Podneta tužba zbog "Telekoma"

Srpska napredna stranka podnela je Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv više funkcionera Vlade Srbije zbog privatizacije "Telekoma Srbije".

Izvor: B92

Sreda, 27.04.2011.

12:24

Default images

Tužba se odnosi na premijera Cvetkovića i članove tima Vlade Srbije zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i izvršili prevaru u procesu prodaje "Telekoma".

Krivičnu prijavu u ime SNS podneo je predsednik te stranke Tomislav Nikolić, a predali su je članovi pravnog tima naprednjaka.

SNS je krivičnom prijavom optužio, pored Cvetkovića, bivšeg i sadašnjeg ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića i Nebojšu Ćirića, bivšu ministarku finansija Dianu Dragutinović i državne sekretare u Ministarstvu finansija Vuka Đokovića i Dušana Nikezića.

SNS je u krivičnoj prijavi naveo da su oni prilikom prodaje "Telekoma" predlagali, donosili i sprovodili odluke koje su "višestruko štetne za državu Srbiju i građane".

Oni su "omogućili da 'Telekom Austrija' bude jedini ponuđač na tenderu za prodaju, čime je dobio šansu da otkupi udeo u 'Telekomu' po ceni koja je za 450 miliona evra manja od realne", rekao je član pravnog tima SNS Dejan Đurđević novinarima ispred Palate pravde.

Đurđević je rekao da se pravosuđe "boji političara i izvršne vlasti", ali da se nada da će se "odupreti pritiscima vlasti i postupati u skladu sa zakonom i interesima građana, naročito ako se ima u vidu koliko je prodaja 'Telekoma' štetna za građane".

Član pravnog tima SNS Marko Đurić rekao je da je prodaja "Telekoma" osveta vlade budućim generacijama i optužio vladu da vodi pogubnu ekonomsku politiku i da rasprodaje poslednje ekonomske resurse.

"Srbija će ostati bez vitalnih ekonomskih resursa i telekomunikacione infrastrukture koja je dobro od javnog značaja", rekao je Đurić.

On je rekao da je neto dobit "Telekoma" u prošloj godini bila 117 milijardi dinara i da su za taj novac mogla da budu izgrađena dva nova mosta.

"Vlast namerava da novac od prodaje 'Telekoma Srbija' zloupotrebi zarad očuvanja svog položaja", tvrdi Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: