Dežer: Srbija zaslužuje kandidaturu

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio u Beogradu da Srbija zaslužuje status kandidata za prijem u EU i da treba sačekati odluku 9. decembra.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 07.12.2011.

11:13

Default images

"Uslov je bio da se dijalog sa Prištinom nastavi i to se i desilo. Ne može se, međutim, sakriti činjenica da se odluka donosi u trenutku tenzija na Kosovu i u situaciji u kojoj su povređeni vojnici Kfora", rekao je Dežer na Skupštini Stalne konferencije gradova i opština.

Na skupu u Sava centru, Dežer je izrazio nadu da će se Sporazum o integrisanom upravljanju granicama/prelazima primeniti i da će biti
uklonjene barikade, jer one više nemaju svrhu.

"Ako se to ispuni, možemo preći na sledeći važan zadatak na evropskom putu Srbije, a za to ne treba da čekamo sledeću vladu", poručio je Dežer.

Prema Dežerovim rečima, Kfor je delovao u skladu sa svojim mandatom, a "mandat Kfora je da održi mir, stabilnost i vladavinu prava".

Istovremeno, direktor za proširenje Evropske komisije Stefano Sanino rekao je u Luksemburgu da očekuje da će Evropski savet u petak Srbiji dodeliti status kandidata za članstvo u EU.

Sanino je to rekao na sednici Komiteta za investicioni okvir za Zapadni Balkan u sedištu Evropske investicione banke, na kojoj učestvuje i potpredsednik vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

21 h

Podeli: