"U Belgiji nema kukuruza iz Srbije"

U stočnoj hrani u Belgiji nema nikakvih štetnih tvari koje mogu izazvati rak, saopštila je danas belgijska Savezna agencija za bezbednost hrane.

Izvor: B92

Subota, 02.03.2013.

12:45

Default images

Belgijska agencija je to objavila povodom izveštaja u medijima da je deo od deset hiljada tona kukuruza s kancerogenim aflatoksinom uvezenim iz Srbije u Nemačku, dospeo i u neke susedne zemlje.

Kukuruz poreklom iz Srbije je prerađen u stočnu hranu za goveda, svinje i živinu u nemačkim saveznim pokrajinama Donja Saksonija i Rajna Severna Vestfalija, a samo manja količina je isporučena još nekim nemačkim pokrajinama i Holandiji, navodi se u saopštenju belgijskog saveznog zavoda za nadzor lanca prehrane.

"Mi s velikom pažnjom pratimo sve dodatne izveštaje iz Nemačke, a prehrambeni sektor u Belgiji je izvršio dodatne stroge kontrole i nema traga zatrovanom kukruzu", izjavio je jedan predstavnik belgijske vladine agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: