"Prvo očistite, pa kritikujte"

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac pozvao je danas građane da pre kritikovanja vlasti sami počiste sneg ispred svojih kuća, lokala i firmi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.02.2012.

12:40

Default images

"Pre nego što počnu da kritikuju lokalnu ili republičku vlast, građani treba sami da počiste ispred svoje kuće, lokala ili firme. To je njihova zakonska obaveza", kazao je Šutanovac novinarima u Beogradu.

Ministar odbrane nije mogao da precizira koliko je pripadnika Vojske Srbije trenutno angažovano na čišćenju snega, ali je naveo da je na raspolaganju njih 14.000 i 50 mašina.

"To je ono što vojska može da ustupi a da se ne remeti njeno redovno funkcionisanje", kazao je Šutanovac.

Kadeti Vojne akademije, na sopstvenu inicijativu, danas čiste sneg oko Kliničko-bolničkog centra i porodilišta u Beogradu.

Mrkonjić: Apel putarima i građevinarima

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić uputio je danas apel svim putarima i građevinarima da pomognu u raščišćavanju puteva od snega i leda.

Mrkonjić je kazao da očekuje od putara i ostalih građevinara da iskustvom, znanjem i svojom mehanizacijom ovih dana budu na usluzi građanima, "nesebični i solidarni kao što su to uvek bili".

"U ovo ledeno doba, s velikim snežnim padavinama, potrebno je da se svi nađemo na istoj liniji odbrane elementarnih uslova za život, što podrazumeva i što lakšu i sigurniju komunikaciju na svim saobraćajnicama", naveo je Mrkonjić u izjavi dostavljenoj medijima.

Vlada Srbije proglasila je sinoć vanrednu situaciju na teritoriji cele zemlje zbog snežnih padavina i veoma niskih temperatura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: