Tadić: Rukovanje čin pristojnosti

Boris Tadić je izjavio da rukovanje sa Hašimom Tačijem nema nikakav istorijski značaj, već je to bilo pristojno rukovanje sa predstavnicima Albanaca sa Kosova.

Izvor: B92

Nedelja, 08.07.2012.

14:26

Default images

Gostujući na Prvoj televiziji, lider DS Boris Tadić je rekao da taj trenutak ipak ima "jednu simboličku dimenziju".

"Ne treba ga ni potcenjivati, to nije akt jednog tako velikog dosega. Mnogo je važnije konačno dovršiti pregovore i pronaći rešenje za Kosovo i Metohiju", rekao je Tadić.

Po Tadićevim rečima, na samit ga je pozvao hrvatski premijer Zoran Milanović, a - kako je istakao - važno je i da Srbija učestvuje na međunarodnim forumima na kojima se donose odluke.

"Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom. Naša muka oko Kosova limitirala je učešće na međunarodnim forumima", primetio je.

Lider demokrata je napomenuo da se ne bi bunio ni da je neko drugi iz opozicije učestvovao na trakvom forumu dok je on bio predsednik.

"U Srbiji svi znaju da je Kosovo veliki problem i da narasta dok se ne rešava. Još je Zoran Đinđić rekao da taj problem mora da bude napadnut odmah", objasnio je Tadić.

Hrvatski mediji pišu da se oko "običnog rukovanja" digla velika pompa, a da je bivši predsednik Srbije došao na "snažno insistiranje američke administracije".

Podsetimo, Boris Tadić je učestvovao na sedmom Kroacija samitu u Dubrovniku, na kom nije bilo zvaničnih predstavnika Srbije zbog dolaska kosovskog premijera Hašima Tačija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: