Loznički SDP pristupio DS-u

Gradski odbor manjinske Sandžačke demokratske partije (SDP), čiji je osnivač Rasim Ljajić, i celokupno članstvo te partije u Loznici odlučilo je da pristupi DS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.12.2011.

13:39

Default images

Ljajić je osnivač SDP-a, a kada je osnovao stranku na državnom nivou - Socijaldemokratsku partiju Srbije (SDPS), Ljajić je rukovođenje SDP-om prepustio funkcioneru te stranke Rešadu Hodžiću.

Predsednik Gradskog obora DS u Loznici Petar Ekmeščić rekao je danas novinarima da su obradovani ovim činom SDP-a u Loznici.

On je naglasio da DS duže ''pokušava da iznedri ideju o jednakosti, o bratstvu'' i da mu je ''veoma drago'' da su sugrađani iz SDP ''izabrali da dođu baš u DS'' kako bi ''zajedno menjali grad nabolje'' rekao je Ekmeščić, koji je i zamenik gradonačelnika Loznice.

Predsednik lozničkog Gradskog odbora SDP Muhamed Fafulić je objasnio da je odluka o prelasku u DS usledila "zbog neslaganja sa Ljajićevom politikom".

Odluka je doneta ''pre tri dana'' i u DS nije prešao samo Gradski odbor već i svi članovi SDP-a, a ima ih oko 800, rekao je Fafulić.

Potpredsednik Gradskog odbora DS u Loznici Radomir Filipović je rekao da su dobrodošli novi članovi i smatra da oni ''imaju osećaj da će svoja politička i druga prava'' bolje ostvariti u DS koja, kako je naglasio, ''na nivou Srbije ima zadovljavajuću saradnju'' sa Ljajićem kao koalicionim partnerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: