Gađali kamenicama policajce Euleksa

Jedno vozilo Euleks policije u redovnoj patroli zaustavili su danas u Zvečanu demonstranti i gađali ga kamenicama, saopštio je Euleks.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.07.2013.

18:53

Default images

Misija EU na Kosovu procenjuje da je najverovatnije reč o odgovoru na današnje hapšenje dvojice Srba na severu Kosova.

"Kada su pripadnici Euleks policije pokušali da razgovaraju sa demonstrantima, bacane su kamenice na njih. Dvoje pripadnika Euleks policije je povređeno, a njihovo vozilo ozbiljno oštećeno. U samoodbrani jedan od pripadnika Euleks policije ispalio je hice u vazduh", saopštio Euleks.

Euleks oštro osuđuje ove akte nasilja i ističe da podržava pravo na mirne demonstracije, pozivajući građane da ostanu mirni i dopuste vladavinu prava.

Euleks je potvrdio da je danas sproveo operaciju pretresa jednog vozila i uhapsio dve osobe.

Euleks naglašava da su te akcije bile deo krivične istrage protiv pojedinaca, u vezi sa teškim optužbama, a ne protiv jedne etničke grupe.

Pretreseno vozilo, kako se navodi, dovodi se u vezu sa više pokušaja ubistava u Kosovskoj Mitrovici prošle godine u sklopu tekuće krivične istrage.

Kako se naglašava, vozilo je predstavljalo potencijalni dokaz za te slučajeve.

U okviru operacije zaplene vozila kao potencijalnog dokaz, vlasnik i druga osoba su bile prisutne i one su uhapšene, saopštio je Euleks.

Jedna osoba je, kako se navodi, izvadila oružje i pokušala da pobegne sa mesta događaja.

Jedan od uhapšenih je Žarko Veselinović, rođeni brat Zvonka Veselinovića, koga međunarodne snage sumnjiče da je jedan od organizatora postavljanja barikada na severu Kosova.

Pripadnici Euleksove Operativne grupe za Mitrovicu i Regionalne istražne jedinice Kosovske policije uhapsili su dve osobe u zajedničkoj operaciji u blizini Zvečana, rekla je ranije portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: