"Vlast otvoreno predaje Kosovo"

Dogovorom o planu za primenu briselskog sporazuma, vlast "otvoreno i bezuslovno predala Kosovo i Metohiju u ruke lažne države Kosovo", kaže Vojislav Koštunica.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2013.

17:36

Default images

"Srbija u ovim trenucima prolazi kroz najveće nacionalno poniženje, jer se sadašnja vlast pod pritiscima i ucenama iz Evropske unije dogovara sa albanskim separatistima kako da im preda Kosovo", ocenio je Koštunica.

On je dodao da sve što vlast radi s predajom Kosova je protivustavno, protivdržavno i direktno dovodi u pitanje suštinske državne i nacionalne interese, dostojanstvo naroda i budućnost Srbije

Predsednik DSS-a je u izjavi naveo da je delovanje vlasti na štetu Srbije "nesumnjivo u interesu stranih sila, takozvane evroatlantske zajednice".

"Ucenjena ili prestrašena sadašnja vlast bira savezništvo sa neprijateljem, a odriče se podrške svojih mogućih prijatelja u svetu. Srpski narod na Kosovu i Metohiji ostavljen je na cedilu jer vlast Srbije umesto da bude uz svoj narod stala je uz njegove neprijatelje i izručuje ga institucijama nezavisne države Kosovo", naveo je lider DSS-a.

Koštunica je dodao da srpskom narodu na Kosovu ne preostaje ništa drugo nego da se "mirnim otporom, uporno i dosledno suprotstavlja i spreči svoje izručenje lažnoj državi Kosovo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: