Autobusi ne mogu preko Đevđelije

Automobili se propuštaju na svakih sat i po do dva, dok je teretni i autobuski saobraćaj obustavljen na graničnom prelazu kod Đevđelije.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2011.

09:05

Default images

Osim carinika, i ostale javne službe u Grčkoj učestvuju u generalnom štrajku zbog vladinih mera štednje, pa su tako otkazani i neki avionski letovi.

Granični prelaz kod Đevđelije zatvoren je od ponoći. Dopisnik B92 javlja da su kod Đevđelije velike gužve, ali se saobraćaj preusmerava na druge granične prelaze.

Najveći broj onih koji u koloni stoje ispred makedonsko-grčke granice su turisti iz Srbije i Makedonije. Prema informacijama iz makedonskog MUP-a, sledeća dva dana na tom graničnom prelazu neće bti propuštani autobusi i teretna vozila, dok će se putnički automobili propuštati na svaka dva sata, zbog čega se na vozače apeluje da u Grču odlaze preko Bugarske.

Makedonski MUP je saopštio i da će preduzeti sve neophodne mere da se saobraćaj preusmeri na druge granične prelaze s makedonske strane, Dorjan i Medžitlija. Na tim graničnim prelazima je za sada velika gužva, ali se, iako su grčki carinici najavili potpunu blokadu, za sada saobraćaj svih vrsta vozila, ipak, odvija.

Recimo i da za putovanje postoji alternativni pravac preko Sofije pa na jug do Blagoevgarad i onda ulazak u Grčku. Prema informacijama sa Aerodroma Beograd, svi prepodnevni letovi iz i u Grčku odvijaju se prema planu letenja.

Opširnije možete čitati na našim stranicama Putovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: