Odloženo suđenje Vasiljeviću

Suđenje nekadašnjem vlasniku piramidalne štedionice "Jugoskandik" Jezdimiru Vasiljeviću i njegovim saradnicima, odloženo za 23. januar.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2012.

00:50

Default images

Na sudjenje zbog neprohodnih puteva nije došao optuženi Ljubivoje Šundić, koji živi u okolini Mladenovca, kao ni nekadašnji vlasnik televizije "Palma" Miki Vujović koji je trebalo da bude saslušan kao svedok.

Vasiljeviću se sudi zbog optužbi da je zloupotrebom službenog položaja i prevarom sa saradnicima oštetio štediše "Jugoskandika" za više desetina miliona.

Iako je proces zbog malverzacija u toj piramidalnoj štedionici poznat po Vasiljeviću prvi na optužnici je Podgoričanin Milorad Vukotić - direktor Banke privatne privrede Crne Gore.

Za Vukotićem je krajem prošle godine raspisana poternica, odredjen mu je pritvor i odlučeno je da mu se sudi u odsustvu. Vasiljević je na prošlom sudjenju rekao da je za propast piramidalne štedionice "Jugoskandik" odgovorna vlada Crne Gore koja mu je zaplenila naftu višemilionske vrednosti i ostavila ga bez keša pa nije mogao više da isplaćuje štediše.

Osim Vukotića i Vasiljevića na optužnici su Dragan Antonijević, Ljubivoje Šundić kao i advokat Stevan Protić.

Svi su na početku sudjenja u decembru negirali krivicu za zloupotrebu službenog položaja, prevare i utaje u vezi s piramidalnom štednjom u "Jugoskandiku" početkom 90-ih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: