Crna Gora će podržati Jeremića u UN

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović potvrdio u intervjuu za B 92 da će Crna Gora podržati kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Generalne skupštine UN-a.

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2012.

18:20

Default images

Predsednik Vujanović dao je ekskluzivni intervju Jugoslavu Ćosiću i televiziji B92, koji će biti emitovan u sredu u 19.05 u emisiji "Između dve vatre". Tom prilikom je rekao da Crna Gora podržava Jeremićevu kandidaturu zarad razvijanja što boljih odnosa sa susedima.

"Mi smo susedi koji afirmišu dobrosusedske odnose i smatramo da je u tom smislu neophodno da uputimo jednu dobru poruku iz regiona. Mi smo na osnovu onoga što je ministar saopštio, a što je usaglašeno na nivou državnog vrha Srbije, dali punu podršku ministru Jeremiću za mesto predsednika Generalne skupštine UN. Mi ćemo trajno zadržati tu podršku", kaže Vujanović.

Podrška zemalja regiona Jeremićevoj kandidaturi u UN predmet je sporenja u nekim susednim zemljama.

I dok je Hrvatska poručila da će svoju podršku dati Litvaniji, koja je pre Srbije istakla kandidaturu, u Bosni i Hercegovini se vode polemike između dva entiteta koje, prema nekim navodima, drmaju i političku scenu u Federaciji BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: