"Nemačka će pomoći obnovu Libije"

Nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele izjavio je u Tripoliju da će Nemačka pomoći rekonstrukciju Libije razorene građanskim ratom.

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2012.

19:08

Default images

"Želimo da Libija krene pravim putrm koji vodi pluralističkom društvu i daje velike šanse libijskom narodu", rekao je Vestervele tokom svoje prve posete Libiji posle ubistva lidera Moamera Gadafija.

Vestervele je u jednodnevnu posetu Libiji došao u pratnji poslovnih ljudi, a tokom razgovora sa libijskim zvaničnicima je govorio o mogućnosti saradnje u oblasti obnovljive energije i o pomoći Nemačke zdravstvu Libije.

"Želimo da budemo tu za vas kako biste mogli da iskoristite svoje šanse. Nemačka može da Libiji pomogne u izgradnji bolnica i u obučavanju osoblja", rekao je on.

Nemačka je bila uzdržana kada se u Savetu bezbednosti UN prošle godine glasalo o rezoluciji kojom je NATO dobio dozvolu za upotrebu sile u Libiji.

Vestervele je juče posetio Alžir, a iz Libije putuje za Tunis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: