Oluja i grad stižu u petak u Srbiju

Nakon tropskog talasa, nevreme koje je proteklih dana pogodilo Evropu sutra uveče će stići i kod nas, ali će biti daleko slabije.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.08.2013.

15:07

Default images

Najdramatičnije je bilo u Nemačkoj, gde su ulice bile poplavljene, oluja je čupala drveće, a bilo je i povređenih.

I dok meteorolozi u Hrvatskoj upozoravaju građane da ih čeka sličan scenario, moguće vremenske nepogode sa pojavom takozvanih pijavica, naši meteorolozi kažu da će kod nas oluja biti znatno slabija.

"Prvi pljuskovi praćeni gradom u Srbiji očekuju se sutra uveče u jugozapadnim i zapadnim krajevima, a u subotu i drugim delovima zemlje. Tokom noći između petka i subote proširiće se i na centralnu Srbiju, i delom na Beograd i Vojvodinu. Padavine će biti lokalne i neće celo područje biti zahvaćeno", kaže za B92 prognostičar Hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović.

Todorović kaže da su male šanse za pojavu pijavica kod nas.

"Očekuju nas lokalni pljuskovi, praćeni grmljavinom i gradom. To će biti pravi letnji pljuskovi, koji če trajati 10 do 20 minuta dok ne prođe oblak. Pijavice su retka pojava i male su šanse da se pojave, jer talas koji dolazi sa zapada, dok ne stigne kod nas, će oslabiti", navodi Todorović.

Od nedelje nas opet očekuje stabilno, suvo i toplo vreme sa temperaturama koje ne bi trebalo da prelaze 35 stepeni do kraja avgusta.

Tropski talas ovih dana nastavlja svoj put po regionu, a veći deo Srbije danas trpi temperature i do 38 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: