Ljajić: Tužiću Zukorlića

Lider SDPS-a Rasim Ljajić negirao je bilo kakvu vezu sa akcijom Žandarmerije u Novom Pazaru i najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv Muamera Zukorlića.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

15:25

Default images

Ljajić je Tanjugu rekao da se od Zukorlića sve može očekivati, pa i "ovakve besmislice".

"Njegova izjava da sam ja odgovoran za jutrošnju žandarmerijsku akciju ima za cilj da se sve prebaci na politički teren kako bi on (Zukorlić) pobegao sa terena kriminala, na kome se nalazi već duže vreme", kazao je Ljajić napomenuvši da je za tu akciju saznao iz medija.

Prema njegovim rečima, ovo je stvar za pravosudne organe koji treba da istraže ima li Zukorlićeva izjava o njegovoj odgovornosti za akciju Žandarmerije osnova.

"Svako uplitanje politike bilo bi kontraproduktivno...Svako treba da odgovara za svoje postupke, bilo da se nalazi na političkoj, ili bilo kojoj drugoj funkciji", napomenuo je Ljajić.

On je rekao da je među uhapšenima i jedan član stranke, čiji je on lider.

"Niti sam znao ko se hapsi niti ko će biti uhapšen", rekao je Ljajić i dodao da je van pameti da bilo ko u Srbiji može da posmisli da on ima toliku moć da može da daje takve naredbe", rekao je Ljajić.

Muftija je prethodno za jutrošnju akciju Žandarmerije u Novom Pazaru, kada je pretresena njegova kuća i firma njegove žene i priveden rođak osumnjačen za finansijske malverzacije, optužio Ljajića. On je ocenio da će Bošnjacima u Sandžaku i Novom Pazaru biti tako sve dok, kako je rekao, Ljajić raspolaže "jedinicama države" kako bi progonio one koje nije mogao okupiti u svoju "političko kriminalnu organizaciju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: