Gavrić ostaje u pritvoru

Dobrosav Gavrić, ubica Željka Ražnatovića Arkana, ostaće u pritvoru u Južnoj Africi pošto je tamošnji sud odbio njegov zahtev za kauciju.

Izvor: B92

Petak, 03.02.2012.

22:54

Default images

Iako je proglašen za personu non grata, vlasti ove afričke zemlje odlučile su da Gavrića neće proterati dok ne budu okončani svi sudski procesi protiv njega.

U međuvremenu trebalo bi da bude doneta odluka u vezi sa zahtevom Ministarstva pravde Srbije da Arkanov ubica bude izručen našoj zemlji gde je osuđen na 35 godine zatvora.

Pojavljivanje Dobrosava Gavrića na sudu u Kejptaunu izazvalo je veliku pažnju javnosti, a sudnica je bila puna.

"Podnosilac zahteva ne može da bude pušten na slobodu uz kauciju jer postoji rizik da će pobeći kako bi izbegao izručenje Srbiji ", obrazložio je odluku sudija Džo Magele.

Gavrić je ranije podneo zahtev za azil u Južnoj Africi, navodno iz straha da bi u Srbiji mogao da bude žrtva osvete zbog Arkanovog ubistva. Umesto toga tamošnje vlasti proglasile su ga nepoželjnom osobom. Kasnije mu je tamošnje odeljenje unutrašnjih poslova izdalo dozvolu za boravak u Južnoafričkoj Republici dok ne budu okončani sudski procesi protiv njega, pre svega onaj za izručenje Srbiji. Posle odluke suda, iako je advokat najavio žalbu, izvesno je da će Gavrić izručenje sačekati iz rešetaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: