Nedelja, 08.07.2012.

14:26

Tadić: Rukovanje čin pristojnosti

Boris Tadić je izjavio da rukovanje sa Hašimom Tačijem nema nikakav istorijski značaj, već je to bilo pristojno rukovanje sa predstavnicima Albanaca sa Kosova.

Izvor: Tanjug

Tadiæ: Rukovanje èin pristojnosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Evgenije

pre 11 godina

Boris Tadic je totalni gubitnik. Izgubio je predsednicke izbore, izgubio je mesto premijera, stranka mu je u rasulu medjusobno se optuzuju... Izgubio je i kompas pa se rukuje sa zlikovcem i ruga se zrtvama istog. DNO DNA

bezimena

pre 11 godina

Problem je u tome sto je Tadiceva stranka donela odluku da se ne ucestvuje....Pritom, rukovao se sa covekom koji vazi za jednog od najvecih kriminalaca u Evropi......njihovi predstavnici ne smeju da budu kompromitovane licnosti kao sto je to Taci.
(lina, 8. jul 2012 19:06)

Problem je što većina nikako da ukapira da je VLADA ta koja kreira politiku, NE predsednik države, i da je on u obavezi da zastupa VLADINE ODLUKE. Pri tome se takodje zaboravlja da Vladu NIJE činila samo DS, već koalicija s koca i konopca skrpljenih stranaka (slagali su se kao rogovi u vreći) kao što će to i sa sledećom biti slučaj!

Protiv H. Tačija NE postoji ni jedna presuda, i dokle god je tako, on je "legitimni" premijer koji predstavlja Kosovo. Uostalom, kakva je razlika izmedju Miloševića, Tudjmana, Izetbegovića i Tačija!? NIKAKVA! Osim što je Tači poslednji...

Pobesneli max

pre 11 godina

Samo polupismeni primitivci mogu jednom rukovanju neformalnog karaktera da daju ovoliku vaznost, koristeci je da popljuju bivseg predsednika. da ironija bude veca, sve to ceka i sadasnjeg predsednika, samo na zvanicnom nivou.

bezimena

pre 11 godina

(slavko, 8. jul 2012 17:26)

Kako su se ratni zločinci, svih nacija biv. SFRJ, tek lepo družili u haškom pritvoru, zajedno slaveći slave, rodjendane, praznike...

mitar

pre 11 godina

Nije to naivno uopste. A zasto je uradio? Pa zato sto se sada ocajnicki bori za naklost zapada, USA i DE najvise, da ne ispadne iz igre.

zoran

pre 11 godina

(milos, 8. jul 2012 16:06)

primećujem da si ovaj komentar napisao pun emocija i osećanja,i zbog toga te razumem.
ali te ne razumem da napadaš čoveka zbog rukovanja,a sigurno nećeš napasti glavne krivce za dešavanja 90',stranku SPS glavnog krivca za ratove.
kažeš"rukovao se sa covekom koji je direktno povezan sa svakim zlocinom nad nasim narodom na kosovu" još kažeš da treba neke stvari da objsni majkama, deci i zenama ljudi, kojima ni posle 13 godina nema ni traga ni glasa.
ok al probaj ti,ili nek neko proba da objasni majkama, ženama, deci albancima na kosovu i celom svetu,kako je moguće da partija koja je odgovorna za hijade ubijenih u pećima u hladnjačama među kojima su bili i deca,da ta partija opet je na vlasti i njen predsednik hoće da bude premijer.....da li je to normalno?
lično pre ću kritikovati tadića što se rukovao i ušao u koaliciju sa sps koji su veći zločinci od zločinca tačija koji je ubijao ne albance i borio se za nešto što je nekada bilo nemoguće, nezavisno kosovo, za razliku od sps koji je ubijao sve redom, pa i srbe. srbiju uveo u ratove u izolaciju pljačkao ju je i doveo do dna .dal je moguće da je sve to zaboravljeno?
pre nego što lupate minuse setite se isusovih reči"hoćeš da izvadiš bratu trn iz oka,a nevidiš gredu u tvom oku".

lina

pre 11 godina

Nije problem u rukovanju. Problem je u tome sto je Tadiceva stranka donela odluku da se ne ucestvuje na skupovima na kojima se pojavljuju predstavnici Kosova (izuzev u slucaju da se striktno postuje pravilo o tzv. fusnoti, stos e do sada nije desilo) pa sve ovo deluje veoma licemerno. Pritom, rukovao se sa covekom koji vazi za jednog od najvecih kriminalaca u Evropi koji je prema izvestaju Dika Martija direktno odgovoran za prodaju ljudskih organa. Sa Kosovarima ce se kad tad morati uspostaviti normalni odnosi, ali njihovi predstavnici ne smeju da budu kompromitovane licnosti kao sto je to Taci.

nemanja

pre 11 godina

Da je sreca da je ovo uradio jos mnogo-mnogo pre...ovako sada ne znaci previse kada nema drzavnicku funkciju....Nikolicu smiruj srbiju i miri se sa svima jer narod vise nemoze da trpi !!!!

zeljko

pre 11 godina

Pazi Bogati, zar nije on bas onaj koji je glavni krojac sadasnje drzavne politike oko KiM? Zar nije on taj koji je naredjivo predstavnicima Srbije da napustaju svakojake medjunarodne skupove zbog Albanskih funkcionera sa Kosova? A sad on ispada da se pojavljuje sa fusnotom iza svog imena. A isto tako izgleda da on i dalje misli da ima neku zvanicnu funkciju kad on mora da predstavlja Srbiju tamo gde zvanicni predstavnici nemogu ici zbog njegeove politike koju drzava sprovodio. Jadno!

Citalac

pre 11 godina

Da li je ovo nova spanska serija.? U sutrasnjem nastavku - da li je bio cvrst stisak i koliko, prekosutra, koliko je sekundi ( minuta trajao), nakosutra, da li su se gledali u oci ili ne.... i tako dalje.

Zar mi stvarno nemamo pametnijeg posla, Boze me sacuvaj ?!

Pedja

pre 11 godina

"Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom"-STRASNO!!! Pa kako Vas bivsi predsednice nije sramota da dajete ovakvu izjavu kada svako iole normalan zna da ste bas vi kao tadasnji predsednik i vasa stranka kao vladajuca u prosloj Vladi insistirali na tome da se na takav samit ne ide. Da li vi to od nas hocete da napravite budale, strasno. Sram vas bilo, zbog takvog stava, tj. svakodnevnog menjanja istog, vas rezultat na izborima je i bio kakav je bio.

slavko

pre 11 godina

ako su se mogli rukovati slobodan i franjo i još ispijati šampanjac za vrijeme rata ne vidim zašto danas u 21 vijeku se tadić ne može rukovati sa tačijem,.

Ljuba

pre 11 godina

Vladu jos uvek nemamo a "mandatori" lumpuju sa pevaljkama, svalerkama, kik bokserima i slicnim vasarskim polusvetom koji im perfektno odgovara.

Prethodni su senlucili ponekad, a OVI su poceli da divljaju pre nego sto su i preuzeli vlast. Svasta! Zamislite sta ce tek da rade kad se ostrve?

Gladan narod u medjuvremenu ceka kako ce se ovi konjski trgovci nagoditi i podeliti izmedju sebe krave muzare (resore i drzavna preduzeca). U medjuvremenu "mandatori" bace malo Kosova ostrascenom delu naroda da se zanosi glupostima i da se narod ne doseti da su ih UPRAVO ONI doterali do ovakve bede jos 90tih i da su UPRAVO oni (SPS, SNS ili ti Radikali) predali Kosovo i KAPITULIRALI u Kumanovu.

Zbog toga je i jedno rukovanje postalo vaznije pitanje od neprimerenog senlucenja ovih samozivih korumpiranih zgubidana, clanova buduce vlade
i drugih vidova drzavnih jasli.

Eee . . Srbijo, ako ovo ne vidis, onda si na dnu i samo te novi izbori i trezven pogled u realnost mogu spasiti. Mazohisticko izivljavanje zavrsenom kosovskom pricom dok nam u medjuvremenu fale redovni dnevni obroci za decu i gace na dupetu, ravno je samoubistvu.

Mani(ki)ri

pre 11 godina

Ako ćemo od prvih pisanija, rukovanje je prvenstveno značilo da oni koji to čine nemaju u šakama kakvo oružje. P.S. Kakvo je vreme došlo velika većina bi trebala to činiti sa obe ruke.

Shomi

pre 11 godina

I koriscenje toalet papira je civilizacijsko dostignuce...rukovanje je samo znak da u ruci nemate sablju/noz/cakiju i slicna hladna oruzja

Nikola, Vracar

pre 11 godina

@Pavke

Nije trebao da uradi NISTA, da ignorise Tacija.
A kao PRVO i najvaznije nije smeo ni da ode na taj samit jer je nasa vlada u kojoj vecinu cini DS donela odluku da se ne ide na skupove na kojima ucestvuje tzv. Kosovo.
Ne zaboravi Tadicev DS je i dalje na vlast i upravo su oni doneli takvu odluku. Da li Tadic ne postuje odluke svoje drzave ili svoje stranke?

tamo_daleko

pre 11 godina

Pristojno bi bilo da je BIVSI Predsednik umesto odlaska na Vimbldon posetio i gradjane srpske nacionalnosti koji zive na Kosovu i Metohiji.Bar da se rukuje sa njima i pruzi im podrsku...
Gospodine Tadicu,posle ovoga cina,ja vama ne bih stisnuo ruku u znak pozdrava-nema tih para.Mislim da bih zbog toga osecao sramotu do kraja zivota.

Marko

pre 11 godina

Predsednik Nikolic, inace potpredsednik Vlade 1999.(da ne podsecam sta je tada bilo...) nedavno se rukovao i razgovarao sa gospodjom Klinton. U cemu je sustinska razlika ovih rukovanja, molim da mi kriticari njnovijeg rukovanja odgovore?

milos

pre 11 godina

rukovao se sa covekom koji je direktno povezan sa svakim zlocinom nad nasim narodom na kosovu i njemu je to cin pristojnosti. neka to kaze majkama, deci i zenama ljudi, kojima ni posle 13 godina nema ni traga ni glasa

Sercan

pre 11 godina

Ma nije nego. Ako je stav drzave da se ne ide na skupove gde ucestvuje Kosovo* onda se taj stav postuje i ne odlazi se samovoljno.
Ako je pokojni Zoran Djindjic rekao da taj problem mora odmah da se napadne, zanima me sta ste gospodine cekali sve ove godine.

Ocekujem promene u vrhu DS. Sa vama, Sutanovcem, Dulicem, Trivankom...ponor.

Serj

pre 11 godina

pa šta ako se rukovao, dotični čini mi se nema nikakvu javnu funkciju, a možda je bio poslužen besplatnim ručkom, treba ga razumeti...

zivojin

pre 11 godina

(Bivši samoupravljč!, 8. jul 2012 15:47)
Ne mislite da se sa vasim komentarom dno dna, u svakom smislu? ZAHVALJUJUCI TAKVOJ BAHATOSTI, SAMOZIVOSCU SRBIJA I I DOSLA NA OVE GRANE.

Goran

pre 11 godina

Kada se Americki predsjednik rukuje sa predsjednikom Irana, S. Koreje , do nedavnog Gadafija i Sadama H. zbog civilizacijskog ponasanja onda normalno sve OK. Ali to se NIkAD NECE DESITI.

kaiser

pre 11 godina

"Koji se američki predsednik ikada rukovao (iz pristojnosti ili ne) sa predsednikom Kube, Irana, Severne Koreje...?
(Mihailo, USA, 8. jul 2012 14:58) "

Džimi Karter je bio na Kubi. Da ste pitali nekog ko je iz USA, to je mogao i on da vam kaže. Možda je još neko bio, ali nebitno.

Nijedan predsednik Srbije se do danas (nedelja poslepodne) nije sreo i rukovao sa bilo kojim predstavnikom kosmetskih Albanaca.

Nikolić će biti prvi, to je i jasno rekao.

Pavke

pre 11 godina

Dobro, bre, ljudi, a sta je trebao da mu uradi? Da ga pljune, sutira, a kamere celog sveta uperene i snimaju? Ne razumem koliko su ljudi ograniceni. Hajde pogledajte bilo koji intervju kada na ulici zaustave bilo kog od gradjana i pitaju nesto-svi se nesto uvijaju i biraju reci, a oni koji naprave ispad odmah izadju na youtube i svi im se smeju. Dakle pitanje jos jednom-sta je trebao da mu uradi?

Milan

pre 11 godina

Ja bih rekao da je rukovanje i odlazak u split Tadica poruka zapadu pogotovu amerikancima. Ja sam taj koji je spreman na razgovore sa albancima. Sve u cilju vrsenja pritiska na sps ili sns da se napravi vlada sa tadicem na celu. Verovatno su ga njegovi pametni savetnici savetovali da to uradi.

Зоки - Карлове Вари

pre 11 godina

Руковање са терористом и убицом није само чин непристојности већ чин пљувања у свој сопствени народ. А био си мој омиљени и вољени политичар, хиљаду пута сам оправдавао искрено твоје потезе, али овим јучерашњим си све упропастио. Немам проблем да се рукујем са Албанцима, имам међу њима и своје пријатеље, није брука да се Николић рукује са боло којим представником косовских Албанаца, али са Тачијем ниједан пристојан човек се неће руковати. Поздрав свим добрим људима!

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Пристојно према човеку званом Змија.
Да је Тачи женско, вероватно би му пољубио руку.
На страну чињеница да је Змија посредно и непосредно одговоран за смрт стотина Срба свих узраста и оба пола.

п.с. Уместо да призна грешку и јавно упути извињење народу којем припада, он ће сада правити нове грешке покушавајући да оправда претходну. Незрело. Детињасто понашање.

marko

pre 11 godina

Ne smeta meni njegovo rukovanje,naravno da je to cin pristojnosti. ali zasto se sve ove godine nije do sada rukovao sa tacijem. i time pokazao da da je pravi drzavnik koji ce da pregovara makar to bili i teroristi.
nego sada kada je samo predsednik jedne obicne partije koja je jos i u opoziciji.

Luzerski...

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Stvarno mi je cudna nekakva "moralnost" na koju se sada pozivaju Srbi zbog obicnog rukovanja sa kosovskim predstavnikom. Isti oni Srbi koji su bez imalo savjesti donedavno skrivali najvece ratne zlocince nakon drugog svjetskog rata i iste nikada nebi niti izrucili jer ih smatraju herojima sto su haracili, ubijali, silovali i palili po BiH i Hrvatskoj!

rukovanje ne boli

pre 11 godina

Pre bilo kakvog komentara, pogledajmo pazljivo sledece:
http://www.youtube.com/watch?v=PBAzxqrZb8o&feature=BFa&list=FLSrGDsSF-BI060C96hkl2TQ
Cinjenica, ipak, ostaje jedna, da Tadic to rukovanje, mada je imao prilike, nije uradio dok je 8 godina bio predsednik, nego 2 meseca, od kao je prestao da bude predsednik! Djindjic bi, verujem, to uradio daleko ranije, ali ne zbog toga, sto bi samo po sebi, to rukovanje znacilo nesto spektakularno, nego zato, sto je on imao, i plan i cilj, kako da resi pitanje Kosova! Ljudski odnos dvoje ljudi, rukovanje, kao kada bi se supruznici u momentu rastave braka, rukovali, samo po sebi nista ne znaci, sem da smo - ljudi.
Svakako je ovo rukovanje hrabar potez Tadica, kao coveka!
I bez obzira, sto ne mislim da je Djindjicev poslednji intervju "sv. pismo" (bas je on bio primer, pragmaticnog politicara, koji je u hodu menjao doktrinu), jos jednom pozivam, da pogledate link s pocetka, ne bi li kod Djindjica videli, kako je on, na koji nacin prilazio problemima, posebno pitanju Kosova.

zaistasenaziva

pre 11 godina

Procitajte „Tekst briselskog sporazuma“ - „Sporazum o regionalnom predstavljanju i saradnji“.
Procitajte naslov clanka (pod kojim je RTS objavila briselski sporazum).

„Rukovanje čin pristojnosti“?

Balkan

pre 11 godina

Ovaj narod je toliko zatucan, da još Draškoviću ne može da oprosti što je poljubio ruku Medlin Oldbrajt, što je takođe bio čin pristojnosti. Ali većini je to teško da shvate, jer sa svojom ženom susret uglavnom imaju pesnicom.

S.Krasniqi

pre 11 godina

..."Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom."
Kako covek menja misljenje kad nije vise presednik.

Genije

pre 11 godina

Rukovanje kao oblik pozdrava je i civilizacijski i politički sasvim u redu, ali mene zanima da li je na, i oko skupa, bio još neko ko nema formalnu državnu funkciju ili bar zaposlenje u državnim organima, kao i da čujem bivšeg predsednika zašto je zapravo išao tamo odnosno koju je ideju imao kada se tamo zaputio, kao i ko ga je savetovao i sa kim se dogovarao da to uradi... Neće biti eksplicitnih posledica za državu, poniženje ima moralnu težinu, ali svi lobisti kosovske nezavisnosti su sigurno zadovoljni i koristiće kao argument kod zemalja koje ih još nisu priznale...

demokrata od osnivanja serbios unidos

pre 11 godina

Tadicu mogao si sa bilo kim od predstavnika Albanaca sa KiM da se rukujes al nikad sa Tacijem. Ako te bivsi predsednice secanje sluzi tvoja zemlja je podnela potrenicu za njim. Mozda Taci i nije kriv. Ja sigurno ne znam, mozda je Taci borac za slobodu svog naroda a mozda je i heroj. Mozda su sve optuznice oko droge i oko chega sve ne lazne. Ali moj bivsi predsednice tvoja zemlja je proglasila ovu osobu za kriminalca i dok se to ne resi nemas sta da se rukujes sa njim. Ovo je bilo toliko mizerno i jadno da si za sva vremena zavrsio politicku karijeru, nadam se uskoro neces imati neku funkciju u DS i da ce Dilas odneti prevagu

Vecko

pre 11 godina

Jos jedan vetar u jedra onima koji misle da ce se Srbija odreci KiM. Tadic je znao da ce se to desiti pa je otisao, slucajno? Kakvom ce tek sad pritisku biti izlozena nova vlada. Toliko o interesima Srbije po sistemu dabogda komsija (citaj: druga politicka partija) crkla krava.

Albanac iz EU

pre 11 godina

Prociato sam ovih dva dana sve vase komentare (a i sam sam napisao komentar cesto mise ne objavljuju ali...) joj ne mogu da verujem da ima toliko naivnih ljudi u Srbiju,kako ne mogu da shvataju da Tadic zrvtovao sebe radi Nikolica i Dacica da im otvori put za buduce razgovore jer razgovori izmedju Predsednika Srbije i Kosova ili Premijera nema alternativu,to znaju svi u Srbij i Tadic i Nikolic i Dacic samo Tadic preuzeo na sebe ulogu zrtve da bude pljuvan od starne jednog dobrog broja Srba (naravnno naivnih)

To je jako jednostavno,Srbija hoce u EU (sada cak i Nikolic i Dacic) a da budes clan EU mora da si u dobrim susedskim odnosima,Srbija nije da hoce nego to mora da se dogovori sa Kosovom i nekako da prihvati da R.Kosovo postoji ali da ne mora da je prizna,nesto drugo i ne moze,to znaju svi politicari u Srbij jer iz ugla USA da pretis kosovi to je maltene kao da pretis Texasu i Masachusetsu ili juznoj Korej ili Japana,tako da Srbija nema vise prostora za manevriranje i najbolje da ne gubimo vise vremena nego da krenemo svi napred.

Samo mene uhvatio panika sta ako za 20-30 godina budemo mi Albanci i Srbi najbolji komsija i najbolji prijatelji pa ce se drugi (Slovenci,Hrvati,Bossnjaci,Crno Gorci...) imaju da se ljute na nas onda !!!

Ruka ruci...

pre 11 godina

Tadićev potez rukovanja sa Tačijem je dobar, ali su neke bitne okolnosti loše. Ne valja što se toliko pominje američko posredovanje.
Sa druge strane, ako je sadašnji predsednik Nikolić zaista iskren kada kaže da bi on lično, ako ga Vlada i Skupština ovlaste, pregovarao sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom, onda se ovaj Tadićev manje-više kurtoazni gest, može posmatrati kao uvod.

As

pre 11 godina

Tačno Tadić je prošlost kao predsednik, ali vi genijalci koji sve znate kako je najbolje u vezi KiM, sada imate predsednika koji će to odraditi baš kao što znate da treba. Nema veze što je on bio jedan od genija koji su ga izgubili, sada će smeškajući se na prijemu sa ambasadorkom SAD rukujući se sa "KiM" on hoće da ga vrati. Jesu li vama kao deci neko nekada čitao bajke? Evo vam još jedna, čitajte i radujte se, ako vam to nešto znači, ali strašne i surove činjenice su tu i mora se uraditi sve moguće da se spase što se može spasiti(pa i rukovanje sa "crnim đavolom")!

marija

pre 11 godina

Hasim Taci je, nazalost, jos uvek samo pod istragom, nije i osudjen, sto je jedini dokaz krivice u civilizovanom svetu. Tadic i Jeremic su ucinili sve da do te istrage dodje.
Iskreno se nadam da ce mu krivica biti i dokazana.
Do tada, on je,..., nevin, dopadalo se to nama ili ne.

posmatrač

pre 11 godina

Celokupnim svojim ponašanjem si primer pristojnosti i dostojanstva.
U tome se i razlikuješ od ostalih dnevno-političkih šibicara i pilićara.
Neke stari mogu da se shvate odmah, a za neke je potrebno vreme.
Za ovo je najbolji primer Đinđić čije reči je narod počeo da razume tek nakon njegove tragične smrti.

Bivši samoupravljč!

pre 11 godina

Kome se to opravdavaš, Borise? Bivšim čobanima koji su naprasno postali samoupravljači, nepismene komunjare, agresivni primitivci. Kad primaju penziju, "crtaju" potpis!!

Влада

pre 11 godina

У ономе што је Тачи радио нема ничега пристојног.Пристојни људи би од њега требало да се склањају а не да траже његово друштво.

VEST DANA

pre 11 godina

Da li je u pitanju samo uvod?
Nebojša Krstić o tome piše na blogu: "Neka razgovaraju Tadić i Pacoli" http://blog.b92.net/text/20626/Neka-razgovaraju-Tadic-i-Pacoli/

acinic

pre 11 godina

Dodvoravanje amerikancima! To je ono sto Tadic radi! Ocekujem u narednom periodu strmoglavi pad DS! Nadam se da ce ta stranka nestati sa politicke scene! Ovakve stvari moraju biti kaznjene!

Neka ostane u Hrvatskoj koliko god hoce.

pre 11 godina

Rukovati se sa albanskim narodom i njihovim predstavnicima je potrebno, a rukovati se sa ubicom i teroristom naseg naroda, sto kazu cak i Ameri, je bruka nevidjena.

Nik

pre 11 godina

"Tadić: Rukovanje čin pristojnosti"

G. Tadicu - vi niste tu da bi bili pristojna marioneta, vec NEMILOSRDAN (doduse bivsi) DRZAVNIK! U ovom sl, razlika je dramaticna... pogotovu ukoliko se zna KO JE Taci, STA je RADIO i cijem interesu SLUZI!

P.s. "Najvaznija ljudska teznja je teznja za moralnoscu u nasem delovanju. Nasa unutarnja ravnoteza, cak i nasa egzistencija zavisi od toga. Jedino moralnost u nasem delovanju moze dati lepotu i dostojanstvo nasem zivotu."

Stefan

pre 11 godina

Pazi molim te "iz pristojnosti".A da li bi se Ivo Josipovic rukovao sa Vojislavom Seseljem? Sigruno ne bi,Hrvati za razliku od nas Srba imaju dostojanstvo i nikad ne zaboravljaju.Pozivate na pomirenje sa Albancima dok Srbi na kosovu ginu,ne prodje dan a da ne procitamo vest o nekom napadu na Srbe na Kosovu.Koliko izbeglica se vratilo na Kosovo? Ljudi na jugu Kosova zive u getoima i vama je sve to normalno,zeleli bi da se izmirite sa Albancima.Ludilo!

Petar

pre 11 godina

Pozivati se na pristojnost u ovoj zemlji primitivaca je jako upitno. Ovde se pristojnost ne ceni ni malo. Dok Seseljeve psovke, pljuvanje i niske uvrede izazivaju odusevljenje u narodu. Nepismeni smo i primitivni i to je cinjenica.

Nenad

pre 11 godina

Dobro, Taci jeste predstavnik Albanaca sa Kosova*, ali koga je Boris Tadic tamo predstavljao? Srbiju niti Srbe nije, jer nema nikakve funkcije u tom smislu vise. Koga?

Ocigledno ga Amerikanci namecu preko svojih pulena Hrvata, sto znaci da im Nikolic i ovi nisu "pogodni". E pa, ko nije pogodan Amerikancima meni nekako jeste.

Jos jedna igra nametanja ovog coveka koga vise niko ne zeli. Predvidjam da ce im i to propasti za nekih nedelju dana.

alo

pre 11 godina

" "Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom. Naša muka oko Kosova limitirala je učešće na međunarodnim forumima", primetio je."

Lepo rečeno, ali je pomalo kontradiktorno, budući da je Tadić sa Jeremićem zbog Kosova godinama izbegavao ovakve samite i konferencije. Sad je izgleda sve u redu. Prema tome, jedina osoba sa problemom sa logikom je upravo - Tadić.

Neko tamo

pre 11 godina

Au ... udarila vrućina u glavu? Pa ti si prvi rekao da nećeš za isti sto i na iste skupove gde je Kosovo* a pogotvo ne sa kriminalcima poput Tačija.

Beogradjanin

pre 11 godina

Evo ga prica bas o tome na Prvoj. Mozda bi coveka trebalo ipak nekako obavestiti da vise nije ni na jednoj funkciji. Mozda sluzbena beleska, Sloba je uz pomoc "beleske" ukapirao za dva dana, ovaj nije ni posle dva meseca.

Guraju ga, guraju strane sile, ali badava, ne ide to tako, dusa ga nece. Jedino da nas opet bombarduju, ali to im se vise ne isplati, a nije ni da ga i oni bas toliko vole . . .

Neka ostane u Hrvatskoj koliko god hoce.

pre 11 godina

Rukovati se sa albanskim narodom i njihovim predstavnicima je potrebno, a rukovati se sa ubicom i teroristom naseg naroda, sto kazu cak i Ameri, je bruka nevidjena.

alo

pre 11 godina

" "Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom. Naša muka oko Kosova limitirala je učešće na međunarodnim forumima", primetio je."

Lepo rečeno, ali je pomalo kontradiktorno, budući da je Tadić sa Jeremićem zbog Kosova godinama izbegavao ovakve samite i konferencije. Sad je izgleda sve u redu. Prema tome, jedina osoba sa problemom sa logikom je upravo - Tadić.

Nenad

pre 11 godina

Dobro, Taci jeste predstavnik Albanaca sa Kosova*, ali koga je Boris Tadic tamo predstavljao? Srbiju niti Srbe nije, jer nema nikakve funkcije u tom smislu vise. Koga?

Ocigledno ga Amerikanci namecu preko svojih pulena Hrvata, sto znaci da im Nikolic i ovi nisu "pogodni". E pa, ko nije pogodan Amerikancima meni nekako jeste.

Jos jedna igra nametanja ovog coveka koga vise niko ne zeli. Predvidjam da ce im i to propasti za nekih nedelju dana.

Stefan

pre 11 godina

Pazi molim te "iz pristojnosti".A da li bi se Ivo Josipovic rukovao sa Vojislavom Seseljem? Sigruno ne bi,Hrvati za razliku od nas Srba imaju dostojanstvo i nikad ne zaboravljaju.Pozivate na pomirenje sa Albancima dok Srbi na kosovu ginu,ne prodje dan a da ne procitamo vest o nekom napadu na Srbe na Kosovu.Koliko izbeglica se vratilo na Kosovo? Ljudi na jugu Kosova zive u getoima i vama je sve to normalno,zeleli bi da se izmirite sa Albancima.Ludilo!

acinic

pre 11 godina

Dodvoravanje amerikancima! To je ono sto Tadic radi! Ocekujem u narednom periodu strmoglavi pad DS! Nadam se da ce ta stranka nestati sa politicke scene! Ovakve stvari moraju biti kaznjene!

Neko tamo

pre 11 godina

Au ... udarila vrućina u glavu? Pa ti si prvi rekao da nećeš za isti sto i na iste skupove gde je Kosovo* a pogotvo ne sa kriminalcima poput Tačija.

Beogradjanin

pre 11 godina

Evo ga prica bas o tome na Prvoj. Mozda bi coveka trebalo ipak nekako obavestiti da vise nije ni na jednoj funkciji. Mozda sluzbena beleska, Sloba je uz pomoc "beleske" ukapirao za dva dana, ovaj nije ni posle dva meseca.

Guraju ga, guraju strane sile, ali badava, ne ide to tako, dusa ga nece. Jedino da nas opet bombarduju, ali to im se vise ne isplati, a nije ni da ga i oni bas toliko vole . . .

Влада

pre 11 godina

У ономе што је Тачи радио нема ничега пристојног.Пристојни људи би од њега требало да се склањају а не да траже његово друштво.

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Пристојно према човеку званом Змија.
Да је Тачи женско, вероватно би му пољубио руку.
На страну чињеница да је Змија посредно и непосредно одговоран за смрт стотина Срба свих узраста и оба пола.

п.с. Уместо да призна грешку и јавно упути извињење народу којем припада, он ће сада правити нове грешке покушавајући да оправда претходну. Незрело. Детињасто понашање.

S.Krasniqi

pre 11 godina

..."Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom."
Kako covek menja misljenje kad nije vise presednik.

Зоки - Карлове Вари

pre 11 godina

Руковање са терористом и убицом није само чин непристојности већ чин пљувања у свој сопствени народ. А био си мој омиљени и вољени политичар, хиљаду пута сам оправдавао искрено твоје потезе, али овим јучерашњим си све упропастио. Немам проблем да се рукујем са Албанцима, имам међу њима и своје пријатеље, није брука да се Николић рукује са боло којим представником косовских Албанаца, али са Тачијем ниједан пристојан човек се неће руковати. Поздрав свим добрим људима!

Nik

pre 11 godina

"Tadić: Rukovanje čin pristojnosti"

G. Tadicu - vi niste tu da bi bili pristojna marioneta, vec NEMILOSRDAN (doduse bivsi) DRZAVNIK! U ovom sl, razlika je dramaticna... pogotovu ukoliko se zna KO JE Taci, STA je RADIO i cijem interesu SLUZI!

P.s. "Najvaznija ljudska teznja je teznja za moralnoscu u nasem delovanju. Nasa unutarnja ravnoteza, cak i nasa egzistencija zavisi od toga. Jedino moralnost u nasem delovanju moze dati lepotu i dostojanstvo nasem zivotu."

demokrata od osnivanja serbios unidos

pre 11 godina

Tadicu mogao si sa bilo kim od predstavnika Albanaca sa KiM da se rukujes al nikad sa Tacijem. Ako te bivsi predsednice secanje sluzi tvoja zemlja je podnela potrenicu za njim. Mozda Taci i nije kriv. Ja sigurno ne znam, mozda je Taci borac za slobodu svog naroda a mozda je i heroj. Mozda su sve optuznice oko droge i oko chega sve ne lazne. Ali moj bivsi predsednice tvoja zemlja je proglasila ovu osobu za kriminalca i dok se to ne resi nemas sta da se rukujes sa njim. Ovo je bilo toliko mizerno i jadno da si za sva vremena zavrsio politicku karijeru, nadam se uskoro neces imati neku funkciju u DS i da ce Dilas odneti prevagu

Sercan

pre 11 godina

Ma nije nego. Ako je stav drzave da se ne ide na skupove gde ucestvuje Kosovo* onda se taj stav postuje i ne odlazi se samovoljno.
Ako je pokojni Zoran Djindjic rekao da taj problem mora odmah da se napadne, zanima me sta ste gospodine cekali sve ove godine.

Ocekujem promene u vrhu DS. Sa vama, Sutanovcem, Dulicem, Trivankom...ponor.

milos

pre 11 godina

rukovao se sa covekom koji je direktno povezan sa svakim zlocinom nad nasim narodom na kosovu i njemu je to cin pristojnosti. neka to kaze majkama, deci i zenama ljudi, kojima ni posle 13 godina nema ni traga ni glasa

tamo_daleko

pre 11 godina

Pristojno bi bilo da je BIVSI Predsednik umesto odlaska na Vimbldon posetio i gradjane srpske nacionalnosti koji zive na Kosovu i Metohiji.Bar da se rukuje sa njima i pruzi im podrsku...
Gospodine Tadicu,posle ovoga cina,ja vama ne bih stisnuo ruku u znak pozdrava-nema tih para.Mislim da bih zbog toga osecao sramotu do kraja zivota.

Milan

pre 11 godina

Ja bih rekao da je rukovanje i odlazak u split Tadica poruka zapadu pogotovu amerikancima. Ja sam taj koji je spreman na razgovore sa albancima. Sve u cilju vrsenja pritiska na sps ili sns da se napravi vlada sa tadicem na celu. Verovatno su ga njegovi pametni savetnici savetovali da to uradi.

Petar

pre 11 godina

Pozivati se na pristojnost u ovoj zemlji primitivaca je jako upitno. Ovde se pristojnost ne ceni ni malo. Dok Seseljeve psovke, pljuvanje i niske uvrede izazivaju odusevljenje u narodu. Nepismeni smo i primitivni i to je cinjenica.

Marko

pre 11 godina

Predsednik Nikolic, inace potpredsednik Vlade 1999.(da ne podsecam sta je tada bilo...) nedavno se rukovao i razgovarao sa gospodjom Klinton. U cemu je sustinska razlika ovih rukovanja, molim da mi kriticari njnovijeg rukovanja odgovore?

Genije

pre 11 godina

Rukovanje kao oblik pozdrava je i civilizacijski i politički sasvim u redu, ali mene zanima da li je na, i oko skupa, bio još neko ko nema formalnu državnu funkciju ili bar zaposlenje u državnim organima, kao i da čujem bivšeg predsednika zašto je zapravo išao tamo odnosno koju je ideju imao kada se tamo zaputio, kao i ko ga je savetovao i sa kim se dogovarao da to uradi... Neće biti eksplicitnih posledica za državu, poniženje ima moralnu težinu, ali svi lobisti kosovske nezavisnosti su sigurno zadovoljni i koristiće kao argument kod zemalja koje ih još nisu priznale...

Goran

pre 11 godina

Kada se Americki predsjednik rukuje sa predsjednikom Irana, S. Koreje , do nedavnog Gadafija i Sadama H. zbog civilizacijskog ponasanja onda normalno sve OK. Ali to se NIkAD NECE DESITI.

Ljuba

pre 11 godina

Vladu jos uvek nemamo a "mandatori" lumpuju sa pevaljkama, svalerkama, kik bokserima i slicnim vasarskim polusvetom koji im perfektno odgovara.

Prethodni su senlucili ponekad, a OVI su poceli da divljaju pre nego sto su i preuzeli vlast. Svasta! Zamislite sta ce tek da rade kad se ostrve?

Gladan narod u medjuvremenu ceka kako ce se ovi konjski trgovci nagoditi i podeliti izmedju sebe krave muzare (resore i drzavna preduzeca). U medjuvremenu "mandatori" bace malo Kosova ostrascenom delu naroda da se zanosi glupostima i da se narod ne doseti da su ih UPRAVO ONI doterali do ovakve bede jos 90tih i da su UPRAVO oni (SPS, SNS ili ti Radikali) predali Kosovo i KAPITULIRALI u Kumanovu.

Zbog toga je i jedno rukovanje postalo vaznije pitanje od neprimerenog senlucenja ovih samozivih korumpiranih zgubidana, clanova buduce vlade
i drugih vidova drzavnih jasli.

Eee . . Srbijo, ako ovo ne vidis, onda si na dnu i samo te novi izbori i trezven pogled u realnost mogu spasiti. Mazohisticko izivljavanje zavrsenom kosovskom pricom dok nam u medjuvremenu fale redovni dnevni obroci za decu i gace na dupetu, ravno je samoubistvu.

Bivši samoupravljč!

pre 11 godina

Kome se to opravdavaš, Borise? Bivšim čobanima koji su naprasno postali samoupravljači, nepismene komunjare, agresivni primitivci. Kad primaju penziju, "crtaju" potpis!!

Nikola, Vracar

pre 11 godina

@Pavke

Nije trebao da uradi NISTA, da ignorise Tacija.
A kao PRVO i najvaznije nije smeo ni da ode na taj samit jer je nasa vlada u kojoj vecinu cini DS donela odluku da se ne ide na skupove na kojima ucestvuje tzv. Kosovo.
Ne zaboravi Tadicev DS je i dalje na vlast i upravo su oni doneli takvu odluku. Da li Tadic ne postuje odluke svoje drzave ili svoje stranke?

slavko

pre 11 godina

ako su se mogli rukovati slobodan i franjo i još ispijati šampanjac za vrijeme rata ne vidim zašto danas u 21 vijeku se tadić ne može rukovati sa tačijem,.

VEST DANA

pre 11 godina

Da li je u pitanju samo uvod?
Nebojša Krstić o tome piše na blogu: "Neka razgovaraju Tadić i Pacoli" http://blog.b92.net/text/20626/Neka-razgovaraju-Tadic-i-Pacoli/

Vecko

pre 11 godina

Jos jedan vetar u jedra onima koji misle da ce se Srbija odreci KiM. Tadic je znao da ce se to desiti pa je otisao, slucajno? Kakvom ce tek sad pritisku biti izlozena nova vlada. Toliko o interesima Srbije po sistemu dabogda komsija (citaj: druga politicka partija) crkla krava.

marko

pre 11 godina

Ne smeta meni njegovo rukovanje,naravno da je to cin pristojnosti. ali zasto se sve ove godine nije do sada rukovao sa tacijem. i time pokazao da da je pravi drzavnik koji ce da pregovara makar to bili i teroristi.
nego sada kada je samo predsednik jedne obicne partije koja je jos i u opoziciji.

Luzerski...

Balkan

pre 11 godina

Ovaj narod je toliko zatucan, da još Draškoviću ne može da oprosti što je poljubio ruku Medlin Oldbrajt, što je takođe bio čin pristojnosti. Ali većini je to teško da shvate, jer sa svojom ženom susret uglavnom imaju pesnicom.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Stvarno mi je cudna nekakva "moralnost" na koju se sada pozivaju Srbi zbog obicnog rukovanja sa kosovskim predstavnikom. Isti oni Srbi koji su bez imalo savjesti donedavno skrivali najvece ratne zlocince nakon drugog svjetskog rata i iste nikada nebi niti izrucili jer ih smatraju herojima sto su haracili, ubijali, silovali i palili po BiH i Hrvatskoj!

Pedja

pre 11 godina

"Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom"-STRASNO!!! Pa kako Vas bivsi predsednice nije sramota da dajete ovakvu izjavu kada svako iole normalan zna da ste bas vi kao tadasnji predsednik i vasa stranka kao vladajuca u prosloj Vladi insistirali na tome da se na takav samit ne ide. Da li vi to od nas hocete da napravite budale, strasno. Sram vas bilo, zbog takvog stava, tj. svakodnevnog menjanja istog, vas rezultat na izborima je i bio kakav je bio.

posmatrač

pre 11 godina

Celokupnim svojim ponašanjem si primer pristojnosti i dostojanstva.
U tome se i razlikuješ od ostalih dnevno-političkih šibicara i pilićara.
Neke stari mogu da se shvate odmah, a za neke je potrebno vreme.
Za ovo je najbolji primer Đinđić čije reči je narod počeo da razume tek nakon njegove tragične smrti.

marija

pre 11 godina

Hasim Taci je, nazalost, jos uvek samo pod istragom, nije i osudjen, sto je jedini dokaz krivice u civilizovanom svetu. Tadic i Jeremic su ucinili sve da do te istrage dodje.
Iskreno se nadam da ce mu krivica biti i dokazana.
Do tada, on je,..., nevin, dopadalo se to nama ili ne.

kaiser

pre 11 godina

"Koji se američki predsednik ikada rukovao (iz pristojnosti ili ne) sa predsednikom Kube, Irana, Severne Koreje...?
(Mihailo, USA, 8. jul 2012 14:58) "

Džimi Karter je bio na Kubi. Da ste pitali nekog ko je iz USA, to je mogao i on da vam kaže. Možda je još neko bio, ali nebitno.

Nijedan predsednik Srbije se do danas (nedelja poslepodne) nije sreo i rukovao sa bilo kojim predstavnikom kosmetskih Albanaca.

Nikolić će biti prvi, to je i jasno rekao.

Citalac

pre 11 godina

Da li je ovo nova spanska serija.? U sutrasnjem nastavku - da li je bio cvrst stisak i koliko, prekosutra, koliko je sekundi ( minuta trajao), nakosutra, da li su se gledali u oci ili ne.... i tako dalje.

Zar mi stvarno nemamo pametnijeg posla, Boze me sacuvaj ?!

Shomi

pre 11 godina

I koriscenje toalet papira je civilizacijsko dostignuce...rukovanje je samo znak da u ruci nemate sablju/noz/cakiju i slicna hladna oruzja

Serj

pre 11 godina

pa šta ako se rukovao, dotični čini mi se nema nikakvu javnu funkciju, a možda je bio poslužen besplatnim ručkom, treba ga razumeti...

Albanac iz EU

pre 11 godina

Prociato sam ovih dva dana sve vase komentare (a i sam sam napisao komentar cesto mise ne objavljuju ali...) joj ne mogu da verujem da ima toliko naivnih ljudi u Srbiju,kako ne mogu da shvataju da Tadic zrvtovao sebe radi Nikolica i Dacica da im otvori put za buduce razgovore jer razgovori izmedju Predsednika Srbije i Kosova ili Premijera nema alternativu,to znaju svi u Srbij i Tadic i Nikolic i Dacic samo Tadic preuzeo na sebe ulogu zrtve da bude pljuvan od starne jednog dobrog broja Srba (naravnno naivnih)

To je jako jednostavno,Srbija hoce u EU (sada cak i Nikolic i Dacic) a da budes clan EU mora da si u dobrim susedskim odnosima,Srbija nije da hoce nego to mora da se dogovori sa Kosovom i nekako da prihvati da R.Kosovo postoji ali da ne mora da je prizna,nesto drugo i ne moze,to znaju svi politicari u Srbij jer iz ugla USA da pretis kosovi to je maltene kao da pretis Texasu i Masachusetsu ili juznoj Korej ili Japana,tako da Srbija nema vise prostora za manevriranje i najbolje da ne gubimo vise vremena nego da krenemo svi napred.

Samo mene uhvatio panika sta ako za 20-30 godina budemo mi Albanci i Srbi najbolji komsija i najbolji prijatelji pa ce se drugi (Slovenci,Hrvati,Bossnjaci,Crno Gorci...) imaju da se ljute na nas onda !!!

zaistasenaziva

pre 11 godina

Procitajte „Tekst briselskog sporazuma“ - „Sporazum o regionalnom predstavljanju i saradnji“.
Procitajte naslov clanka (pod kojim je RTS objavila briselski sporazum).

„Rukovanje čin pristojnosti“?

zivojin

pre 11 godina

(Bivši samoupravljč!, 8. jul 2012 15:47)
Ne mislite da se sa vasim komentarom dno dna, u svakom smislu? ZAHVALJUJUCI TAKVOJ BAHATOSTI, SAMOZIVOSCU SRBIJA I I DOSLA NA OVE GRANE.

zeljko

pre 11 godina

Pazi Bogati, zar nije on bas onaj koji je glavni krojac sadasnje drzavne politike oko KiM? Zar nije on taj koji je naredjivo predstavnicima Srbije da napustaju svakojake medjunarodne skupove zbog Albanskih funkcionera sa Kosova? A sad on ispada da se pojavljuje sa fusnotom iza svog imena. A isto tako izgleda da on i dalje misli da ima neku zvanicnu funkciju kad on mora da predstavlja Srbiju tamo gde zvanicni predstavnici nemogu ici zbog njegeove politike koju drzava sprovodio. Jadno!

Pavke

pre 11 godina

Dobro, bre, ljudi, a sta je trebao da mu uradi? Da ga pljune, sutira, a kamere celog sveta uperene i snimaju? Ne razumem koliko su ljudi ograniceni. Hajde pogledajte bilo koji intervju kada na ulici zaustave bilo kog od gradjana i pitaju nesto-svi se nesto uvijaju i biraju reci, a oni koji naprave ispad odmah izadju na youtube i svi im se smeju. Dakle pitanje jos jednom-sta je trebao da mu uradi?

rukovanje ne boli

pre 11 godina

Pre bilo kakvog komentara, pogledajmo pazljivo sledece:
http://www.youtube.com/watch?v=PBAzxqrZb8o&feature=BFa&list=FLSrGDsSF-BI060C96hkl2TQ
Cinjenica, ipak, ostaje jedna, da Tadic to rukovanje, mada je imao prilike, nije uradio dok je 8 godina bio predsednik, nego 2 meseca, od kao je prestao da bude predsednik! Djindjic bi, verujem, to uradio daleko ranije, ali ne zbog toga, sto bi samo po sebi, to rukovanje znacilo nesto spektakularno, nego zato, sto je on imao, i plan i cilj, kako da resi pitanje Kosova! Ljudski odnos dvoje ljudi, rukovanje, kao kada bi se supruznici u momentu rastave braka, rukovali, samo po sebi nista ne znaci, sem da smo - ljudi.
Svakako je ovo rukovanje hrabar potez Tadica, kao coveka!
I bez obzira, sto ne mislim da je Djindjicev poslednji intervju "sv. pismo" (bas je on bio primer, pragmaticnog politicara, koji je u hodu menjao doktrinu), jos jednom pozivam, da pogledate link s pocetka, ne bi li kod Djindjica videli, kako je on, na koji nacin prilazio problemima, posebno pitanju Kosova.

mitar

pre 11 godina

Nije to naivno uopste. A zasto je uradio? Pa zato sto se sada ocajnicki bori za naklost zapada, USA i DE najvise, da ne ispadne iz igre.

As

pre 11 godina

Tačno Tadić je prošlost kao predsednik, ali vi genijalci koji sve znate kako je najbolje u vezi KiM, sada imate predsednika koji će to odraditi baš kao što znate da treba. Nema veze što je on bio jedan od genija koji su ga izgubili, sada će smeškajući se na prijemu sa ambasadorkom SAD rukujući se sa "KiM" on hoće da ga vrati. Jesu li vama kao deci neko nekada čitao bajke? Evo vam još jedna, čitajte i radujte se, ako vam to nešto znači, ali strašne i surove činjenice su tu i mora se uraditi sve moguće da se spase što se može spasiti(pa i rukovanje sa "crnim đavolom")!

Ruka ruci...

pre 11 godina

Tadićev potez rukovanja sa Tačijem je dobar, ali su neke bitne okolnosti loše. Ne valja što se toliko pominje američko posredovanje.
Sa druge strane, ako je sadašnji predsednik Nikolić zaista iskren kada kaže da bi on lično, ako ga Vlada i Skupština ovlaste, pregovarao sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom, onda se ovaj Tadićev manje-više kurtoazni gest, može posmatrati kao uvod.

lina

pre 11 godina

Nije problem u rukovanju. Problem je u tome sto je Tadiceva stranka donela odluku da se ne ucestvuje na skupovima na kojima se pojavljuju predstavnici Kosova (izuzev u slucaju da se striktno postuje pravilo o tzv. fusnoti, stos e do sada nije desilo) pa sve ovo deluje veoma licemerno. Pritom, rukovao se sa covekom koji vazi za jednog od najvecih kriminalaca u Evropi koji je prema izvestaju Dika Martija direktno odgovoran za prodaju ljudskih organa. Sa Kosovarima ce se kad tad morati uspostaviti normalni odnosi, ali njihovi predstavnici ne smeju da budu kompromitovane licnosti kao sto je to Taci.

Mani(ki)ri

pre 11 godina

Ako ćemo od prvih pisanija, rukovanje je prvenstveno značilo da oni koji to čine nemaju u šakama kakvo oružje. P.S. Kakvo je vreme došlo velika većina bi trebala to činiti sa obe ruke.

zoran

pre 11 godina

(milos, 8. jul 2012 16:06)

primećujem da si ovaj komentar napisao pun emocija i osećanja,i zbog toga te razumem.
ali te ne razumem da napadaš čoveka zbog rukovanja,a sigurno nećeš napasti glavne krivce za dešavanja 90',stranku SPS glavnog krivca za ratove.
kažeš"rukovao se sa covekom koji je direktno povezan sa svakim zlocinom nad nasim narodom na kosovu" još kažeš da treba neke stvari da objsni majkama, deci i zenama ljudi, kojima ni posle 13 godina nema ni traga ni glasa.
ok al probaj ti,ili nek neko proba da objasni majkama, ženama, deci albancima na kosovu i celom svetu,kako je moguće da partija koja je odgovorna za hijade ubijenih u pećima u hladnjačama među kojima su bili i deca,da ta partija opet je na vlasti i njen predsednik hoće da bude premijer.....da li je to normalno?
lično pre ću kritikovati tadića što se rukovao i ušao u koaliciju sa sps koji su veći zločinci od zločinca tačija koji je ubijao ne albance i borio se za nešto što je nekada bilo nemoguće, nezavisno kosovo, za razliku od sps koji je ubijao sve redom, pa i srbe. srbiju uveo u ratove u izolaciju pljačkao ju je i doveo do dna .dal je moguće da je sve to zaboravljeno?
pre nego što lupate minuse setite se isusovih reči"hoćeš da izvadiš bratu trn iz oka,a nevidiš gredu u tvom oku".

Pobesneli max

pre 11 godina

Samo polupismeni primitivci mogu jednom rukovanju neformalnog karaktera da daju ovoliku vaznost, koristeci je da popljuju bivseg predsednika. da ironija bude veca, sve to ceka i sadasnjeg predsednika, samo na zvanicnom nivou.

nemanja

pre 11 godina

Da je sreca da je ovo uradio jos mnogo-mnogo pre...ovako sada ne znaci previse kada nema drzavnicku funkciju....Nikolicu smiruj srbiju i miri se sa svima jer narod vise nemoze da trpi !!!!

bezimena

pre 11 godina

(slavko, 8. jul 2012 17:26)

Kako su se ratni zločinci, svih nacija biv. SFRJ, tek lepo družili u haškom pritvoru, zajedno slaveći slave, rodjendane, praznike...

Evgenije

pre 11 godina

Boris Tadic je totalni gubitnik. Izgubio je predsednicke izbore, izgubio je mesto premijera, stranka mu je u rasulu medjusobno se optuzuju... Izgubio je i kompas pa se rukuje sa zlikovcem i ruga se zrtvama istog. DNO DNA

bezimena

pre 11 godina

Problem je u tome sto je Tadiceva stranka donela odluku da se ne ucestvuje....Pritom, rukovao se sa covekom koji vazi za jednog od najvecih kriminalaca u Evropi......njihovi predstavnici ne smeju da budu kompromitovane licnosti kao sto je to Taci.
(lina, 8. jul 2012 19:06)

Problem je što većina nikako da ukapira da je VLADA ta koja kreira politiku, NE predsednik države, i da je on u obavezi da zastupa VLADINE ODLUKE. Pri tome se takodje zaboravlja da Vladu NIJE činila samo DS, već koalicija s koca i konopca skrpljenih stranaka (slagali su se kao rogovi u vreći) kao što će to i sa sledećom biti slučaj!

Protiv H. Tačija NE postoji ni jedna presuda, i dokle god je tako, on je "legitimni" premijer koji predstavlja Kosovo. Uostalom, kakva je razlika izmedju Miloševića, Tudjmana, Izetbegovića i Tačija!? NIKAKVA! Osim što je Tači poslednji...

Petar

pre 11 godina

Pozivati se na pristojnost u ovoj zemlji primitivaca je jako upitno. Ovde se pristojnost ne ceni ni malo. Dok Seseljeve psovke, pljuvanje i niske uvrede izazivaju odusevljenje u narodu. Nepismeni smo i primitivni i to je cinjenica.

Bivši samoupravljč!

pre 11 godina

Kome se to opravdavaš, Borise? Bivšim čobanima koji su naprasno postali samoupravljači, nepismene komunjare, agresivni primitivci. Kad primaju penziju, "crtaju" potpis!!

posmatrač

pre 11 godina

Celokupnim svojim ponašanjem si primer pristojnosti i dostojanstva.
U tome se i razlikuješ od ostalih dnevno-političkih šibicara i pilićara.
Neke stari mogu da se shvate odmah, a za neke je potrebno vreme.
Za ovo je najbolji primer Đinđić čije reči je narod počeo da razume tek nakon njegove tragične smrti.

Balkan

pre 11 godina

Ovaj narod je toliko zatucan, da još Draškoviću ne može da oprosti što je poljubio ruku Medlin Oldbrajt, što je takođe bio čin pristojnosti. Ali većini je to teško da shvate, jer sa svojom ženom susret uglavnom imaju pesnicom.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Stvarno mi je cudna nekakva "moralnost" na koju se sada pozivaju Srbi zbog obicnog rukovanja sa kosovskim predstavnikom. Isti oni Srbi koji su bez imalo savjesti donedavno skrivali najvece ratne zlocince nakon drugog svjetskog rata i iste nikada nebi niti izrucili jer ih smatraju herojima sto su haracili, ubijali, silovali i palili po BiH i Hrvatskoj!

Albanac iz EU

pre 11 godina

Prociato sam ovih dva dana sve vase komentare (a i sam sam napisao komentar cesto mise ne objavljuju ali...) joj ne mogu da verujem da ima toliko naivnih ljudi u Srbiju,kako ne mogu da shvataju da Tadic zrvtovao sebe radi Nikolica i Dacica da im otvori put za buduce razgovore jer razgovori izmedju Predsednika Srbije i Kosova ili Premijera nema alternativu,to znaju svi u Srbij i Tadic i Nikolic i Dacic samo Tadic preuzeo na sebe ulogu zrtve da bude pljuvan od starne jednog dobrog broja Srba (naravnno naivnih)

To je jako jednostavno,Srbija hoce u EU (sada cak i Nikolic i Dacic) a da budes clan EU mora da si u dobrim susedskim odnosima,Srbija nije da hoce nego to mora da se dogovori sa Kosovom i nekako da prihvati da R.Kosovo postoji ali da ne mora da je prizna,nesto drugo i ne moze,to znaju svi politicari u Srbij jer iz ugla USA da pretis kosovi to je maltene kao da pretis Texasu i Masachusetsu ili juznoj Korej ili Japana,tako da Srbija nema vise prostora za manevriranje i najbolje da ne gubimo vise vremena nego da krenemo svi napred.

Samo mene uhvatio panika sta ako za 20-30 godina budemo mi Albanci i Srbi najbolji komsija i najbolji prijatelji pa ce se drugi (Slovenci,Hrvati,Bossnjaci,Crno Gorci...) imaju da se ljute na nas onda !!!

Ruka ruci...

pre 11 godina

Tadićev potez rukovanja sa Tačijem je dobar, ali su neke bitne okolnosti loše. Ne valja što se toliko pominje američko posredovanje.
Sa druge strane, ako je sadašnji predsednik Nikolić zaista iskren kada kaže da bi on lično, ako ga Vlada i Skupština ovlaste, pregovarao sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom, onda se ovaj Tadićev manje-više kurtoazni gest, može posmatrati kao uvod.

marija

pre 11 godina

Hasim Taci je, nazalost, jos uvek samo pod istragom, nije i osudjen, sto je jedini dokaz krivice u civilizovanom svetu. Tadic i Jeremic su ucinili sve da do te istrage dodje.
Iskreno se nadam da ce mu krivica biti i dokazana.
Do tada, on je,..., nevin, dopadalo se to nama ili ne.

Pavke

pre 11 godina

Dobro, bre, ljudi, a sta je trebao da mu uradi? Da ga pljune, sutira, a kamere celog sveta uperene i snimaju? Ne razumem koliko su ljudi ograniceni. Hajde pogledajte bilo koji intervju kada na ulici zaustave bilo kog od gradjana i pitaju nesto-svi se nesto uvijaju i biraju reci, a oni koji naprave ispad odmah izadju na youtube i svi im se smeju. Dakle pitanje jos jednom-sta je trebao da mu uradi?

Nenad

pre 11 godina

Dobro, Taci jeste predstavnik Albanaca sa Kosova*, ali koga je Boris Tadic tamo predstavljao? Srbiju niti Srbe nije, jer nema nikakve funkcije u tom smislu vise. Koga?

Ocigledno ga Amerikanci namecu preko svojih pulena Hrvata, sto znaci da im Nikolic i ovi nisu "pogodni". E pa, ko nije pogodan Amerikancima meni nekako jeste.

Jos jedna igra nametanja ovog coveka koga vise niko ne zeli. Predvidjam da ce im i to propasti za nekih nedelju dana.

rukovanje ne boli

pre 11 godina

Pre bilo kakvog komentara, pogledajmo pazljivo sledece:
http://www.youtube.com/watch?v=PBAzxqrZb8o&feature=BFa&list=FLSrGDsSF-BI060C96hkl2TQ
Cinjenica, ipak, ostaje jedna, da Tadic to rukovanje, mada je imao prilike, nije uradio dok je 8 godina bio predsednik, nego 2 meseca, od kao je prestao da bude predsednik! Djindjic bi, verujem, to uradio daleko ranije, ali ne zbog toga, sto bi samo po sebi, to rukovanje znacilo nesto spektakularno, nego zato, sto je on imao, i plan i cilj, kako da resi pitanje Kosova! Ljudski odnos dvoje ljudi, rukovanje, kao kada bi se supruznici u momentu rastave braka, rukovali, samo po sebi nista ne znaci, sem da smo - ljudi.
Svakako je ovo rukovanje hrabar potez Tadica, kao coveka!
I bez obzira, sto ne mislim da je Djindjicev poslednji intervju "sv. pismo" (bas je on bio primer, pragmaticnog politicara, koji je u hodu menjao doktrinu), jos jednom pozivam, da pogledate link s pocetka, ne bi li kod Djindjica videli, kako je on, na koji nacin prilazio problemima, posebno pitanju Kosova.

Neka ostane u Hrvatskoj koliko god hoce.

pre 11 godina

Rukovati se sa albanskim narodom i njihovim predstavnicima je potrebno, a rukovati se sa ubicom i teroristom naseg naroda, sto kazu cak i Ameri, je bruka nevidjena.

As

pre 11 godina

Tačno Tadić je prošlost kao predsednik, ali vi genijalci koji sve znate kako je najbolje u vezi KiM, sada imate predsednika koji će to odraditi baš kao što znate da treba. Nema veze što je on bio jedan od genija koji su ga izgubili, sada će smeškajući se na prijemu sa ambasadorkom SAD rukujući se sa "KiM" on hoće da ga vrati. Jesu li vama kao deci neko nekada čitao bajke? Evo vam još jedna, čitajte i radujte se, ako vam to nešto znači, ali strašne i surove činjenice su tu i mora se uraditi sve moguće da se spase što se može spasiti(pa i rukovanje sa "crnim đavolom")!

Marko

pre 11 godina

Predsednik Nikolic, inace potpredsednik Vlade 1999.(da ne podsecam sta je tada bilo...) nedavno se rukovao i razgovarao sa gospodjom Klinton. U cemu je sustinska razlika ovih rukovanja, molim da mi kriticari njnovijeg rukovanja odgovore?

Stefan

pre 11 godina

Pazi molim te "iz pristojnosti".A da li bi se Ivo Josipovic rukovao sa Vojislavom Seseljem? Sigruno ne bi,Hrvati za razliku od nas Srba imaju dostojanstvo i nikad ne zaboravljaju.Pozivate na pomirenje sa Albancima dok Srbi na kosovu ginu,ne prodje dan a da ne procitamo vest o nekom napadu na Srbe na Kosovu.Koliko izbeglica se vratilo na Kosovo? Ljudi na jugu Kosova zive u getoima i vama je sve to normalno,zeleli bi da se izmirite sa Albancima.Ludilo!

tamo_daleko

pre 11 godina

Pristojno bi bilo da je BIVSI Predsednik umesto odlaska na Vimbldon posetio i gradjane srpske nacionalnosti koji zive na Kosovu i Metohiji.Bar da se rukuje sa njima i pruzi im podrsku...
Gospodine Tadicu,posle ovoga cina,ja vama ne bih stisnuo ruku u znak pozdrava-nema tih para.Mislim da bih zbog toga osecao sramotu do kraja zivota.

acinic

pre 11 godina

Dodvoravanje amerikancima! To je ono sto Tadic radi! Ocekujem u narednom periodu strmoglavi pad DS! Nadam se da ce ta stranka nestati sa politicke scene! Ovakve stvari moraju biti kaznjene!

milos

pre 11 godina

rukovao se sa covekom koji je direktno povezan sa svakim zlocinom nad nasim narodom na kosovu i njemu je to cin pristojnosti. neka to kaze majkama, deci i zenama ljudi, kojima ni posle 13 godina nema ni traga ni glasa

Pobesneli max

pre 11 godina

Samo polupismeni primitivci mogu jednom rukovanju neformalnog karaktera da daju ovoliku vaznost, koristeci je da popljuju bivseg predsednika. da ironija bude veca, sve to ceka i sadasnjeg predsednika, samo na zvanicnom nivou.

slavko

pre 11 godina

ako su se mogli rukovati slobodan i franjo i još ispijati šampanjac za vrijeme rata ne vidim zašto danas u 21 vijeku se tadić ne može rukovati sa tačijem,.

Goran

pre 11 godina

Kada se Americki predsjednik rukuje sa predsjednikom Irana, S. Koreje , do nedavnog Gadafija i Sadama H. zbog civilizacijskog ponasanja onda normalno sve OK. Ali to se NIkAD NECE DESITI.

Ljuba

pre 11 godina

Vladu jos uvek nemamo a "mandatori" lumpuju sa pevaljkama, svalerkama, kik bokserima i slicnim vasarskim polusvetom koji im perfektno odgovara.

Prethodni su senlucili ponekad, a OVI su poceli da divljaju pre nego sto su i preuzeli vlast. Svasta! Zamislite sta ce tek da rade kad se ostrve?

Gladan narod u medjuvremenu ceka kako ce se ovi konjski trgovci nagoditi i podeliti izmedju sebe krave muzare (resore i drzavna preduzeca). U medjuvremenu "mandatori" bace malo Kosova ostrascenom delu naroda da se zanosi glupostima i da se narod ne doseti da su ih UPRAVO ONI doterali do ovakve bede jos 90tih i da su UPRAVO oni (SPS, SNS ili ti Radikali) predali Kosovo i KAPITULIRALI u Kumanovu.

Zbog toga je i jedno rukovanje postalo vaznije pitanje od neprimerenog senlucenja ovih samozivih korumpiranih zgubidana, clanova buduce vlade
i drugih vidova drzavnih jasli.

Eee . . Srbijo, ako ovo ne vidis, onda si na dnu i samo te novi izbori i trezven pogled u realnost mogu spasiti. Mazohisticko izivljavanje zavrsenom kosovskom pricom dok nam u medjuvremenu fale redovni dnevni obroci za decu i gace na dupetu, ravno je samoubistvu.

Зоки - Карлове Вари

pre 11 godina

Руковање са терористом и убицом није само чин непристојности већ чин пљувања у свој сопствени народ. А био си мој омиљени и вољени политичар, хиљаду пута сам оправдавао искрено твоје потезе, али овим јучерашњим си све упропастио. Немам проблем да се рукујем са Албанцима, имам међу њима и своје пријатеље, није брука да се Николић рукује са боло којим представником косовских Албанаца, али са Тачијем ниједан пристојан човек се неће руковати. Поздрав свим добрим људима!

Serj

pre 11 godina

pa šta ako se rukovao, dotični čini mi se nema nikakvu javnu funkciju, a možda je bio poslužen besplatnim ručkom, treba ga razumeti...

Nikola, Vracar

pre 11 godina

@Pavke

Nije trebao da uradi NISTA, da ignorise Tacija.
A kao PRVO i najvaznije nije smeo ni da ode na taj samit jer je nasa vlada u kojoj vecinu cini DS donela odluku da se ne ide na skupove na kojima ucestvuje tzv. Kosovo.
Ne zaboravi Tadicev DS je i dalje na vlast i upravo su oni doneli takvu odluku. Da li Tadic ne postuje odluke svoje drzave ili svoje stranke?

alo

pre 11 godina

" "Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom. Naša muka oko Kosova limitirala je učešće na međunarodnim forumima", primetio je."

Lepo rečeno, ali je pomalo kontradiktorno, budući da je Tadić sa Jeremićem zbog Kosova godinama izbegavao ovakve samite i konferencije. Sad je izgleda sve u redu. Prema tome, jedina osoba sa problemom sa logikom je upravo - Tadić.

demokrata od osnivanja serbios unidos

pre 11 godina

Tadicu mogao si sa bilo kim od predstavnika Albanaca sa KiM da se rukujes al nikad sa Tacijem. Ako te bivsi predsednice secanje sluzi tvoja zemlja je podnela potrenicu za njim. Mozda Taci i nije kriv. Ja sigurno ne znam, mozda je Taci borac za slobodu svog naroda a mozda je i heroj. Mozda su sve optuznice oko droge i oko chega sve ne lazne. Ali moj bivsi predsednice tvoja zemlja je proglasila ovu osobu za kriminalca i dok se to ne resi nemas sta da se rukujes sa njim. Ovo je bilo toliko mizerno i jadno da si za sva vremena zavrsio politicku karijeru, nadam se uskoro neces imati neku funkciju u DS i da ce Dilas odneti prevagu

Beogradjanin

pre 11 godina

Evo ga prica bas o tome na Prvoj. Mozda bi coveka trebalo ipak nekako obavestiti da vise nije ni na jednoj funkciji. Mozda sluzbena beleska, Sloba je uz pomoc "beleske" ukapirao za dva dana, ovaj nije ni posle dva meseca.

Guraju ga, guraju strane sile, ali badava, ne ide to tako, dusa ga nece. Jedino da nas opet bombarduju, ali to im se vise ne isplati, a nije ni da ga i oni bas toliko vole . . .

nemanja

pre 11 godina

Da je sreca da je ovo uradio jos mnogo-mnogo pre...ovako sada ne znaci previse kada nema drzavnicku funkciju....Nikolicu smiruj srbiju i miri se sa svima jer narod vise nemoze da trpi !!!!

Neko tamo

pre 11 godina

Au ... udarila vrućina u glavu? Pa ti si prvi rekao da nećeš za isti sto i na iste skupove gde je Kosovo* a pogotvo ne sa kriminalcima poput Tačija.

Nik

pre 11 godina

"Tadić: Rukovanje čin pristojnosti"

G. Tadicu - vi niste tu da bi bili pristojna marioneta, vec NEMILOSRDAN (doduse bivsi) DRZAVNIK! U ovom sl, razlika je dramaticna... pogotovu ukoliko se zna KO JE Taci, STA je RADIO i cijem interesu SLUZI!

P.s. "Najvaznija ljudska teznja je teznja za moralnoscu u nasem delovanju. Nasa unutarnja ravnoteza, cak i nasa egzistencija zavisi od toga. Jedino moralnost u nasem delovanju moze dati lepotu i dostojanstvo nasem zivotu."

zivojin

pre 11 godina

(Bivši samoupravljč!, 8. jul 2012 15:47)
Ne mislite da se sa vasim komentarom dno dna, u svakom smislu? ZAHVALJUJUCI TAKVOJ BAHATOSTI, SAMOZIVOSCU SRBIJA I I DOSLA NA OVE GRANE.

kaiser

pre 11 godina

"Koji se američki predsednik ikada rukovao (iz pristojnosti ili ne) sa predsednikom Kube, Irana, Severne Koreje...?
(Mihailo, USA, 8. jul 2012 14:58) "

Džimi Karter je bio na Kubi. Da ste pitali nekog ko je iz USA, to je mogao i on da vam kaže. Možda je još neko bio, ali nebitno.

Nijedan predsednik Srbije se do danas (nedelja poslepodne) nije sreo i rukovao sa bilo kojim predstavnikom kosmetskih Albanaca.

Nikolić će biti prvi, to je i jasno rekao.

marko

pre 11 godina

Ne smeta meni njegovo rukovanje,naravno da je to cin pristojnosti. ali zasto se sve ove godine nije do sada rukovao sa tacijem. i time pokazao da da je pravi drzavnik koji ce da pregovara makar to bili i teroristi.
nego sada kada je samo predsednik jedne obicne partije koja je jos i u opoziciji.

Luzerski...

Genije

pre 11 godina

Rukovanje kao oblik pozdrava je i civilizacijski i politički sasvim u redu, ali mene zanima da li je na, i oko skupa, bio još neko ko nema formalnu državnu funkciju ili bar zaposlenje u državnim organima, kao i da čujem bivšeg predsednika zašto je zapravo išao tamo odnosno koju je ideju imao kada se tamo zaputio, kao i ko ga je savetovao i sa kim se dogovarao da to uradi... Neće biti eksplicitnih posledica za državu, poniženje ima moralnu težinu, ali svi lobisti kosovske nezavisnosti su sigurno zadovoljni i koristiće kao argument kod zemalja koje ih još nisu priznale...

Pedja

pre 11 godina

"Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom"-STRASNO!!! Pa kako Vas bivsi predsednice nije sramota da dajete ovakvu izjavu kada svako iole normalan zna da ste bas vi kao tadasnji predsednik i vasa stranka kao vladajuca u prosloj Vladi insistirali na tome da se na takav samit ne ide. Da li vi to od nas hocete da napravite budale, strasno. Sram vas bilo, zbog takvog stava, tj. svakodnevnog menjanja istog, vas rezultat na izborima je i bio kakav je bio.

Shomi

pre 11 godina

I koriscenje toalet papira je civilizacijsko dostignuce...rukovanje je samo znak da u ruci nemate sablju/noz/cakiju i slicna hladna oruzja

άρχων Τριβαλλούς

pre 11 godina

Пристојно према човеку званом Змија.
Да је Тачи женско, вероватно би му пољубио руку.
На страну чињеница да је Змија посредно и непосредно одговоран за смрт стотина Срба свих узраста и оба пола.

п.с. Уместо да призна грешку и јавно упути извињење народу којем припада, он ће сада правити нове грешке покушавајући да оправда претходну. Незрело. Детињасто понашање.

Влада

pre 11 godina

У ономе што је Тачи радио нема ничега пристојног.Пристојни људи би од њега требало да се склањају а не да траже његово друштво.

Citalac

pre 11 godina

Da li je ovo nova spanska serija.? U sutrasnjem nastavku - da li je bio cvrst stisak i koliko, prekosutra, koliko je sekundi ( minuta trajao), nakosutra, da li su se gledali u oci ili ne.... i tako dalje.

Zar mi stvarno nemamo pametnijeg posla, Boze me sacuvaj ?!

S.Krasniqi

pre 11 godina

..."Ako neko misli da ne treba da učestvujemo tamo gde se donose odluke, onda on ima problem sa logikom."
Kako covek menja misljenje kad nije vise presednik.

Sercan

pre 11 godina

Ma nije nego. Ako je stav drzave da se ne ide na skupove gde ucestvuje Kosovo* onda se taj stav postuje i ne odlazi se samovoljno.
Ako je pokojni Zoran Djindjic rekao da taj problem mora odmah da se napadne, zanima me sta ste gospodine cekali sve ove godine.

Ocekujem promene u vrhu DS. Sa vama, Sutanovcem, Dulicem, Trivankom...ponor.

zeljko

pre 11 godina

Pazi Bogati, zar nije on bas onaj koji je glavni krojac sadasnje drzavne politike oko KiM? Zar nije on taj koji je naredjivo predstavnicima Srbije da napustaju svakojake medjunarodne skupove zbog Albanskih funkcionera sa Kosova? A sad on ispada da se pojavljuje sa fusnotom iza svog imena. A isto tako izgleda da on i dalje misli da ima neku zvanicnu funkciju kad on mora da predstavlja Srbiju tamo gde zvanicni predstavnici nemogu ici zbog njegeove politike koju drzava sprovodio. Jadno!

zoran

pre 11 godina

(milos, 8. jul 2012 16:06)

primećujem da si ovaj komentar napisao pun emocija i osećanja,i zbog toga te razumem.
ali te ne razumem da napadaš čoveka zbog rukovanja,a sigurno nećeš napasti glavne krivce za dešavanja 90',stranku SPS glavnog krivca za ratove.
kažeš"rukovao se sa covekom koji je direktno povezan sa svakim zlocinom nad nasim narodom na kosovu" još kažeš da treba neke stvari da objsni majkama, deci i zenama ljudi, kojima ni posle 13 godina nema ni traga ni glasa.
ok al probaj ti,ili nek neko proba da objasni majkama, ženama, deci albancima na kosovu i celom svetu,kako je moguće da partija koja je odgovorna za hijade ubijenih u pećima u hladnjačama među kojima su bili i deca,da ta partija opet je na vlasti i njen predsednik hoće da bude premijer.....da li je to normalno?
lično pre ću kritikovati tadića što se rukovao i ušao u koaliciju sa sps koji su veći zločinci od zločinca tačija koji je ubijao ne albance i borio se za nešto što je nekada bilo nemoguće, nezavisno kosovo, za razliku od sps koji je ubijao sve redom, pa i srbe. srbiju uveo u ratove u izolaciju pljačkao ju je i doveo do dna .dal je moguće da je sve to zaboravljeno?
pre nego što lupate minuse setite se isusovih reči"hoćeš da izvadiš bratu trn iz oka,a nevidiš gredu u tvom oku".

bezimena

pre 11 godina

(slavko, 8. jul 2012 17:26)

Kako su se ratni zločinci, svih nacija biv. SFRJ, tek lepo družili u haškom pritvoru, zajedno slaveći slave, rodjendane, praznike...

Milan

pre 11 godina

Ja bih rekao da je rukovanje i odlazak u split Tadica poruka zapadu pogotovu amerikancima. Ja sam taj koji je spreman na razgovore sa albancima. Sve u cilju vrsenja pritiska na sps ili sns da se napravi vlada sa tadicem na celu. Verovatno su ga njegovi pametni savetnici savetovali da to uradi.

Mani(ki)ri

pre 11 godina

Ako ćemo od prvih pisanija, rukovanje je prvenstveno značilo da oni koji to čine nemaju u šakama kakvo oružje. P.S. Kakvo je vreme došlo velika većina bi trebala to činiti sa obe ruke.

VEST DANA

pre 11 godina

Da li je u pitanju samo uvod?
Nebojša Krstić o tome piše na blogu: "Neka razgovaraju Tadić i Pacoli" http://blog.b92.net/text/20626/Neka-razgovaraju-Tadic-i-Pacoli/

zaistasenaziva

pre 11 godina

Procitajte „Tekst briselskog sporazuma“ - „Sporazum o regionalnom predstavljanju i saradnji“.
Procitajte naslov clanka (pod kojim je RTS objavila briselski sporazum).

„Rukovanje čin pristojnosti“?

mitar

pre 11 godina

Nije to naivno uopste. A zasto je uradio? Pa zato sto se sada ocajnicki bori za naklost zapada, USA i DE najvise, da ne ispadne iz igre.

Vecko

pre 11 godina

Jos jedan vetar u jedra onima koji misle da ce se Srbija odreci KiM. Tadic je znao da ce se to desiti pa je otisao, slucajno? Kakvom ce tek sad pritisku biti izlozena nova vlada. Toliko o interesima Srbije po sistemu dabogda komsija (citaj: druga politicka partija) crkla krava.

lina

pre 11 godina

Nije problem u rukovanju. Problem je u tome sto je Tadiceva stranka donela odluku da se ne ucestvuje na skupovima na kojima se pojavljuju predstavnici Kosova (izuzev u slucaju da se striktno postuje pravilo o tzv. fusnoti, stos e do sada nije desilo) pa sve ovo deluje veoma licemerno. Pritom, rukovao se sa covekom koji vazi za jednog od najvecih kriminalaca u Evropi koji je prema izvestaju Dika Martija direktno odgovoran za prodaju ljudskih organa. Sa Kosovarima ce se kad tad morati uspostaviti normalni odnosi, ali njihovi predstavnici ne smeju da budu kompromitovane licnosti kao sto je to Taci.

bezimena

pre 11 godina

Problem je u tome sto je Tadiceva stranka donela odluku da se ne ucestvuje....Pritom, rukovao se sa covekom koji vazi za jednog od najvecih kriminalaca u Evropi......njihovi predstavnici ne smeju da budu kompromitovane licnosti kao sto je to Taci.
(lina, 8. jul 2012 19:06)

Problem je što većina nikako da ukapira da je VLADA ta koja kreira politiku, NE predsednik države, i da je on u obavezi da zastupa VLADINE ODLUKE. Pri tome se takodje zaboravlja da Vladu NIJE činila samo DS, već koalicija s koca i konopca skrpljenih stranaka (slagali su se kao rogovi u vreći) kao što će to i sa sledećom biti slučaj!

Protiv H. Tačija NE postoji ni jedna presuda, i dokle god je tako, on je "legitimni" premijer koji predstavlja Kosovo. Uostalom, kakva je razlika izmedju Miloševića, Tudjmana, Izetbegovića i Tačija!? NIKAKVA! Osim što je Tači poslednji...

Evgenije

pre 11 godina

Boris Tadic je totalni gubitnik. Izgubio je predsednicke izbore, izgubio je mesto premijera, stranka mu je u rasulu medjusobno se optuzuju... Izgubio je i kompas pa se rukuje sa zlikovcem i ruga se zrtvama istog. DNO DNA