Lajčak razgovarao sa zvaničnicima

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak stigao u Beograd, gde se sastao sa Ivicom Dačićem, Tomislavom Nikolićem i Draganom Šutanovcem

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 23.05.2012.

19:27

Default images

Ministar odbrane Srbije i slovački ministasr spoljnih poslova razgovarali su o saradnji dveju zemalja, odnosima u regionu i nastavku procesa evropskih integracija Srbije.

Lajčak je pohvalio reforme sprovedene u sistemu odbrane i kao pozitivno ocenio učešće pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Šutanovac je istakao da između Srbije i Slovačke postoji odlična saradnja na svim nivoima, a posebno se osvrnuo na kvalitetnu saradnju dva sistema odbrane, objavljeno je na internet stranici srpskog Ministarstva odbrane.

Pre toga, Lajčak se sastao s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i novoizabranim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Kako navode u Ambasadi Slovačke u Beogradu, slovački ministar u Beogradu će odvojeno razgovarati i sa šefom diplomatije Vukom Jeremićem.
Kako je najavljeno, Lajčak u Srbiju dolazi i u ime visoke predstavnice EU, kao neko ko poznaje mnoge srpske političare, zahvaljujući svom ranijem mandatu, prenela je ta agencija.

Slovački ministar je uoči posete ocenio da su izbori u Srbiji bili slobodni i demokratski i da su birači na njima doneli odluku koju treba poštovati.

"Sada je važno da vlada Srbije i predsednik zadrže proevropski kurs, a ja sam ubeđen da je to najbolji put za Srbiju i njen narod", istakao je Lajčak.

"Teme Lajčakovih razgovora u Beogradu biće biće aktuelna situacija u Srbiji posle parlamentarnih, predsedničkih, pokrajinskih i lokalnih izbora, formiranje nove vlade, evropske integracije Srbije i regionalna saradnja", saopštilo je slovačko ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar će s partnerima u Srbiji razgovarati i o razvoju bilateralne saradnje i ekonomskim pitanjima, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: