Dačić i Pastor o incidentima

Dačić i Pastor su se dogovorili da se u opštinama u kojima je nedavno dolazilo do međunacionalnih incidenata angažuju, prema potrebi, i pripadnici Žandarmerije.

Izvor: B92

Subota, 16.02.2013.

18:33

Default images

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor su se složili da treba preispitati postojeće odredbe kaznene politike koje se odnose na međunacionalne incidente, kao i da je neophodno ubrzati procesuiranje takvih slučajeva pred pravosudnim organima.

Na sastanku u Novom Sadu dogovoreno je da se u opštinama u kojima su u poslednje vreme uočeni incidenti, koji nanose štetu međunacionalnim odnosima i izazivaju uznemirenost građana, pored policije po potrebi angažuju i pripadnici Žandarmerije, saopštila je Policijska uprava u tom gradu.

Zaključeno je, takođe, da treba preduzeti sve ostale neophodne mere kako bi se očuvao pozitivni trend smanjenja broja ovakvih incidenata, kakav je zabeležen poslednjih godina.

Dogovoreno je, takođe, da se pojača prisustvo pripadnika policije u sredinama u kojima je povećan broj krivičnih dela sitne krađe i da se efikasnim angažovanjem svih nadležnih organa učvrsti poverenje građana u spremnost i sposobnost države da očuva njihovu ličnu i imovinsku bezbednost.

Kako je navedeno u saopštenju, Dačić i Pastor nastaviće intenzivnu i konstruktivnu saradnju sa zajedničkim ciljem da ostvaruju miran i bezbedan život svih građana Autonomne Pokrajine Vojvodine, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost.

U istom cilju, narednih nedelja biće održan i zajednički sastanak ministra unutrašnjih poslova, rukovodstva Direkcije policije i načelnika svih policijskih uprava u Vojvodini sa Savetom za bezbednost pokrajinske skupštine, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: