Vukovi zaklali stado ovaca

Čopor vukova noćas uništio stado od 40 ovaca na planini Goliji, u selu Devići, udaljenom dvadesetak kilometara od Mlanče kod Studenice.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 16.08.2012.

10:57

Default images

Vlasnik stada, 81-godišnji Aleksandar Đoković, kaže da su vukovi 25 ovaca zaklali, 14 izujedali, dok je samo jedna ovca ostala sačuvana.

"Jutros oko pet sati me je komšija probudio sa vešću da su vukovi provalili u moj tor i poklali veći deo ovaca, izvlačeći ih iz tora i zaklane ih razbacujući po putu i okolnim brdima. Samo jednu ovcu nisu uspeli da rane, ostale su ranjene u toru i za njih nema nade da će preživeti", rekao je Đoković, koji sam živi na svom imanju u Devićima.

Vlasnik uništenog stada procenio je da šteta koju je čopor gladnih vukova napravio noćas na njegovom imanju iznosi više od 4.000 evra.

"Svaka ovca je vredela više od sto evra, da zlo bude veće nikada nisu bile tako napredne i ugojene kao ove godine, a sada rastrgnute na komade leže po putu, dvorištu i šumi", kazao je Đoković.

Veterinar u Mlanči Mikan Vasiljević ocenio je da je u napuštenim selima poput Devića odsustvo ljudi osnovni uzrok ovakvih napada
vukova.

"S obzirom da se Đokovićeva kuća nalazi na samom rubu planinske šume i da on živi sam, vukovi u tom slučaju ne prezaju od napada, jer nema one frekventnosti koju izaziva prisutnost ljudi, a samim tim i strah kod vukova", ocenio je Vasiljević.

Prema njegovoj proceni, u vučjem čoporu koji je noćas uništio stado Aleksandra Đokovića u Devićima moralo je biti najmanje pet vukova.

Napad vukova i u Kuršumliji

I u prigradskom naselju Veljkoviće u Kuršumliji vukovi su upali na jednu farmu ovaca.

Čopor vukova preskočio je ogradu farme i zaklao ovce. Meštani tog naselja veoma su uplašeni jer se do sada nije dešavalo da vukovi dođu praktično u grad. Napominjemo da su snimci koji slede uznemirujući.

Opširnije u video prilogu.

Upozorenje, na snimku su uznemirujuće scene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: