Potvrđen identitet, uhapšen Bojović

Ivica Dačić izjavio da je iz Španije stigla potvrda da su uhapšeni Luka Bojović, Vlada Milisavljević, Siniša Petrić i Bojovićev kum Vladimir Mijanović.

Izvor: Blic, Tanjug

Petak, 10.02.2012.

07:44

Default images

Ministar policije je najavio da će u 13 sati održati konferenciju za štampu na kojoj će govoriti o detaljima hapšenja

Ranije je direktor policije Milorad Veljović rekao da se proveravaju informacije, ali da prema njihovim saznanjima su uhapšena četvoro ljudi, među kojima je i Luka Bojović.

“U toku dana ćemo razmeniti otiske papilarnih linija, fotografije i druge potrebne materijale u cilju potvrde identifikacije, da li se radi o ovim osobama”, rekao je Veljović.

Blic: Bojovića odao prijatelj

Blic piše da je Bojović uhapšen jer ga je odao najbolji prijatelj Miloš Bata Petrović, koji važi za jednog od vođa srpskog podzemlja u Holandiji i najvećeg suparnika Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam.

Blicov izvor iz MUP-a Srbije je rekao da je srpska policija još početkom novembra 2011. od Petrovića, koji u Holandiji služi zatvorsku kaznu zbog ubistva Srđana Miranovića, Jocićevog kuma, dobila informaciju o skrivanju Bojovića. Ta informacija je prosleđena kolegama u Španiji, koja je organizovala potragu u kojoj je Bojović sinoć uhapšen, dodaje taj izvor.

Prema pisanju Blica, holandske vlasti terete Petrovića da je upravo iz zatvora organizovao ubistvo Jocićevog kuma, i to po nalogu Vilijema Holedera, koji je svetskoj javnosti poznat po otmici multimilionera Fredija Hajnekena 1983. Sa Holederom je u vezu dovođen i Bojović, jer postoje informacije da je upravo preko njega Bojović u Holandiju prebacio neke svoje ljude.

Pretpostavlja se da je Bojović prebacio u Holandiju Slađana Konstantinovića, brata odbeglog pripadnika "zemunskog klana" Ninoslava Konstantinovića, kao i Đorđa Prelića, pravosnažno osuđenog da je bio jedan od organizatora napada na navijače francuskog "Tuluza" i ubistvo Brisa Tatona, navijača tog kluba.

Nakon sinoćnih nezvaničnih informacija da je u Španiji uhapšen Luka Bojović, državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen je rekao da će Srbija tražiti njegovo izručenje po hitnom postupku. Homen je, naime, podsetio da su Srbija i Španija potpisnice Konvencije Saveta Evrope o ekstradiciji. Za Lukom Bojovićem je u septembru 2010. godine raspisana poternica Interpola pošto je u Srbiji optužen za više ubistava i pokušaja ubistava. Odnosima između kriminalnih grupa i pozadinom mafijaških obračuna bavio se i Insajder u Serijalu Pravila mafije. Bojoviću se u Specijalnom sudu u Beogradu sudi u odsustvu za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo dva njihova telohranitelja.

Bojoviću se trag gubi nakon hapšenja dvojice pripadnika zemunskog klana, Sretka Kalinića i Miloša Simovića, u junu 2010. godine. Milisavljević važi za jednog od najbližih saradnika ubijenog vođe “zemunskog klana” Dušana Spasojevića Šiptara. Zbog zločina “zemunskog klana” u Srbiji je osuđen u odsustvu na maksimalnih 40 godina zatvora, a zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića na 35 godina zatvora.

Petrič je, prema pisanju beogradskih medija, glavni egzekutor klana Luke Bojovića. On je svojevremeno, kao pripadnik grupe najmonstruoznijeg ubice u Srbiji Marinka Magde bio osuđen na smrtu kaznu, ali je na volšeban način “oslobođen” iz zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: