BIH: Uhapšena 2 pomagača Jašarevića

Tužilaštvo BiH saopštilo da su uhapšene 2 osobe, osumnjiče da su povezane sa napadom na ambasadu SAD u Sarajevu.

Izvor: B92

Nedelja, 30.10.2011.

19:41

Default images

U saopštenju tužilaštva se navodi da su uhapšeni lišeni slobode juče, javili su mediji u BiH.

Kako saznaje Radio Slobodna Evropa, dvojica uhapšenih Dino Pečenković i Ahmet Spahić su potvrdili da su u petak, pre napada, dovezli Mevlida Jašarevića u Sarajevo gde je pucao na američku ambasadu, za šta im je plaćeno.

Federalna televizija je jutros javila da su u Gornjoj Maoči kod Brčkog uhapšene dve osobe u vezi sa napadom u Sarajevu, koji je izveo Jašarević (23) iz Novog Pazara, pripadnik vehabijskog pokreta.

On je u petak popodne iz "kalašnjikova" pucao na zgradu ambasade SAD i ranio jednog radnika obezbedjenja, a zatim je u intervenciji policije i sam ranjen u nogu.

Državni tužilac BiH Dubravko Čampara saslušao je ranije danas Jašarevića, a sutra će zvanično predložiti pritvor od 30 dana.

Po nalogu Tužilaštva BiH, agencije za sprovodjenje zakona u BiH nastavljaju obimne istražne aktivnosti, kako bi se utvrdili svi detalji u vezi sa ovim terorističkim napadom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: