Nedelja, 13.05.2012.

18:19

U Hrvatskoj i BiH pada sneg

Temperatura naglo pala u svim zemljama regiona. U nekoliko gradova u BiH i Hrvatskoj pao sneg. Temperatura je u odnosu na jučerašnji dan pala i do 20 stepeni.

Izvor: B92, Beta

Default images

Sneg je danas obeleo Teslić, Mrkonjić Grad, Ribnik, Petrovac, Kneževo i još neke delove BiH.

Na Bjelašnici je danas u 14 časova zabeležena temperatura od minus dva stepena Celzijusovih, dok je najtoplije bilo u Trebinju, gde je u isto vreme izmereno 25 stepeni.

U BiH je juče bilo izuzetno toplo, a temperatura je u pojedinim delovima dostizala i 32 stepena Celzijusovih.

Meteorolozi i za sutra najavljuju oblačno vreme sa kišom i pljuskovima, a na planinama sa snegom.

Turistička predsezona je u punom jeku u Hrvatskoj, a mnogobrojni turisti koji su se ovog vikenda uputili prema jadranskim destinacijama iznenadio je sneg. Na Zavižanu je danas izmereno minus četiri stepena, a palo je i 3 centimetra snega, koga i u Gorskom kotaru i Lici, a u primorskim delovima se otežan je saobraćaj i zbog bure.

Temperatura se spustila i u Srbiji, koju narednih dana očekuje promenljivo vreme, uglavnom uz kišu. Minimalna temperatura kretaće se od 4 do 9, maksimalna dnevna od 8 do 14 stepeni Celzijusovih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: