zaokretom na isto.
Ovaj nesrećni Krstić je samo način da se medijski premosti vreme provedeno na vlasti. Kao, godinu dana nisu mogli baš ništa uraditi jer su se bavili Kosovom i sve vreme pričali kako je rešenje kosovskog pitanja najvažnije za naš ekonomski razvoj. Kosovo ode, kad ono ništa. Dug veći, industrije nema, poljoprivrede nema, zdravstva nema, pravde nema,puteva nema,kanalizacije nema. Ali zato ima Farme, VB, fudbala, atletike, tenisa, Grand parade, rekonstrukcije Vlade, mladog Krstića...
Neko se pitao, da li mi imamo stručnjake za bilo šta? Imamo, samo ti ljudi koji znaju svoj posao ,neće da imaju ništa ni sa SNS, ni sa SPS, ni sa DS, ni sa LDP.Pogledajte naše vođe, niko nikada nije ništa radio, niti imaju ideju kako se zarađuje plata.Ali to ne sprečava građane Srbije, da dve vladajuće stranke, nakon godinu dana i napavljenih 10 km auto puta, nagradi poverenjem od 60% (45% SNS i 15% SPS).
Ukratko rečeno,dobro došli gospodine Krstiću, spasitelju naše privredne i ekonomske situacije, razdragani i sa nadom Vas dočekujemo, i jedva ćemo čekati da nam odete, jer gorimo od želje da vidimo koja je sledeća ujdurma koju nam je Vlada spremila (zapleti su zanimljiviji nego u Igri prestola).

shufla

pre 10 godina

A akcionim planom je predvidjeno ili da se "proda" cca 50.000 zaposlenih ili da se isti otpuste za sta je rebalansom obezbedjen budzet, tako da Lazo ne bih ti bio u kozi, ali sam pao sam se razbio:)

Sta ga ceka

pre 10 godina

Mladjanom ministru, ako bude dovoljno hrabar (citaj: lud) da se prihvati posla kome bas i nije dorastao, zelim puno uspeha. Ministra ocekuje lavivski posao, a izmedju ostalog i reforma poreskog sistema, koja bi najzad morala da stavi tacku na najvecu fiskalnu smejuriju u Evropi, u kojoj odnos bruto/neto plate opada s porastom bruto plate umesto da raste. Resenje: uvodjenje skale za poreze, kao u Nemackoj, sa poreskim stopama zavisnim od visine plate. A ceka ga i liberalizacija deviznog poslovanja i reforma carine, da se najzad ljudima omoguci da primaju i salju pakete u inostranstvo normalno i bez dazbina od 10 evra na predmet koji ne kosta ni 2 evra. A ima tu jos mnogo ...

Korisna lliteratura: blog Sase Radulovica.

strucnjak i lider

pre 10 godina

Godinama sam cekao da vidim da drzava krene da vraca strucnjake iz inostranstva i sada kada su to uradili ostavili su me bez teksta... izgleda da to ne moze drugacije u Srbiji nego da se sve pretvori u farsu...
Svugde u svetu (pa u Srbiji kada je bila normalna drzava) postoje strucnjaci i lideri. Pozeljno da lider u mladosti bude strucnjak a onda vremenom zbog drugih kvaliteta postane lider. Lider se postaje iskustvom i specificnim licnim kvalitetima. Pri tome, lider se moze biti na vise nivoa, prvo na taktickom, onda takticko-strateskom i, na kraju, na strateskom (nizi manadzer, srednji manadzer, direktor, potpresednik, predsednik firme itt).
Ovaj decko je strucnjak, mozda i neki nizi manadzer, ali tesko da moze da bude strateski lider (i to je ono sto je potrebno za funkciju ministra u normalnim zemljama). Strateski manadzer se tesko postaje pre 40-te godine, najcesce se to postize posle 45-te. Ukolko je njemu ipak uspelo da dodje do tog nivoa u svojoj sadasnjoj firmi (sto je prakticno skoro nemoguce), ja podrzavam njegovu kandidaturu. U suprotnom on treba da bude savetnik (strucnjak) ili da vodi neki konkretan tim (modeling itt) u minstarstvu.

Bojan Markovic

pre 10 godina

Ima nas koji u inostransvu RADIMO poslednjih 20-25 godina. Niko nas nigde nije zvao. I ne vozimo taxi ili cistimo, radimo konsultantke poslove. Mogli bi da prenesemo znanja i iskustva - ali izgleda da u Srbiji sve vec znaju. A doticnom zelim puno srece i da bude bolji od "predhodnice".

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Je li moguce da ta "RUSKA GUBERNIJA" ne moze da prondje nekog "diplomca" koji je studirao u Rusiji nego nam dovodi sve nekakve "strucnjake sa zapada" koji se vec po "poprimljenom mentalitetu" sa zapada ne mogu "uklopiti" u nase "rusofilsko drustvo" i nacin "ekonomisanja" ?
Ja vam kazem, ovo nece da ispadne na dobro" !

mladen nis

pre 10 godina

Dokle bre vise starci da nas vode? Pa zar su ljudi od 60 i kusur sposobni da zabedu red? Pa njihova generacija je i unistila drzavu. Svi oni zive i dalje u socijalistickom samoupravljanju. Kolko je strucan ovaj ne znam, al ako neko zna i ima volje i hrabrosti iskustvo nije ni najmanji problem.

Tuzna u dijaspori

pre 10 godina

Juce sam ga upoznala na aerodromu. Zajedno smo leteli do Nemacke i kasnio nam je avion dva sata pa smo stajali zajedno u redu za informacije. Jedina sam ga prepoznala i prisla i rukovala se. Jako prijatan mladic, simpaticne spoljasnosti i komunikativan. Svidja mi se njegova biografija, samo mi je sad krivo sto mu ne preporucih i mog muza inace Amerikanca, eksperta u bankarstvu i coveka koji ima jako veliku zelju da radi i zivi u Srbiji! Srecno mu bilo!

Gordana

pre 10 godina

Cela ova frka oko mladjanog neiskusnog ministra navodi me na secana na mog direktora sektora za finansije u firmi u kojoj sam radila. Covek je zavrsio gimnaziju I dve godine fakulteta kada je poceo drugi sv rat u koji je on otisao kao partisan. Poceo je sa grupom mladih osnivaca firme upravo sa organizacijom I finansijama ugovaranjem poslova za firmu I sl.Tek posle 15rada godina izabran je za direktora finansija I 20 god rada savetnika generalnog direktora....Secam se otisao je u penziju I svaki put kada smo bili pred nekim velikim ugovorom Ili finansijskim ulaganjem krizom I sl . slali smo sofera da ga dovede da nam resi problem da savet. Imao je 82 godine kada sam ja otisla iz firme I dalje je funkcionisao perfektno. Ni jedan fakultet ma koliko bio prestizan I skup nije merilo znanja jer se znanje stice kroz praksu.Zato su i poglavice naj stariji clanovi plemena.Kako je decko dobio posao u McKinsy& CO? Zavrsio je prestizni Yale. Moja cerka je bila jedan od naj boljih studenata generacije na DC univerzitetu i evo vec 3 godine ne moze da dobije posao u svojoj struci jer to je drzavni jeftini univerzitet.

od babe devojka

pre 10 godina

sav se tresem, u groznićavom iščekivanju odgovora finansijskog mesije kome je data životna šansa da trulu ekonomsko finansijsku situaciju u kojoj srbija tavori, uz fanfare i teatralno majmunisanje nadležnih, reši nekom čarolijom koju svet još vido nije.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

"Kako je objavio "Blic", za početak će ovaj ekonomista, koji trenutno radi u njujorškoj kancelariji konsultantske kuće "Mekenzi", raditi na sprovođenju već usvojenog Akcionog plana Vlade Srbije"

Prevod: za pocetak ce Goldman-Saks samo malcice da nam navuce omcu, tek da vidi da li nam odgovara mera i kako nam pasuje. Pa kad pocnu nemiri i revolucije, kao u Siriji, onda ce da nam posalje odbore za ljudska prava, "Prijatelje Srbije", komitetlije za spas swmokratije u Srbije i ostale srcojedce a la Sirija, Libija i Irak.

djordjevic

pre 10 godina

Da li bi neko mogao da me podseti na kom je fakultetu studirao Lazar i koliku je pomoc od njih dobio? Nesto sam zaboravio, a nikako tu informaciju da nadjem u clancima o njemu. Niko da pomene. :)

Hvala unapred.

Crni Gruja

pre 10 godina

Ovog coveka ne dovode zbog njegovog znanja. Znaju oni vrlo dobro sta i kako treba. Potrebne su politicke odluke. A u svemu tome samo je potreban neko na koga ce da svale odgovornost za te nepopularne odluke.

Lalegator

pre 10 godina

Kao simultano finale Farme i Velikog brata u sred emitovanja emnisije Menjam zenu,ziv nisam!

Samo jos da su organizovali sms takmicenje za i protiv uzitak potpun!

PR HR dar mar

pre 10 godina

Molim nekog upućenog u priču da mi objasni, pošto ne mogu da nađem na netu, koja je tačno pozicija ovog mladog čoveka i koja je bruto cifra za koju radi (ne pitam za bonuse), na koliko je (okvirno) projekata radio, na koliko je projekata bio vođa tima i koliko je od toga bilo projekata iz oblasti javnih finansija, na koliko je projekata bio Project Manager (odnosno ekvivalent u McKinsey sistemu - Engagement Manager), naročito koliko je vodio projekata iz oblasti javnih finansija, da li je sada (ili je ikada bio) na bilo kojoj menadžerskoj poziciji? Informacije o tome da je on "vrsni analitičar" koji ima zaradu od 60.000 dolara godišnje ne doprinose ozbiljnosti njegove biografije niti ove vlade.

konačno

pre 10 godina

Konačno, konačno realniji komentari! U krugu ljudi medju kojima se krecem, komentari su od prvog dana ovakvi i to ubedljivo, a onda vidimo na sajtu B92 i drugima, da su komentari uglavnom suprotni i idu u smeru forsiarne podrske. I ocene su konacno normalnije. MOje pitanje je: ko je do danas slao koemntare, ko ih je ocenjivao? Sta ste danas profiltrirali ne znam, ali konacno su komentari bliski onome sto se moze cuti na ulici. Do danas je bilo upravo suprotno.

ribe

pre 10 godina

Voleo bi da je mladi stručnjak rekao da hoće da bude na čelu nekog velikog sistema u Srbiji koji posluje sa gubitkom. Njegov doprinos bi bio mnogo veći, a visoko znanje sa prestižnog univerziteta bolje iskorišteno.

repus

pre 10 godina

опет замајавање народа те млад је дали зна те дали нам треба старији итд били су нам и милан панић и аврам па их отераше јел су врло брзо почели да допводе државу у ред у корист народа е то ни једној нашој власти не одговара као ни спц то знају ови ондашњи то јест садашњи на власти али увек рачунају на кратку памет народа свог и на патриотизам нетреба овде школован човек сваки српрски сељак би био одличан министар финасија али да држава то јест судство и закон стоји иза њега

draginja

pre 10 godina

Nadam se da se svi secate "kapetana Dragana" sa zenskim knindja obezbedjenjem i naseg sveopsteg odusevljenja o svakom natpisu o njemu koje su objavljivale sve novine svakodnevno na naslovnim stranicama ili kao udarne vesti, ili onog francuskog filozofa koji nemogu da se setim kako se zove koji je isto tako dosao u to vreme da pomogne nasem narodu.
Nadam se da ce nam ovaj mladi covek stvarno pomoci i da posle nece nestati netragom kao ova dva predhodna.

Fajnenšel

pre 10 godina

Poslednja vest - predsednik Obama neće dozvoliti, već je spremio veto, da genijalni mladi ekspert ode iz Amerike, jer i njima je potreban novi ministar finansija.

Марина

pre 10 godina

Koja lozana. Glupo mi je da komentarisem zato sto je decko ni kriv ni duzan upao u vrtlog iz kojega ce samo da ga pljunu. Svi znamo sta treba da se uradi da bi ekonomija Srbije krenula. Smanjiti birokratiju, zatvoriti partijska javna preduzeca, napraviti pravedan poreski sistem.znaci otpustiti visak radne snage. I smanjiti korupciju. Zato je doveden ovaj decko kao zrtveno jare. 13 godina to Niko nije smeo da uradi.

Leposavac

pre 10 godina

Dzaba 199 ovakvih strucnjaka kad je lopovsko drustvo.Nije mi samo jasno dali gospodin Krstic vidi da ce mu sef biti neki Moler (to je kod nas sada u modi) ili neki lik sa debelim kriminalnim dosijeom.
U ovoj zemlji treba TEMELJNE i KORENITE promene pa da nesto bude.Sa ovakvima na vlasti svakim danom sve vise tonemo!!!

smiljka

pre 10 godina

Lazar Krstic znanja svakako ima, a da li ima vise moralne kvalitete od predhodnika to cemo tek da vidimo. Samo se nadam da nece nastaviti praksu rasparcaj, rasprodaj i zaduzi.

Rade

pre 10 godina

Ni deset Krstića ne može razrešiti Srpski problem, tj partisko rukovođenje zelmljom.Da li je bilo ko toliko naivan da će Dačić smeniti Bajatovića ili Vučić Zoranu, ukoliko Krstić zaključi da, naprimer, oni prave greške i koče u ekonomskom razvoju Srbije. Verujem da će biti i takvih zahteva jer bez dobrih saradnika niko pametan neće da radi.

Jea

pre 10 godina

Aman vi pesimisti, zastanite i zamilisite se malo. Kao prvo, ovaj mladić je pokazao sjajne rezultate i u Srbiji i u Americi. Zašto mislite da je nemoguće da je dobio stipendiju prestižnog Univerziteta? On je još kao tinejdžer nizao uspehe, u školi, na takmičenjima u matematici... A zar matematika i analitičko razmišljanje nisu jedan od uslova za obavljanje funkcije Ministra finansija? Sa druge strane, proveo je izvesno vreme u Americi, a rad u jakoj kompaniji u sektoru finansijkog konsaltinga(ne može baš svako upasti u "McKinsey")ga je sigurno pripremio za ovaj posao. On ipak ima širi pogled, izvan zidina naše nam države, i sigurna sam da svojom ekpertizom, najboljim namerama i vrednoćom stečenom u kulturi različitoj od naše, hoće i može da prihvati ovu ogromnu odgovornost. Prestanite biti toliko negativni. Samo sedite tu i kukate.

Vihori

pre 10 godina

Ne znam zasto ste toliko nezadovoljni dovodjenjem ovog momka. Pa treba da probamo nesto novo, sve ono staro se do sad pokazalo kao neefikasno.

da probam

pre 10 godina

(Vihori, 14. avgust 2013 17:22)
Pa treba da probamo nesto novo, sve ono staro se do sad pokazalo kao neefikasno.

A dali bi ti voleo da ti operaciju na srcu radi neko ko je tek zavrsio medicinu,
nema praksu ni specijalizaciju.
Pa da proba na tebi. Ako uspe uspe ako ne j....ga
....Nikom ništa

justin

pre 10 godina

Bojim se da nama ne pomažu ni Kožne Gaće.Kao narod odavno smo potonuli pa sad sve iščekujemo neko Čudo da nas spase I da se za Njega uhvatimo.
-mislim da ovoj zemlji treba pošten PRAKTIČAR a ne TEORETIČAR I consultant.Treba nam neko ko je savladao( ne pročitao) sve teoretičare I u praksi ih isprobao.Ne treba nama neki Dr mašinstva da nam teoretiše ZAŠTO KOLA NE IDU ,već nam treba "maj Gile" da zaprlja ruke I "zašrafi šrafče na karburatorče"

ugorovi

pre 10 godina

Čovek će sigurno rešiti finansije Srbije. SNS ga je zbog toga i tražio i pronašao. Ipak on kao veliki stručnjak se neće moći iskazati kao da je preuzeo recimo Sartid ili nekog drugog gubitaša iz Srbije i rešio njegove probleme.

Pepeljuga

pre 10 godina

Vucic uvek povlaci prave poteze za Srbiju,mislim da Krstic moze mnogo da pomogne u resavanju finansijske krize u kojoj se nalazimo.

змај од ноћаја

pre 10 godina

није сад питање хоће ли он прихватити већ да ли ће влада пристати на то што он тражи?

Običan građanin

pre 10 godina

Nema dobrog ministra poljoprivrede,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u poljoprivrednom kombinatu.
Nema dobrog ministra privrede,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u velikoj firmi.
Nema dobrog ministra industrije,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u Zmaju, Petoletci,14. Oktobru,Imt,Imr,Sever,Elektronska industrija,i sl.
Nema dobrog ministra građevinarstva,dok ne provede 20 godina na gradilištu,projektovanju i na mestu direktora u velikoj građevinskoj firmi.
Nema dobrog ministra pravde,dok ne provede 20 godina na mestu predsednika nekog suda.
Nema dobrog ministra finansija,dok ne provede 20 godina na mestu finansijskog direktora velike firme.
Nema dobrog ministra trgovine, dok ne provede 20 godina u velikoj trgovinskoj,ili, spoljnotrgovinskoj firmi.
Nema dobrog guvernera, dok ne provede 20 godina na mestu direktora neke velike domaće banke. Itd.
Zato je u komunizmu i socijalizmu bilo teško odlučiti se za neku osobu. Svi su bili iskusni, stručni i imalu znanje.
2000. godine,uništene su velike firme,ne postoje iskusni ljudi
Ne verujem u ovog Krstića,jer,on se školovao za rad u drugim uslovima Osim toga,zaposlen je u konsusltantskoj firmi. Da se ja pitam,konsultantske firme nebi postojale.
Vučiću,nije bilo dovoljno sve što se događalo od dolaska "petooktobarskih revolucionara" iz 2000. godine na vlast.
On je još jedno veliko razočarenje,ali,ako se bolje razmisli,izvršava nečije naloge.. To radi vrlo prozirno.
Čestitam Vučiću...

vldjuka

pre 10 godina

Probajte ovu kombinaciju:
Ministar finansija je konsultantska kuća Mekenzi, njihov čovek na terenu je Lazar. Dakle, u ovoj varijanti Lazar ne radi sam, iza njega stoji Mekenzi, a tu su verovatno i neke starije čike, koje su svugde bili i svašta videli i radili. Ovo bi objasnilo zašto Lazar toliko rizikuje. U ovoj varijanti kada istekne ugovor sa Srbijom on se vrati sa terena u svoju firmu. Na ovaj način Mekenzi ima čvrst oslonac. A usput se vrši podsticaj da se naši ljudi vrate iz sveta.
Neobično rešenje za jedno ministarstvo, ali ima potencijal.

Bulbulderka

pre 10 godina

Meni je kul što će nam ministar finansija biti čovek koji obožava američki način poslovanja, koji obožava Amerikance i Ameriku, na čelu NATO-a. I nadam se da će konačno dokazati kako je ono bombardovanje Beograda i ostalih srpskih gradova bila u stvari jedna velika vojna vežba, e da bi se Albanci i Crnogorci konačno kurtalisali Srba.
Živela srpska deca koja su svako jutro ljubila američku zastavu i pevala američku himnu (pre škole)!!!
No, ako nam naizust otpeva srpsku himnu, pa što da ne...

Pepeljuga

pre 10 godina

Vucic uvek povlaci prave poteze za Srbiju,mislim da Krstic moze mnogo da pomogne u resavanju finansijske krize u kojoj se nalazimo.

mladen nis

pre 10 godina

Dokle bre vise starci da nas vode? Pa zar su ljudi od 60 i kusur sposobni da zabedu red? Pa njihova generacija je i unistila drzavu. Svi oni zive i dalje u socijalistickom samoupravljanju. Kolko je strucan ovaj ne znam, al ako neko zna i ima volje i hrabrosti iskustvo nije ni najmanji problem.

Tuzna u dijaspori

pre 10 godina

Juce sam ga upoznala na aerodromu. Zajedno smo leteli do Nemacke i kasnio nam je avion dva sata pa smo stajali zajedno u redu za informacije. Jedina sam ga prepoznala i prisla i rukovala se. Jako prijatan mladic, simpaticne spoljasnosti i komunikativan. Svidja mi se njegova biografija, samo mi je sad krivo sto mu ne preporucih i mog muza inace Amerikanca, eksperta u bankarstvu i coveka koji ima jako veliku zelju da radi i zivi u Srbiji! Srecno mu bilo!

Jea

pre 10 godina

Aman vi pesimisti, zastanite i zamilisite se malo. Kao prvo, ovaj mladić je pokazao sjajne rezultate i u Srbiji i u Americi. Zašto mislite da je nemoguće da je dobio stipendiju prestižnog Univerziteta? On je još kao tinejdžer nizao uspehe, u školi, na takmičenjima u matematici... A zar matematika i analitičko razmišljanje nisu jedan od uslova za obavljanje funkcije Ministra finansija? Sa druge strane, proveo je izvesno vreme u Americi, a rad u jakoj kompaniji u sektoru finansijkog konsaltinga(ne može baš svako upasti u "McKinsey")ga je sigurno pripremio za ovaj posao. On ipak ima širi pogled, izvan zidina naše nam države, i sigurna sam da svojom ekpertizom, najboljim namerama i vrednoćom stečenom u kulturi različitoj od naše, hoće i može da prihvati ovu ogromnu odgovornost. Prestanite biti toliko negativni. Samo sedite tu i kukate.

Vihori

pre 10 godina

Ne znam zasto ste toliko nezadovoljni dovodjenjem ovog momka. Pa treba da probamo nesto novo, sve ono staro se do sad pokazalo kao neefikasno.

Alex

pre 10 godina

Dečko je verovatno vrhunski stručnjak, ali je premlad za ministarsku poziciju. Nije baš logično da se postaje ministar finansija sa 4 godine radnog iskustva. Potrebno je tu mnogo više mudrosti koja dolazi sa godinama, mada od Dinkića da bide gori ne može. Imaće i dodatni problem laičkog vođenja NBS-a, a teško će biti upravljanje finansijama bez hrabre promene monetarne politike.

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Je li moguce da ta "RUSKA GUBERNIJA" ne moze da prondje nekog "diplomca" koji je studirao u Rusiji nego nam dovodi sve nekakve "strucnjake sa zapada" koji se vec po "poprimljenom mentalitetu" sa zapada ne mogu "uklopiti" u nase "rusofilsko drustvo" i nacin "ekonomisanja" ?
Ja vam kazem, ovo nece da ispadne na dobro" !

ugorovi

pre 10 godina

Čovek će sigurno rešiti finansije Srbije. SNS ga je zbog toga i tražio i pronašao. Ipak on kao veliki stručnjak se neće moći iskazati kao da je preuzeo recimo Sartid ili nekog drugog gubitaša iz Srbije i rešio njegove probleme.

globtroter

pre 10 godina

I moja devojka je zavrsila master u Londonu i ima 25 godina.Bila je najbolji stuident na ekonomiji i dobila stipendiju za inostranstvo. Jel moze za nekog pomocnika ministra, jer ima samo 6 meseci radnog iskustva u struci?

Viktor

pre 10 godina

Negde sam vec napisao. Uz duzno postovanje na dobre rezultate do sada, samo je u bananan drzavama tipa Srbija, Gruzija itd. moguce da zelembaci od 30 godina imaju visoke drzavne funkcije. Normalne zemlje te kadrove postavljaju posle 20-30 godina iskustva. No, kada je Srbija bila normalna zemlja.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

"Kako je objavio "Blic", za početak će ovaj ekonomista, koji trenutno radi u njujorškoj kancelariji konsultantske kuće "Mekenzi", raditi na sprovođenju već usvojenog Akcionog plana Vlade Srbije"

Prevod: za pocetak ce Goldman-Saks samo malcice da nam navuce omcu, tek da vidi da li nam odgovara mera i kako nam pasuje. Pa kad pocnu nemiri i revolucije, kao u Siriji, onda ce da nam posalje odbore za ljudska prava, "Prijatelje Srbije", komitetlije za spas swmokratije u Srbije i ostale srcojedce a la Sirija, Libija i Irak.

greška, velika greška

pre 10 godina

Kad ga korumpiraju ovi u vlasti, pa malo neki upravni odborčić, pa malo neki nadzorni odbor, pa malo razne beneficije i povlastice, seminari sa sekretaricama... osetiće Laza kako je lep, visok i plav kao ruski mornar :-) a to će mu biti i kraj profesionalne karijere - kao Boži Đeliću.
Nama treba neko iskusniji, recimo Dominik Stros Kan, on vrlo dobro zna da nije visok, lep i plav i shodno tome će se i ponašati odgovarajuće prema sekretaricama na seminaru a i prema svim drugim koji bi da se malo ogrebu o državu.

NY citizen

pre 10 godina

Potrosice momka za jednokratnu upotrebu. Da li je Mlad za Ministra. Nista mladji od Ministra Pravde, Predsenika Parlamenta, savetnika Master Diplome.U odnosu na njih vise znanja ima. Nije stvar u tome da li je neko mlad ili star vec sta imas u glavi. Svako mo je zavrsio ekonomske studije zna da procita prihodovnu i rashodnu stranu.Problem je kako uterati gradjane Srbije da placaju porez i ostale dazbine. Kako naterati gradjane Srbije na fiskalnu disciplinu. U toj istoj Americi je nezamislivo da se porez ne plati. Nema tamo u smislu "Nemam od cega'. Ne samo Americi vec i celom svetu placanje poreza je Zakon. Amerika je iz celog sveta pokupovala mlade strucnjake. I tamo niko ne postavlja pitanje da li si mald ili star vec sta znas

mare

pre 10 godina

U zivotu nisam video ovakvu medijsku kampanju za nekoga. Aman bre, ok, zavrsio na Yale-u, razumeli smo. Razumeli smo i da je imao "need based" pomoc od $42,500 (to je pomoc na osnovu potrebe za njom, a ne na osnovu ocena ili neceg slicnog). Sam je Lazar rekao da je to "need based" pomoc. Ok, svaka cast momku. Sve je to lepo.

Mene zanima kakvo je njegovo iskustvo sa poreskom politikom? Javnim rashodima? Socijalnom pomoci? Balansiranjem budzeta? Gde je to i kako ucio i kakvi su mu rezultati. Dakle?

strucnjak i lider

pre 10 godina

Godinama sam cekao da vidim da drzava krene da vraca strucnjake iz inostranstva i sada kada su to uradili ostavili su me bez teksta... izgleda da to ne moze drugacije u Srbiji nego da se sve pretvori u farsu...
Svugde u svetu (pa u Srbiji kada je bila normalna drzava) postoje strucnjaci i lideri. Pozeljno da lider u mladosti bude strucnjak a onda vremenom zbog drugih kvaliteta postane lider. Lider se postaje iskustvom i specificnim licnim kvalitetima. Pri tome, lider se moze biti na vise nivoa, prvo na taktickom, onda takticko-strateskom i, na kraju, na strateskom (nizi manadzer, srednji manadzer, direktor, potpresednik, predsednik firme itt).
Ovaj decko je strucnjak, mozda i neki nizi manadzer, ali tesko da moze da bude strateski lider (i to je ono sto je potrebno za funkciju ministra u normalnim zemljama). Strateski manadzer se tesko postaje pre 40-te godine, najcesce se to postize posle 45-te. Ukolko je njemu ipak uspelo da dodje do tog nivoa u svojoj sadasnjoj firmi (sto je prakticno skoro nemoguce), ja podrzavam njegovu kandidaturu. U suprotnom on treba da bude savetnik (strucnjak) ili da vodi neki konkretan tim (modeling itt) u minstarstvu.

smiljka

pre 10 godina

Lazar Krstic znanja svakako ima, a da li ima vise moralne kvalitete od predhodnika to cemo tek da vidimo. Samo se nadam da nece nastaviti praksu rasparcaj, rasprodaj i zaduzi.

slonce

pre 10 godina

Neka se navedu drzave u EU gde je min finasija te starosti i iskustva koje nema veze sa javnim finasijama.Bolje da pricaju sa Noletom da li bi prihvatio da bude premijer, predsednik, prvi potpredsenik.... i to sve odjednom.

milos

pre 10 godina

Zivim u Americi vec 17 godina i zavrsio sam el inz i master za inz menadzment i radim u jakoj firmi na dobroj pozicoji vec 5 god. Firma trazi min 12 god iskustva za menadzment. Znate li koliko ima nas ovakvih posvetu kao sto je on?? Pogledajte koju skolu imaju neki milijarderi u svetu. Srecno momku sa primitivcima!!

repus

pre 10 godina

опет замајавање народа те млад је дали зна те дали нам треба старији итд били су нам и милан панић и аврам па их отераше јел су врло брзо почели да допводе државу у ред у корист народа е то ни једној нашој власти не одговара као ни спц то знају ови ондашњи то јест садашњи на власти али увек рачунају на кратку памет народа свог и на патриотизам нетреба овде школован човек сваки српрски сељак би био одличан министар финасија али да држава то јест судство и закон стоји иза њега

Мицко

pre 10 godina

Mlad je, ali zar nisu i Vuk Jeremic i Oliver Dulic bili mladi kad su postavljeni za ministre, cak za resore iz koji nemaju obrazovanje?
(pitam, 14. avgust 2013 13:44)

Јесу, Вуку је било потребно неколико година да се снађе. Оливер се снашао одмах, зато има и такву колекцију сатова.

Sta ga ceka

pre 10 godina

Mladjanom ministru, ako bude dovoljno hrabar (citaj: lud) da se prihvati posla kome bas i nije dorastao, zelim puno uspeha. Ministra ocekuje lavivski posao, a izmedju ostalog i reforma poreskog sistema, koja bi najzad morala da stavi tacku na najvecu fiskalnu smejuriju u Evropi, u kojoj odnos bruto/neto plate opada s porastom bruto plate umesto da raste. Resenje: uvodjenje skale za poreze, kao u Nemackoj, sa poreskim stopama zavisnim od visine plate. A ceka ga i liberalizacija deviznog poslovanja i reforma carine, da se najzad ljudima omoguci da primaju i salju pakete u inostranstvo normalno i bez dazbina od 10 evra na predmet koji ne kosta ni 2 evra. A ima tu jos mnogo ...

Korisna lliteratura: blog Sase Radulovica.

Gordana

pre 10 godina

Cela ova frka oko mladjanog neiskusnog ministra navodi me na secana na mog direktora sektora za finansije u firmi u kojoj sam radila. Covek je zavrsio gimnaziju I dve godine fakulteta kada je poceo drugi sv rat u koji je on otisao kao partisan. Poceo je sa grupom mladih osnivaca firme upravo sa organizacijom I finansijama ugovaranjem poslova za firmu I sl.Tek posle 15rada godina izabran je za direktora finansija I 20 god rada savetnika generalnog direktora....Secam se otisao je u penziju I svaki put kada smo bili pred nekim velikim ugovorom Ili finansijskim ulaganjem krizom I sl . slali smo sofera da ga dovede da nam resi problem da savet. Imao je 82 godine kada sam ja otisla iz firme I dalje je funkcionisao perfektno. Ni jedan fakultet ma koliko bio prestizan I skup nije merilo znanja jer se znanje stice kroz praksu.Zato su i poglavice naj stariji clanovi plemena.Kako je decko dobio posao u McKinsy& CO? Zavrsio je prestizni Yale. Moja cerka je bila jedan od naj boljih studenata generacije na DC univerzitetu i evo vec 3 godine ne moze da dobije posao u svojoj struci jer to je drzavni jeftini univerzitet.

cuveni Mile

pre 10 godina

Ocito je da su se i mediji ukljucili i preterivanje postaje malo neukusno - kontraproduktivno
Zaista je simptomaticno koristenje rec "CUVENI" [univerzitet] i asocira da se Krsic i time gura.
A uveren sam da ima desetne i desetine Srba koji su zavrsili neki 'CUVENI' univerzitet pa ih niko ne pominje

shufla

pre 10 godina

A akcionim planom je predvidjeno ili da se "proda" cca 50.000 zaposlenih ili da se isti otpuste za sta je rebalansom obezbedjen budzet, tako da Lazo ne bih ti bio u kozi, ali sam pao sam se razbio:)

ledenjak

pre 10 godina

Kao da Bog silazi sa neba. Ne znam koji bi razlog ovolike frke oko ovog coveka mogao biti osim neka nova politicka igrica da se nesto drugo sakrije npr da ako ga postave on sa Vucicem ispametuje resenje i spas za Srbiju koje se ogleda:
Novi zakon o radu (bez zastite zaposlenog)
Masovna otpustanja u javnom sektoru (50.000 - 80.000 radika)
Smanjenje plata na minimum u javnom sektoru
Pokretanje proizvodnje poput Zastave (maximalna iskoriscena radna snaga za 20- 30.000din u 3 smene)
To svaki covek koji je procitao E od ekonomije zna ali niko ne zeli da se sa takvim socijalnim haosom igra.

Pera

pre 10 godina

Još jedan krug na našem veselom ringišpilu.
Ovo je Vučić prepisao od Slobe. Sećate li se pompe i medijske kampanje sa "velikim stručnjakom" Milanom Panićem i snažnim zaokretom na isto.
Ovaj nesrećni Krstić je samo način da se medijski premosti vreme provedeno na vlasti. Kao, godinu dana nisu mogli baš ništa uraditi jer su se bavili Kosovom i sve vreme pričali kako je rešenje kosovskog pitanja najvažnije za naš ekonomski razvoj. Kosovo ode, kad ono ništa. Dug veći, industrije nema, poljoprivrede nema, zdravstva nema, pravde nema,puteva nema,kanalizacije nema. Ali zato ima Farme, VB, fudbala, atletike, tenisa, Grand parade, rekonstrukcije Vlade, mladog Krstića...
Neko se pitao, da li mi imamo stručnjake za bilo šta? Imamo, samo ti ljudi koji znaju svoj posao ,neće da imaju ništa ni sa SNS, ni sa SPS, ni sa DS, ni sa LDP.Pogledajte naše vođe, niko nikada nije ništa radio, niti imaju ideju kako se zarađuje plata.Ali to ne sprečava građane Srbije, da dve vladajuće stranke, nakon godinu dana i napavljenih 10 km auto puta, nagradi poverenjem od 60% (45% SNS i 15% SPS).
Ukratko rečeno,dobro došli gospodine Krstiću, spasitelju naše privredne i ekonomske situacije, razdragani i sa nadom Vas dočekujemo, i jedva ćemo čekati da nam odete, jer gorimo od želje da vidimo koja je sledeća ujdurma koju nam je Vlada spremila (zapleti su zanimljiviji nego u Igri prestola).

Bojan Markovic

pre 10 godina

Ima nas koji u inostransvu RADIMO poslednjih 20-25 godina. Niko nas nigde nije zvao. I ne vozimo taxi ili cistimo, radimo konsultantke poslove. Mogli bi da prenesemo znanja i iskustva - ali izgleda da u Srbiji sve vec znaju. A doticnom zelim puno srece i da bude bolji od "predhodnice".

konačno

pre 10 godina

Konačno, konačno realniji komentari! U krugu ljudi medju kojima se krecem, komentari su od prvog dana ovakvi i to ubedljivo, a onda vidimo na sajtu B92 i drugima, da su komentari uglavnom suprotni i idu u smeru forsiarne podrske. I ocene su konacno normalnije. MOje pitanje je: ko je do danas slao koemntare, ko ih je ocenjivao? Sta ste danas profiltrirali ne znam, ali konacno su komentari bliski onome sto se moze cuti na ulici. Do danas je bilo upravo suprotno.

Crni Gruja

pre 10 godina

Ovog coveka ne dovode zbog njegovog znanja. Znaju oni vrlo dobro sta i kako treba. Potrebne su politicke odluke. A u svemu tome samo je potreban neko na koga ce da svale odgovornost za te nepopularne odluke.

Fajnenšel

pre 10 godina

Poslednja vest - predsednik Obama neće dozvoliti, već je spremio veto, da genijalni mladi ekspert ode iz Amerike, jer i njima je potreban novi ministar finansija.

Марина

pre 10 godina

Koja lozana. Glupo mi je da komentarisem zato sto je decko ni kriv ni duzan upao u vrtlog iz kojega ce samo da ga pljunu. Svi znamo sta treba da se uradi da bi ekonomija Srbije krenula. Smanjiti birokratiju, zatvoriti partijska javna preduzeca, napraviti pravedan poreski sistem.znaci otpustiti visak radne snage. I smanjiti korupciju. Zato je doveden ovaj decko kao zrtveno jare. 13 godina to Niko nije smeo da uradi.

da probam

pre 10 godina

(Vihori, 14. avgust 2013 17:22)
Pa treba da probamo nesto novo, sve ono staro se do sad pokazalo kao neefikasno.

A dali bi ti voleo da ti operaciju na srcu radi neko ko je tek zavrsio medicinu,
nema praksu ni specijalizaciju.
Pa da proba na tebi. Ako uspe uspe ako ne j....ga
....Nikom ništa

vldjuka

pre 10 godina

Probajte ovu kombinaciju:
Ministar finansija je konsultantska kuća Mekenzi, njihov čovek na terenu je Lazar. Dakle, u ovoj varijanti Lazar ne radi sam, iza njega stoji Mekenzi, a tu su verovatno i neke starije čike, koje su svugde bili i svašta videli i radili. Ovo bi objasnilo zašto Lazar toliko rizikuje. U ovoj varijanti kada istekne ugovor sa Srbijom on se vrati sa terena u svoju firmu. Na ovaj način Mekenzi ima čvrst oslonac. A usput se vrši podsticaj da se naši ljudi vrate iz sveta.
Neobično rešenje za jedno ministarstvo, ali ima potencijal.

Leposavac

pre 10 godina

Dzaba 199 ovakvih strucnjaka kad je lopovsko drustvo.Nije mi samo jasno dali gospodin Krstic vidi da ce mu sef biti neki Moler (to je kod nas sada u modi) ili neki lik sa debelim kriminalnim dosijeom.
U ovoj zemlji treba TEMELJNE i KORENITE promene pa da nesto bude.Sa ovakvima na vlasti svakim danom sve vise tonemo!!!

draginja

pre 10 godina

Nadam se da se svi secate "kapetana Dragana" sa zenskim knindja obezbedjenjem i naseg sveopsteg odusevljenja o svakom natpisu o njemu koje su objavljivale sve novine svakodnevno na naslovnim stranicama ili kao udarne vesti, ili onog francuskog filozofa koji nemogu da se setim kako se zove koji je isto tako dosao u to vreme da pomogne nasem narodu.
Nadam se da ce nam ovaj mladi covek stvarno pomoci i da posle nece nestati netragom kao ova dva predhodna.

ribe

pre 10 godina

Voleo bi da je mladi stručnjak rekao da hoće da bude na čelu nekog velikog sistema u Srbiji koji posluje sa gubitkom. Njegov doprinos bi bio mnogo veći, a visoko znanje sa prestižnog univerziteta bolje iskorišteno.

od babe devojka

pre 10 godina

sav se tresem, u groznićavom iščekivanju odgovora finansijskog mesije kome je data životna šansa da trulu ekonomsko finansijsku situaciju u kojoj srbija tavori, uz fanfare i teatralno majmunisanje nadležnih, reši nekom čarolijom koju svet još vido nije.

PR HR dar mar

pre 10 godina

Molim nekog upućenog u priču da mi objasni, pošto ne mogu da nađem na netu, koja je tačno pozicija ovog mladog čoveka i koja je bruto cifra za koju radi (ne pitam za bonuse), na koliko je (okvirno) projekata radio, na koliko je projekata bio vođa tima i koliko je od toga bilo projekata iz oblasti javnih finansija, na koliko je projekata bio Project Manager (odnosno ekvivalent u McKinsey sistemu - Engagement Manager), naročito koliko je vodio projekata iz oblasti javnih finansija, da li je sada (ili je ikada bio) na bilo kojoj menadžerskoj poziciji? Informacije o tome da je on "vrsni analitičar" koji ima zaradu od 60.000 dolara godišnje ne doprinose ozbiljnosti njegove biografije niti ove vlade.

змај од ноћаја

pre 10 godina

није сад питање хоће ли он прихватити већ да ли ће влада пристати на то што он тражи?

Bulbulderka

pre 10 godina

Meni je kul što će nam ministar finansija biti čovek koji obožava američki način poslovanja, koji obožava Amerikance i Ameriku, na čelu NATO-a. I nadam se da će konačno dokazati kako je ono bombardovanje Beograda i ostalih srpskih gradova bila u stvari jedna velika vojna vežba, e da bi se Albanci i Crnogorci konačno kurtalisali Srba.
Živela srpska deca koja su svako jutro ljubila američku zastavu i pevala američku himnu (pre škole)!!!
No, ako nam naizust otpeva srpsku himnu, pa što da ne...

justin

pre 10 godina

Bojim se da nama ne pomažu ni Kožne Gaće.Kao narod odavno smo potonuli pa sad sve iščekujemo neko Čudo da nas spase I da se za Njega uhvatimo.
-mislim da ovoj zemlji treba pošten PRAKTIČAR a ne TEORETIČAR I consultant.Treba nam neko ko je savladao( ne pročitao) sve teoretičare I u praksi ih isprobao.Ne treba nama neki Dr mašinstva da nam teoretiše ZAŠTO KOLA NE IDU ,već nam treba "maj Gile" da zaprlja ruke I "zašrafi šrafče na karburatorče"

djordjevic

pre 10 godina

Da li bi neko mogao da me podseti na kom je fakultetu studirao Lazar i koliku je pomoc od njih dobio? Nesto sam zaboravio, a nikako tu informaciju da nadjem u clancima o njemu. Niko da pomene. :)

Hvala unapred.

Lalegator

pre 10 godina

Kao simultano finale Farme i Velikog brata u sred emitovanja emnisije Menjam zenu,ziv nisam!

Samo jos da su organizovali sms takmicenje za i protiv uzitak potpun!

Običan građanin

pre 10 godina

Nema dobrog ministra poljoprivrede,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u poljoprivrednom kombinatu.
Nema dobrog ministra privrede,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u velikoj firmi.
Nema dobrog ministra industrije,dok ne provede 20 godina na mestu direktora u Zmaju, Petoletci,14. Oktobru,Imt,Imr,Sever,Elektronska industrija,i sl.
Nema dobrog ministra građevinarstva,dok ne provede 20 godina na gradilištu,projektovanju i na mestu direktora u velikoj građevinskoj firmi.
Nema dobrog ministra pravde,dok ne provede 20 godina na mestu predsednika nekog suda.
Nema dobrog ministra finansija,dok ne provede 20 godina na mestu finansijskog direktora velike firme.
Nema dobrog ministra trgovine, dok ne provede 20 godina u velikoj trgovinskoj,ili, spoljnotrgovinskoj firmi.
Nema dobrog guvernera, dok ne provede 20 godina na mestu direktora neke velike domaće banke. Itd.
Zato je u komunizmu i socijalizmu bilo teško odlučiti se za neku osobu. Svi su bili iskusni, stručni i imalu znanje.
2000. godine,uništene su velike firme,ne postoje iskusni ljudi
Ne verujem u ovog Krstića,jer,on se školovao za rad u drugim uslovima Osim toga,zaposlen je u konsusltantskoj firmi. Da se ja pitam,konsultantske firme nebi postojale.
Vučiću,nije bilo dovoljno sve što se događalo od dolaska "petooktobarskih revolucionara" iz 2000. godine na vlast.
On je još jedno veliko razočarenje,ali,ako se bolje razmisli,izvršava nečije naloge.. To radi vrlo prozirno.
Čestitam Vučiću...

Rade

pre 10 godina

Ni deset Krstića ne može razrešiti Srpski problem, tj partisko rukovođenje zelmljom.Da li je bilo ko toliko naivan da će Dačić smeniti Bajatovića ili Vučić Zoranu, ukoliko Krstić zaključi da, naprimer, oni prave greške i koče u ekonomskom razvoju Srbije. Verujem da će biti i takvih zahteva jer bez dobrih saradnika niko pametan neće da radi.