Bela kuća hoće slobodan internet

Bela kuća se protivi donošenju zakona koji bi, pod izgovorom borbe protiv onlajn piraterije i sajber kriminala, ograničio slobodu i dinamičnost interneta.

Izvor: B92

Subota, 14.01.2012.

23:09

Default images

Obamina administracija navodi u svom saopštenju da onlajn piratija koja dolazi iz inostranstva predstavlja "ozbiljan problem", ali da novi zakon kojim se umanjuje sloboda izražavanja predstavlja čin kojim se podriva internet u celini.

Kritika se odnosi na zakon o zaštiti od piraterije koji je u raspravi u američkom Kongresu. Tim predlogom Ministarstvu pravde biće omogućeno da zatraži sudski nalog za kontrolu sumnjivih sajtova.

Bela kuća smatra da borba protiv onlajn piraterije mora da bude sprovedena bez rizika od cenzure. Naglašava se da je otvorenost interneta ključna za inovativnost, i da zbog toga mora biti zaštićena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: