Sreda, 23.05.2012.

19:27

Lajčak razgovarao sa zvaničnicima

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak stigao u Beograd, gde se sastao sa Ivicom Dačićem, Tomislavom Nikolićem i Draganom Šutanovcem

Izvor: Beta

Lajèak razgovarao sa zvaniènicima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Branko V.

pre 11 godina

Niej mi jasno zašto se troši toliki celofan. Bilo bi poštenije da ih lepo sve skupi mi idiktira im šta i kako ko trba da radi.

petar

pre 11 godina

aj ne lupajte, covek je sef diplomatije Slovacke a ne Bog i batina kako ga zamisljate. Nema on bas toliku moc kao druge face iz Brisela

max

pre 11 godina

Pogledajte ko nam vodi drzavu i kako, gosti lepo pripremljeni sa olovkama i papirima, a nasem predsedniku i njegovom potrcku nista ne treba, strasno...

Jelena

pre 11 godina

@Yole
A da li se secate da je Slovacka vodila neki rat u Evropi nakon Drugog svetskog rata i da je jednu punu deceniju bila jedan od kljucnih aktera nestabilnosti u Evropi. I Lajcak dolazi kao izaslanik EU a ne kao predstavnik Slovacke. A EU se i te kako mesala u sastavljanje vlade nakon izbora cak i u zemljama koje su njene clanice; setite se zahteva da Hajder svojevremeno ne bude u vladi Austrije i sankcija uvedenih Austriji posto je njegova stranka ipak bila u vladi. EU samo hoce da bude sigurna da su svi akteri koji su u igri za sastavljanje parlamentarne vecine i vlade u potpunosti posveceni ocuvanju maksimalne stabilnosti. Ko ce od onih koji garantuju politiku stabilnosti i saradnje na kraju stranackih pregovora i biti u vladi ih ne zanima.

bezimena

pre 11 godina

Inace, mislim da Evropa sa Srbijom ima strpljenja kao ni sa jednom drugom drzavom, a mi sve k'o mali delinkventi :D
(Beogradjanin, 24. maj 2012 00:46)

Da smo "mali" delikventi odavno bi se uljudili, nažalost mi smo teži slučaj...

gile

pre 11 godina

@laza - nasi politicari se inace privatno medju sobom savrseno slazu, a mnogi od njih se medjusobno druze, izlaze, zabavljaju ... Kada se ugase svetla i kamere oni pruze ruku jedni drugima i odu u kafanu, gde se dogovaraju o daljoj podeli srpskih feuda, a za narod ih bas briga ...

Vjenceslav

pre 11 godina

Ima Tozovac onu staru pjesmu... Ide Tomo Lajčakovom prugom....
A da, zapravo Ide Mile Lajkovačkom prugom. Nemoj Tomo da ostavljaš druga dugačka je Lajčakova pruga.... ITD. S jedne strane Lajčak, a sa druge Putin, pa ti biraj. Nek vam je Gospodin upomoći...

svajcarac

pre 11 godina

Ma ljudi, meni je muka od tog evropskog puta. Sta je to? Pa da je Evropa nas htjela uzela bi nas jos 1990, a ne zavadila ova nasa plemena i sad nam salje neke lijeve politicare da nas uci dobrom ponasanju. Ne razumijem ja ni ovu Evropu, nalazi se na ivici propasti, izbacuje Grcku i jos par zemalja iz Unije, uzece Hrvatsku koja je u silnim dugovima i jos ima vremena da se brine o nama. Svasta! Pustite nas same, punoljetni smo i vidimo ko nam je prodavao maglu ovih 8 godina i pricao : "Ne damo Kosovo, zaposlicemo stotine hiljada radnika" itd. A ako Tadic bude premijer samo ce nas jos vise gurnuti u ponor. Ko je rekao da lici na Putina? Predsjednik, premijer, predsjednik. Vlast je slatka pa makar bila i u Srbiji!!!

Beloved

pre 11 godina

Pa šta će im papir i olovka kad ništa i ne razumeju šta im se priča ! Hahahaha koji su ovo likovi, strašno da strašnije ne može.

david

pre 11 godina

Ko zna zaista šta je Lajčak pitao, savetovao ili pričali viceve? Srbi su birali svoje predstavnike u skupštini. Rezultati su poznati. Vladu će na kraju krajeva sastaviti oni koji nakupe 126 poslanika. Skupštinski sastav čini ogledalo političkih sklonosti naroda i građana Srbije. kada se Srbi slože biće i mira. hajd' uzdravlje

grrr

pre 11 godina

Presidente Tomislav je sutra na kongresu Putinove stranke i govori u svojstvu predsednika stranke?Pazi ludila , predsednik svih građana je ipak samo predsednik SNS.Drugovi putinijanci , jer se vi zaista ponašate upravo tako ,POPUT VANZEMALJACA , Tomislav Nikolić je na samom početku svoga predsednikovanja prekršio obećanje.Vidim smeta vam kada dolaze na razgovore iz EU .Ako tako i treba a društvo : Vulin Ljušić,doktor smrt i ostali velikani demokratije moraće da savetuju drugačije predsednika svih građana osim onih koji su za EU ili ne daj Bože za SAD.Nekada je Tomin poklič bio : SLOBODA ILI SMRT a sada : GUBERNIJA ILI SMRT!Živeo Putin i njegova ekselencija Konuzin.Moram da vežbam malo , ruski usavršavam a trojkicu ljuštim....

Olja

pre 11 godina

Ko kaže da ne možemo da ignorišemo EU, i njene izaslanike (za nas - uglabnom specijalne ), naravno da možemo ?!
Ali, onda će novoizabrani predsednik da sedi na "kanabetu" i čekati da mu "niko ne dodje" ( kao Milošević, svojevremeno ) a vlada će da se okrene Rusiji, i da se zaduži za 10. milij.evra ( o tome stalno priča Popović iz DSS, inače biznis radi isključivo sa Rusima ), a na razvojne fondove, donacije i subvencije može da se zaboravi.
Rusi su užli u NIS, tu im je centrala kod nas u N. Sadu, srprovode mobing, eksploatacija naših izvora gasa se nenormalno arči (10 puta brže nego što je dozvoljeno ) tako da će presušiti brže nego što je predvidjeno, ali to nije samo u Vojovdini, to je i u celoj Srbiji. Rusi su stavili šapu na sve izvore NIS. Osim toga tarife eksploatacije su za nas više (kao da nije naš izvor i naš gas )nego u Rusiji. Sama cena gasa je bezobrazno visoka. NIS im je jeftino prodat (Mišković je više dobio za MAXI). Ruski zagrljaj je uvek "gvozden".

BgHQ

pre 11 godina

Ako znamo koliko je EU ulozila novca u Srbiju od 2000god do danas onda ne razumem cudjenje otkud Lajcak kod nas i sta radi ovde?Nista se ne prepusta slucaju jer bi se i mi isto ponasali da smo u situaciji ali nismo.

nenad2

pre 11 godina

Nemoj Milane da izazivaš gospodina predsednika za znanje engleskog i master diplomu. Plašim se (a i ti sa mnom bi trebao da se plašiš toga) da ne dobije master i za engleski.

tosa

pre 11 godina

Dosao covek da Dacicu, Tomi i Tadicu da instrukcije i naredi im da DS, SNS i SPS formiraju vladu ili ima da ih nema. E ako je vec tako postavlja se pitanje zasto sam onda ja, a i mnogi drugi, isao da glasam 6 i 20 maja kada ce svi oni lepo biti na vlasti. Meni se sve cini da su odavno svi oni vlast a narod opozicija...

podrascanin

pre 11 godina

Kaze gospodin Lajcak da donosi poruke Ketrin Eston i Zoze Manuela Baroza. A bilo bi lepo da gospodin Lajcak kaze koje su i kako tacno glase te poruke.

novak

pre 11 godina

A doci ce valjda uskoro neka revolucija koja ce sve vas politicare, i nase i evropske, da pocisti... Licmerei, ubili ste demokratiju i treba da dozivite propast.

Mirjana

pre 11 godina

Tadica su pustili niz vodu posle neuspeha na izborima. On vise nema legitimitet. Evo ovaj ne razgovara s njim. Samo nasi analiticari, Ceda i Vuk hoce Botu za premijera. heheh

vlada

pre 11 godina

sta ce Toma u Rusiju tamo se ne prica srpski.dolazt decak koji zna srpski i da mu kaze skim ce i kako ce .Sutra ce mo znati i premijera i vladu

jelena

pre 11 godina

Vidim bunite se sto dolazi neko iz Evrope, a da je majcica Rusija poslala nekoga organizovali biste mu docek...al oni nas postuju toliko da nece da salju svoje, vec novi predSednik ide njima na noge, sav ponosit...Oj Srbijo med' sljivama...za bolje od mester Tome i nismo...laka nam noc svima!!!

nenad

pre 11 godina

Ocekivano, a ja kad kazem da su svi oni lutke kojima neko upravlja ko u pozoristu lupaju se minusi...Nije Toma dzaba prvo pomenuo da nastavlja Evropski put, pa onda sve ostalo.

Pera Lozac

pre 11 godina

Zato i postoje sluzbe bezbednosti civilne i vojne pa posle susreta priupitaju te ljude sta imano novo ali mi to izgleda nemamo mi smo ih ustupili evropi za hapsenje belosveckuh krominalaca.Znate vi iz sluzbi sta treba da radite samo sto to neradite e kad par politicara napipa zabelu za izdaju onda ce ova zemlja da se dovede u red.Ajde neka neko nas ode u nemackuda prica sa bilo kim a da BND nije tu to samo kod nas moze.

s

pre 11 godina

da napravimo mi jedan ogroman protest cija poruka ce biti "molimo EU da sto vise kontrolise nase politicare, svaku njihovu odluku i trosenje para"...

Beogradjanin

pre 12 godina

Donosi covek raspored po ministarstvima :)

Inace, mislim da Evropa sa Srbijom ima strpljenja kao ni sa jednom drugom drzavom, a mi sve k'o mali delinkventi :D

guja

pre 12 godina

A vi mislili da ste glasali za nekog, taj pobedi pa sprovodi politiku i vlada. Aha, Vlada i Bajka (stariji borci se sećaju tog krasnog dueta). Kad ono depeša iz Brisela glasi: Tomo povedi Borise (Đilase) pomozi. Ja kažem sedite kući u nedelju.

nensi

pre 12 godina

Mislim da je to vrhunski bezobrazluk i ponizavanje srbije. Dolazi Lajcak da naredi koja koalicija da se napravi. Zar to nije mesanje u unutrasnje poslove ove zemlje, zar to nije tutorstvo kakvo ne pamte ni poljaci, cesi, madjari pod Rusima.Ne moze ovaj narod ni da prd.. a da mu ovi sa strane ne odobre. Is vise...!!!

Boban 008

pre 12 godina

Zar nije malo indikativno da ova poseta dolazi PRE formiranja nove vlade a ne POSLE. Kad je Srbija u pitanju EU je uvek manjkalo dobrog ukusa. E, zbog toga mi je drago što je Nikolić izabran. Bar neko ko će da kaže: Jesmo, mali smo, nismo veliki, ali smo i mi ljudi, nismo mutanti, klonovi...umemo i sami nešto da odlučimo. Od Tadića to nisam mogao da očekujem, da sa takvim stavom izađe pred evropske kurire.

nordwest

pre 12 godina

Kad porastem bicu Lajcak. Decko dosao u Beograd kao ambasador, izvanredno naucio srpski i obicaje. Od tada samo nadgradjuje karijeru na prvopomenutom. Nemam sta da mu zamerim kad smo "indijanci".

Evrozona

pre 12 godina

Nadam se da će Lajčak doneti vesti o večerašnjem vanrednom samitu EU. Ključno pitanje je da li će biti štampanja evroobveznica, tj. "project bonds", kako to traži Oland (uz pomoć SAD i Britanije). Tako ćemo znati da li će biti inflacije evra, pa da odlučimo šta da radimo sa ovom crkavicom po slamaricama, eventualno po bankama (da li da menjamo valutu).

dusa

pre 12 godina

sta ovaj covek ima od skole? :) postaje mi idol...sta god da se desi,njega salju na balkan da nista ne radi :D onako k'o ukras...i ja bih tako :)

Aca

pre 12 godina

Kome da prenese? Sa kojim partnerima ce razgovarati? Odlazecim predsednikom i odlazecom vladom? Nema problema, oni mogu da klimaju glavom.

laza

pre 12 godina

Sta se cudite ljudi. Pa normalno je da SNS udje u vladu kao najveca stranka.Nasi politicari, moraju da nauce, da iako se licno mrze, moraju da saradjuju..Ja sam glasao za Tomu, jer su mi se smucili Trivanova i Sutanovac.....Tadic vise nije ono sto je bio...Zato, sidji sa konja i idi u istoriju, ili postani jedan o "velikih"...Okani se SPS-a jer ces morati da smanjujes penzije, da otpustas policajce.. itd..Tadicu, mora javana potrosnja da se smanji...sta ti nije jasno..

nordwest

pre 12 godina

Kad porastem bicu Lajcak. Decko dosao u Beograd kao ambasador, izvanredno naucio srpski i obicaje. Od tada samo nadgradjuje karijeru na prvopomenutom. Nemam sta da mu zamerim kad smo "indijanci".

nensi

pre 12 godina

Mislim da je to vrhunski bezobrazluk i ponizavanje srbije. Dolazi Lajcak da naredi koja koalicija da se napravi. Zar to nije mesanje u unutrasnje poslove ove zemlje, zar to nije tutorstvo kakvo ne pamte ni poljaci, cesi, madjari pod Rusima.Ne moze ovaj narod ni da prd.. a da mu ovi sa strane ne odobre. Is vise...!!!

dusa

pre 12 godina

sta ovaj covek ima od skole? :) postaje mi idol...sta god da se desi,njega salju na balkan da nista ne radi :D onako k'o ukras...i ja bih tako :)

Boban 008

pre 12 godina

Zar nije malo indikativno da ova poseta dolazi PRE formiranja nove vlade a ne POSLE. Kad je Srbija u pitanju EU je uvek manjkalo dobrog ukusa. E, zbog toga mi je drago što je Nikolić izabran. Bar neko ko će da kaže: Jesmo, mali smo, nismo veliki, ali smo i mi ljudi, nismo mutanti, klonovi...umemo i sami nešto da odlučimo. Od Tadića to nisam mogao da očekujem, da sa takvim stavom izađe pred evropske kurire.

laza

pre 12 godina

Sta se cudite ljudi. Pa normalno je da SNS udje u vladu kao najveca stranka.Nasi politicari, moraju da nauce, da iako se licno mrze, moraju da saradjuju..Ja sam glasao za Tomu, jer su mi se smucili Trivanova i Sutanovac.....Tadic vise nije ono sto je bio...Zato, sidji sa konja i idi u istoriju, ili postani jedan o "velikih"...Okani se SPS-a jer ces morati da smanjujes penzije, da otpustas policajce.. itd..Tadicu, mora javana potrosnja da se smanji...sta ti nije jasno..

Beogradjanin

pre 12 godina

Donosi covek raspored po ministarstvima :)

Inace, mislim da Evropa sa Srbijom ima strpljenja kao ni sa jednom drugom drzavom, a mi sve k'o mali delinkventi :D

guja

pre 12 godina

A vi mislili da ste glasali za nekog, taj pobedi pa sprovodi politiku i vlada. Aha, Vlada i Bajka (stariji borci se sećaju tog krasnog dueta). Kad ono depeša iz Brisela glasi: Tomo povedi Borise (Đilase) pomozi. Ja kažem sedite kući u nedelju.

s

pre 11 godina

da napravimo mi jedan ogroman protest cija poruka ce biti "molimo EU da sto vise kontrolise nase politicare, svaku njihovu odluku i trosenje para"...

tosa

pre 11 godina

Dosao covek da Dacicu, Tomi i Tadicu da instrukcije i naredi im da DS, SNS i SPS formiraju vladu ili ima da ih nema. E ako je vec tako postavlja se pitanje zasto sam onda ja, a i mnogi drugi, isao da glasam 6 i 20 maja kada ce svi oni lepo biti na vlasti. Meni se sve cini da su odavno svi oni vlast a narod opozicija...

jelena

pre 11 godina

Vidim bunite se sto dolazi neko iz Evrope, a da je majcica Rusija poslala nekoga organizovali biste mu docek...al oni nas postuju toliko da nece da salju svoje, vec novi predSednik ide njima na noge, sav ponosit...Oj Srbijo med' sljivama...za bolje od mester Tome i nismo...laka nam noc svima!!!

nenad

pre 11 godina

Ocekivano, a ja kad kazem da su svi oni lutke kojima neko upravlja ko u pozoristu lupaju se minusi...Nije Toma dzaba prvo pomenuo da nastavlja Evropski put, pa onda sve ostalo.

Aca

pre 12 godina

Kome da prenese? Sa kojim partnerima ce razgovarati? Odlazecim predsednikom i odlazecom vladom? Nema problema, oni mogu da klimaju glavom.

novak

pre 11 godina

A doci ce valjda uskoro neka revolucija koja ce sve vas politicare, i nase i evropske, da pocisti... Licmerei, ubili ste demokratiju i treba da dozivite propast.

Mirjana

pre 11 godina

Tadica su pustili niz vodu posle neuspeha na izborima. On vise nema legitimitet. Evo ovaj ne razgovara s njim. Samo nasi analiticari, Ceda i Vuk hoce Botu za premijera. heheh

Evrozona

pre 12 godina

Nadam se da će Lajčak doneti vesti o večerašnjem vanrednom samitu EU. Ključno pitanje je da li će biti štampanja evroobveznica, tj. "project bonds", kako to traži Oland (uz pomoć SAD i Britanije). Tako ćemo znati da li će biti inflacije evra, pa da odlučimo šta da radimo sa ovom crkavicom po slamaricama, eventualno po bankama (da li da menjamo valutu).

vlada

pre 11 godina

sta ce Toma u Rusiju tamo se ne prica srpski.dolazt decak koji zna srpski i da mu kaze skim ce i kako ce .Sutra ce mo znati i premijera i vladu

BgHQ

pre 11 godina

Ako znamo koliko je EU ulozila novca u Srbiju od 2000god do danas onda ne razumem cudjenje otkud Lajcak kod nas i sta radi ovde?Nista se ne prepusta slucaju jer bi se i mi isto ponasali da smo u situaciji ali nismo.

podrascanin

pre 11 godina

Kaze gospodin Lajcak da donosi poruke Ketrin Eston i Zoze Manuela Baroza. A bilo bi lepo da gospodin Lajcak kaze koje su i kako tacno glase te poruke.

Olja

pre 11 godina

Ko kaže da ne možemo da ignorišemo EU, i njene izaslanike (za nas - uglabnom specijalne ), naravno da možemo ?!
Ali, onda će novoizabrani predsednik da sedi na "kanabetu" i čekati da mu "niko ne dodje" ( kao Milošević, svojevremeno ) a vlada će da se okrene Rusiji, i da se zaduži za 10. milij.evra ( o tome stalno priča Popović iz DSS, inače biznis radi isključivo sa Rusima ), a na razvojne fondove, donacije i subvencije može da se zaboravi.
Rusi su užli u NIS, tu im je centrala kod nas u N. Sadu, srprovode mobing, eksploatacija naših izvora gasa se nenormalno arči (10 puta brže nego što je dozvoljeno ) tako da će presušiti brže nego što je predvidjeno, ali to nije samo u Vojovdini, to je i u celoj Srbiji. Rusi su stavili šapu na sve izvore NIS. Osim toga tarife eksploatacije su za nas više (kao da nije naš izvor i naš gas )nego u Rusiji. Sama cena gasa je bezobrazno visoka. NIS im je jeftino prodat (Mišković je više dobio za MAXI). Ruski zagrljaj je uvek "gvozden".

Pera Lozac

pre 11 godina

Zato i postoje sluzbe bezbednosti civilne i vojne pa posle susreta priupitaju te ljude sta imano novo ali mi to izgleda nemamo mi smo ih ustupili evropi za hapsenje belosveckuh krominalaca.Znate vi iz sluzbi sta treba da radite samo sto to neradite e kad par politicara napipa zabelu za izdaju onda ce ova zemlja da se dovede u red.Ajde neka neko nas ode u nemackuda prica sa bilo kim a da BND nije tu to samo kod nas moze.

grrr

pre 11 godina

Presidente Tomislav je sutra na kongresu Putinove stranke i govori u svojstvu predsednika stranke?Pazi ludila , predsednik svih građana je ipak samo predsednik SNS.Drugovi putinijanci , jer se vi zaista ponašate upravo tako ,POPUT VANZEMALJACA , Tomislav Nikolić je na samom početku svoga predsednikovanja prekršio obećanje.Vidim smeta vam kada dolaze na razgovore iz EU .Ako tako i treba a društvo : Vulin Ljušić,doktor smrt i ostali velikani demokratije moraće da savetuju drugačije predsednika svih građana osim onih koji su za EU ili ne daj Bože za SAD.Nekada je Tomin poklič bio : SLOBODA ILI SMRT a sada : GUBERNIJA ILI SMRT!Živeo Putin i njegova ekselencija Konuzin.Moram da vežbam malo , ruski usavršavam a trojkicu ljuštim....

bezimena

pre 11 godina

Inace, mislim da Evropa sa Srbijom ima strpljenja kao ni sa jednom drugom drzavom, a mi sve k'o mali delinkventi :D
(Beogradjanin, 24. maj 2012 00:46)

Da smo "mali" delikventi odavno bi se uljudili, nažalost mi smo teži slučaj...

gile

pre 11 godina

@laza - nasi politicari se inace privatno medju sobom savrseno slazu, a mnogi od njih se medjusobno druze, izlaze, zabavljaju ... Kada se ugase svetla i kamere oni pruze ruku jedni drugima i odu u kafanu, gde se dogovaraju o daljoj podeli srpskih feuda, a za narod ih bas briga ...

nenad2

pre 11 godina

Nemoj Milane da izazivaš gospodina predsednika za znanje engleskog i master diplomu. Plašim se (a i ti sa mnom bi trebao da se plašiš toga) da ne dobije master i za engleski.

max

pre 11 godina

Pogledajte ko nam vodi drzavu i kako, gosti lepo pripremljeni sa olovkama i papirima, a nasem predsedniku i njegovom potrcku nista ne treba, strasno...

svajcarac

pre 11 godina

Ma ljudi, meni je muka od tog evropskog puta. Sta je to? Pa da je Evropa nas htjela uzela bi nas jos 1990, a ne zavadila ova nasa plemena i sad nam salje neke lijeve politicare da nas uci dobrom ponasanju. Ne razumijem ja ni ovu Evropu, nalazi se na ivici propasti, izbacuje Grcku i jos par zemalja iz Unije, uzece Hrvatsku koja je u silnim dugovima i jos ima vremena da se brine o nama. Svasta! Pustite nas same, punoljetni smo i vidimo ko nam je prodavao maglu ovih 8 godina i pricao : "Ne damo Kosovo, zaposlicemo stotine hiljada radnika" itd. A ako Tadic bude premijer samo ce nas jos vise gurnuti u ponor. Ko je rekao da lici na Putina? Predsjednik, premijer, predsjednik. Vlast je slatka pa makar bila i u Srbiji!!!

Jelena

pre 11 godina

@Yole
A da li se secate da je Slovacka vodila neki rat u Evropi nakon Drugog svetskog rata i da je jednu punu deceniju bila jedan od kljucnih aktera nestabilnosti u Evropi. I Lajcak dolazi kao izaslanik EU a ne kao predstavnik Slovacke. A EU se i te kako mesala u sastavljanje vlade nakon izbora cak i u zemljama koje su njene clanice; setite se zahteva da Hajder svojevremeno ne bude u vladi Austrije i sankcija uvedenih Austriji posto je njegova stranka ipak bila u vladi. EU samo hoce da bude sigurna da su svi akteri koji su u igri za sastavljanje parlamentarne vecine i vlade u potpunosti posveceni ocuvanju maksimalne stabilnosti. Ko ce od onih koji garantuju politiku stabilnosti i saradnje na kraju stranackih pregovora i biti u vladi ih ne zanima.

petar

pre 11 godina

aj ne lupajte, covek je sef diplomatije Slovacke a ne Bog i batina kako ga zamisljate. Nema on bas toliku moc kao druge face iz Brisela

Beloved

pre 11 godina

Pa šta će im papir i olovka kad ništa i ne razumeju šta im se priča ! Hahahaha koji su ovo likovi, strašno da strašnije ne može.

david

pre 11 godina

Ko zna zaista šta je Lajčak pitao, savetovao ili pričali viceve? Srbi su birali svoje predstavnike u skupštini. Rezultati su poznati. Vladu će na kraju krajeva sastaviti oni koji nakupe 126 poslanika. Skupštinski sastav čini ogledalo političkih sklonosti naroda i građana Srbije. kada se Srbi slože biće i mira. hajd' uzdravlje

Branko V.

pre 11 godina

Niej mi jasno zašto se troši toliki celofan. Bilo bi poštenije da ih lepo sve skupi mi idiktira im šta i kako ko trba da radi.

Vjenceslav

pre 11 godina

Ima Tozovac onu staru pjesmu... Ide Tomo Lajčakovom prugom....
A da, zapravo Ide Mile Lajkovačkom prugom. Nemoj Tomo da ostavljaš druga dugačka je Lajčakova pruga.... ITD. S jedne strane Lajčak, a sa druge Putin, pa ti biraj. Nek vam je Gospodin upomoći...

Boban 008

pre 12 godina

Zar nije malo indikativno da ova poseta dolazi PRE formiranja nove vlade a ne POSLE. Kad je Srbija u pitanju EU je uvek manjkalo dobrog ukusa. E, zbog toga mi je drago što je Nikolić izabran. Bar neko ko će da kaže: Jesmo, mali smo, nismo veliki, ali smo i mi ljudi, nismo mutanti, klonovi...umemo i sami nešto da odlučimo. Od Tadića to nisam mogao da očekujem, da sa takvim stavom izađe pred evropske kurire.

nensi

pre 12 godina

Mislim da je to vrhunski bezobrazluk i ponizavanje srbije. Dolazi Lajcak da naredi koja koalicija da se napravi. Zar to nije mesanje u unutrasnje poslove ove zemlje, zar to nije tutorstvo kakvo ne pamte ni poljaci, cesi, madjari pod Rusima.Ne moze ovaj narod ni da prd.. a da mu ovi sa strane ne odobre. Is vise...!!!

jelena

pre 11 godina

Vidim bunite se sto dolazi neko iz Evrope, a da je majcica Rusija poslala nekoga organizovali biste mu docek...al oni nas postuju toliko da nece da salju svoje, vec novi predSednik ide njima na noge, sav ponosit...Oj Srbijo med' sljivama...za bolje od mester Tome i nismo...laka nam noc svima!!!

Mirjana

pre 11 godina

Tadica su pustili niz vodu posle neuspeha na izborima. On vise nema legitimitet. Evo ovaj ne razgovara s njim. Samo nasi analiticari, Ceda i Vuk hoce Botu za premijera. heheh

vlada

pre 11 godina

sta ce Toma u Rusiju tamo se ne prica srpski.dolazt decak koji zna srpski i da mu kaze skim ce i kako ce .Sutra ce mo znati i premijera i vladu

grrr

pre 11 godina

Presidente Tomislav je sutra na kongresu Putinove stranke i govori u svojstvu predsednika stranke?Pazi ludila , predsednik svih građana je ipak samo predsednik SNS.Drugovi putinijanci , jer se vi zaista ponašate upravo tako ,POPUT VANZEMALJACA , Tomislav Nikolić je na samom početku svoga predsednikovanja prekršio obećanje.Vidim smeta vam kada dolaze na razgovore iz EU .Ako tako i treba a društvo : Vulin Ljušić,doktor smrt i ostali velikani demokratije moraće da savetuju drugačije predsednika svih građana osim onih koji su za EU ili ne daj Bože za SAD.Nekada je Tomin poklič bio : SLOBODA ILI SMRT a sada : GUBERNIJA ILI SMRT!Živeo Putin i njegova ekselencija Konuzin.Moram da vežbam malo , ruski usavršavam a trojkicu ljuštim....

dusa

pre 12 godina

sta ovaj covek ima od skole? :) postaje mi idol...sta god da se desi,njega salju na balkan da nista ne radi :D onako k'o ukras...i ja bih tako :)

Beogradjanin

pre 12 godina

Donosi covek raspored po ministarstvima :)

Inace, mislim da Evropa sa Srbijom ima strpljenja kao ni sa jednom drugom drzavom, a mi sve k'o mali delinkventi :D

laza

pre 12 godina

Sta se cudite ljudi. Pa normalno je da SNS udje u vladu kao najveca stranka.Nasi politicari, moraju da nauce, da iako se licno mrze, moraju da saradjuju..Ja sam glasao za Tomu, jer su mi se smucili Trivanova i Sutanovac.....Tadic vise nije ono sto je bio...Zato, sidji sa konja i idi u istoriju, ili postani jedan o "velikih"...Okani se SPS-a jer ces morati da smanjujes penzije, da otpustas policajce.. itd..Tadicu, mora javana potrosnja da se smanji...sta ti nije jasno..

guja

pre 12 godina

A vi mislili da ste glasali za nekog, taj pobedi pa sprovodi politiku i vlada. Aha, Vlada i Bajka (stariji borci se sećaju tog krasnog dueta). Kad ono depeša iz Brisela glasi: Tomo povedi Borise (Đilase) pomozi. Ja kažem sedite kući u nedelju.

s

pre 11 godina

da napravimo mi jedan ogroman protest cija poruka ce biti "molimo EU da sto vise kontrolise nase politicare, svaku njihovu odluku i trosenje para"...

Aca

pre 12 godina

Kome da prenese? Sa kojim partnerima ce razgovarati? Odlazecim predsednikom i odlazecom vladom? Nema problema, oni mogu da klimaju glavom.

Olja

pre 11 godina

Ko kaže da ne možemo da ignorišemo EU, i njene izaslanike (za nas - uglabnom specijalne ), naravno da možemo ?!
Ali, onda će novoizabrani predsednik da sedi na "kanabetu" i čekati da mu "niko ne dodje" ( kao Milošević, svojevremeno ) a vlada će da se okrene Rusiji, i da se zaduži za 10. milij.evra ( o tome stalno priča Popović iz DSS, inače biznis radi isključivo sa Rusima ), a na razvojne fondove, donacije i subvencije može da se zaboravi.
Rusi su užli u NIS, tu im je centrala kod nas u N. Sadu, srprovode mobing, eksploatacija naših izvora gasa se nenormalno arči (10 puta brže nego što je dozvoljeno ) tako da će presušiti brže nego što je predvidjeno, ali to nije samo u Vojovdini, to je i u celoj Srbiji. Rusi su stavili šapu na sve izvore NIS. Osim toga tarife eksploatacije su za nas više (kao da nije naš izvor i naš gas )nego u Rusiji. Sama cena gasa je bezobrazno visoka. NIS im je jeftino prodat (Mišković je više dobio za MAXI). Ruski zagrljaj je uvek "gvozden".

nenad

pre 11 godina

Ocekivano, a ja kad kazem da su svi oni lutke kojima neko upravlja ko u pozoristu lupaju se minusi...Nije Toma dzaba prvo pomenuo da nastavlja Evropski put, pa onda sve ostalo.

nenad2

pre 11 godina

Nemoj Milane da izazivaš gospodina predsednika za znanje engleskog i master diplomu. Plašim se (a i ti sa mnom bi trebao da se plašiš toga) da ne dobije master i za engleski.

nordwest

pre 12 godina

Kad porastem bicu Lajcak. Decko dosao u Beograd kao ambasador, izvanredno naucio srpski i obicaje. Od tada samo nadgradjuje karijeru na prvopomenutom. Nemam sta da mu zamerim kad smo "indijanci".

tosa

pre 11 godina

Dosao covek da Dacicu, Tomi i Tadicu da instrukcije i naredi im da DS, SNS i SPS formiraju vladu ili ima da ih nema. E ako je vec tako postavlja se pitanje zasto sam onda ja, a i mnogi drugi, isao da glasam 6 i 20 maja kada ce svi oni lepo biti na vlasti. Meni se sve cini da su odavno svi oni vlast a narod opozicija...

Beloved

pre 11 godina

Pa šta će im papir i olovka kad ništa i ne razumeju šta im se priča ! Hahahaha koji su ovo likovi, strašno da strašnije ne može.

bezimena

pre 11 godina

Inace, mislim da Evropa sa Srbijom ima strpljenja kao ni sa jednom drugom drzavom, a mi sve k'o mali delinkventi :D
(Beogradjanin, 24. maj 2012 00:46)

Da smo "mali" delikventi odavno bi se uljudili, nažalost mi smo teži slučaj...

novak

pre 11 godina

A doci ce valjda uskoro neka revolucija koja ce sve vas politicare, i nase i evropske, da pocisti... Licmerei, ubili ste demokratiju i treba da dozivite propast.

Evrozona

pre 12 godina

Nadam se da će Lajčak doneti vesti o večerašnjem vanrednom samitu EU. Ključno pitanje je da li će biti štampanja evroobveznica, tj. "project bonds", kako to traži Oland (uz pomoć SAD i Britanije). Tako ćemo znati da li će biti inflacije evra, pa da odlučimo šta da radimo sa ovom crkavicom po slamaricama, eventualno po bankama (da li da menjamo valutu).

Vjenceslav

pre 11 godina

Ima Tozovac onu staru pjesmu... Ide Tomo Lajčakovom prugom....
A da, zapravo Ide Mile Lajkovačkom prugom. Nemoj Tomo da ostavljaš druga dugačka je Lajčakova pruga.... ITD. S jedne strane Lajčak, a sa druge Putin, pa ti biraj. Nek vam je Gospodin upomoći...

petar

pre 11 godina

aj ne lupajte, covek je sef diplomatije Slovacke a ne Bog i batina kako ga zamisljate. Nema on bas toliku moc kao druge face iz Brisela

Pera Lozac

pre 11 godina

Zato i postoje sluzbe bezbednosti civilne i vojne pa posle susreta priupitaju te ljude sta imano novo ali mi to izgleda nemamo mi smo ih ustupili evropi za hapsenje belosveckuh krominalaca.Znate vi iz sluzbi sta treba da radite samo sto to neradite e kad par politicara napipa zabelu za izdaju onda ce ova zemlja da se dovede u red.Ajde neka neko nas ode u nemackuda prica sa bilo kim a da BND nije tu to samo kod nas moze.

max

pre 11 godina

Pogledajte ko nam vodi drzavu i kako, gosti lepo pripremljeni sa olovkama i papirima, a nasem predsedniku i njegovom potrcku nista ne treba, strasno...

svajcarac

pre 11 godina

Ma ljudi, meni je muka od tog evropskog puta. Sta je to? Pa da je Evropa nas htjela uzela bi nas jos 1990, a ne zavadila ova nasa plemena i sad nam salje neke lijeve politicare da nas uci dobrom ponasanju. Ne razumijem ja ni ovu Evropu, nalazi se na ivici propasti, izbacuje Grcku i jos par zemalja iz Unije, uzece Hrvatsku koja je u silnim dugovima i jos ima vremena da se brine o nama. Svasta! Pustite nas same, punoljetni smo i vidimo ko nam je prodavao maglu ovih 8 godina i pricao : "Ne damo Kosovo, zaposlicemo stotine hiljada radnika" itd. A ako Tadic bude premijer samo ce nas jos vise gurnuti u ponor. Ko je rekao da lici na Putina? Predsjednik, premijer, predsjednik. Vlast je slatka pa makar bila i u Srbiji!!!

podrascanin

pre 11 godina

Kaze gospodin Lajcak da donosi poruke Ketrin Eston i Zoze Manuela Baroza. A bilo bi lepo da gospodin Lajcak kaze koje su i kako tacno glase te poruke.

BgHQ

pre 11 godina

Ako znamo koliko je EU ulozila novca u Srbiju od 2000god do danas onda ne razumem cudjenje otkud Lajcak kod nas i sta radi ovde?Nista se ne prepusta slucaju jer bi se i mi isto ponasali da smo u situaciji ali nismo.

Jelena

pre 11 godina

@Yole
A da li se secate da je Slovacka vodila neki rat u Evropi nakon Drugog svetskog rata i da je jednu punu deceniju bila jedan od kljucnih aktera nestabilnosti u Evropi. I Lajcak dolazi kao izaslanik EU a ne kao predstavnik Slovacke. A EU se i te kako mesala u sastavljanje vlade nakon izbora cak i u zemljama koje su njene clanice; setite se zahteva da Hajder svojevremeno ne bude u vladi Austrije i sankcija uvedenih Austriji posto je njegova stranka ipak bila u vladi. EU samo hoce da bude sigurna da su svi akteri koji su u igri za sastavljanje parlamentarne vecine i vlade u potpunosti posveceni ocuvanju maksimalne stabilnosti. Ko ce od onih koji garantuju politiku stabilnosti i saradnje na kraju stranackih pregovora i biti u vladi ih ne zanima.

david

pre 11 godina

Ko zna zaista šta je Lajčak pitao, savetovao ili pričali viceve? Srbi su birali svoje predstavnike u skupštini. Rezultati su poznati. Vladu će na kraju krajeva sastaviti oni koji nakupe 126 poslanika. Skupštinski sastav čini ogledalo političkih sklonosti naroda i građana Srbije. kada se Srbi slože biće i mira. hajd' uzdravlje

Branko V.

pre 11 godina

Niej mi jasno zašto se troši toliki celofan. Bilo bi poštenije da ih lepo sve skupi mi idiktira im šta i kako ko trba da radi.

gile

pre 11 godina

@laza - nasi politicari se inace privatno medju sobom savrseno slazu, a mnogi od njih se medjusobno druze, izlaze, zabavljaju ... Kada se ugase svetla i kamere oni pruze ruku jedni drugima i odu u kafanu, gde se dogovaraju o daljoj podeli srpskih feuda, a za narod ih bas briga ...