Mladi - pokretačka snaga DS-a

Mladi su pokretačka snaga DS-a i imaće značajnu ulogu na predstojećim parlamentarnim izborima, poručeno na redovnoj Skupštini Demokratske omladine Beograda.

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2011.

20:07

Default images

Aleksandar Šapić, predsednik beogradskog DS-a kaže da omladinci treba da budu ono što jesu i da slede ljude u koje veruju, jer im samo to može doneti svetliju i bolju budućnost. Šapić dodaje i da biti omladinac DS-a nosi veliku odgovornost, zbog istorije te stranke, ali da i pored toga, mladi treba da sačuvaju mladalački duh i energiju.

"Vi treba da pokažete da dobar političar mora da bude dobar i kvalitetan čovek, da ga ljudi prepoznaju po tome što je vredan i što znanja i energiju prenosi na svoje okruženje", naveo je Šapić i dodao da mladi moraju da donose odluke i nikada ne odustaju od njih.

Predsednik Izvršnog odbora DS-a Marko Đurišić podvukao je da je do izbora ostalo oko šest meseci i da "još uvek ima vremena da demokarate završe započete i nezavršene poslove".

Đurišić je pozvao mlade demokrate da budu aktivni tokom kampanje, predlažu različite ideje i motivišu mlade da izadju na birališta.

"Na izbore će prvi put izaći mladi rođeni posle 1990. godine, pa nam je potrebno vaše znanje i blizina da ih motivišete da kada prvi put izadju na birališta glasaju za Demokratsku stranku", rekao je Đurišić podmlatku DS-a.

On je ocenio da je i, pored toga što je u Srbiji i svetu ekonomska kriza, DS ostvarila dobre rezultate, kojih se ne treba stideti. Veliki posao i reforme su sprovedeni, rekao je Đurišić, dodajući da je Srbija dobila preporuku za status kandidata za ulazak u EU i da je, da bi taj posao bio do kraja završen, potrebno da demokrate pobede na parlamentarnim i predsedničkim izborima.

Prema njegovim rečima, DS verovatno neće početi izbornu kampanju dok se ne raspišu izbori, a cilj stranke je pobeda u kojoj će veliku ulogu igrati mladi.

Omladini DS-a se obratio i zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić, koji je naveo da je, pošto se bliže izbori, potrebno mnogo posla i energije i ponovio da će mladi biti glavna pokretačka snaga te stranke.

Za predsednicu Demokratske omladine Beograda izabrana je Bojana Savić koja je istakla da je DS u gradu pokazala kako treba voditi Beograd, a da su omladinci pokazali kako se brine o najugroženijima.

" Demokratska stranka je danas bezbrižna, jer ima nas", naglasila je Savić i ocenila da je ta partija "mnogo ispred ostalih stranaka u Srbiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: