Libija:Bomba na rezidenciju konzula

Nepoznate osobe bacile su danas bombu ručne izrade na rezidenciju tuniskog konzula u Tripoliju, a u napadu nije bilo povređenih.

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2012.

23:23

Default images

Libijski zvaničnici objavili su da je pričinjena samo materijalna šteta.

Prema rečima jednog diplomate, konzul je bio kod kuće u trenutku napada. Bomba je probila zid oko kuće i oštetila dva vozila.

Napad se dogodio u trenutku kada je zbog izručenja bivšeg libijskog premijera, Al Bagdadi al Mahmudija, Tripoliju, bez odobrenja tuniskog predsednika Moncefa Marzukija, izbila politička kriza u Tunisu.

Al Mahmudi, poslednji premijer Libije iz ere Muamera Gadafija, pokušao je da pobegne u Alžir pre devet meseci, ali je uhapšen u Tunisu zbog ilegalnog prelaska granice. Izručen je pre dva dana.

Mahmudi je odbijao da bude izručen Libiji tvrdeći da nove vlasti ne mogu da mu garantuju pravičan proces niti da mu pruže bezbednost u zatvoru.

Njegov francuski advokat je juče rekao da je Mahmudi pretučen I prebačen u bolnicu nekoliko sati po dolasku u Libiju, što su libijske vlasti demantovale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: