Podrška Nikoliću širom Srbije

Više stotina članova Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista blokiralo je na sat vremena glavni ulaz u zgradu Skupštine grada Leskovca.

Izvor: B92

Utorak, 19.04.2011.

18:43

Default images

Kako su naveli, to je početak protesta kojima će podržati lidera naprednjaka Tomislava Nikolića, koji četiri dana štrajkuje žeđu i glađu zahtevajući raspisivanje vanrednih izbora.

Protestu se nisu pridružili članovi Nove Srbije, koja u tom gradu čini lokalnu vlast sa demokratama i socijalistima.

Istim povodom protestovale su i pristalice Srpske napredne stranke u Vranju i to ispred Višeg suda u tom gradu. Međutim, uprkos prvobitnim informacijama da je zgradu suda jutros blokiralo oko 200 naprednjaka, ispostavilo se da je oko sat vremena protestovalo nekoliko desetina ljudi. Manji protesti naprednjaka održani su i u Pančevu, Smederevu, Novom Sadu i Valjevu, a na glavnom trgu u Jagodini protestovalo je oko 300 pristalica Srpske napredne stranke.

Nekoliko stotina pristalica Srpske napredne stranke je u Novoj Varoši ponovo zatražilo ostavke opštinskog rukovodstva koje optužuju za propadanje opštine i iseljavanje stanovništva.

Zato su predstavnici SNS najavili da će sutra u 19.30 organizovati novi protest ispred Doma kulture na centralnom gradskom trgu.

Oni su najavili da će na skupu zapaliti i sveće za zdravlje predsednika stranke Tomislava Nikolića i za spas duša onih koji, kako su naveli, uništavaju Novu Varoš.

Pirotski odbor Srpske napredne stranke organizovao je u glavnoj gradskoj ulici miting podrške lideru stranke Tomislavu Nikoliću koji od subote štrajkuje glađu i žeđu tražeći raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Članovi i simpatizeri SNS-a protestovali su ispred zgrade Pirotskog upravnog okruga, a predsednik opštinskog odbora naprednjaka Goran Mančić izjavio je da je skup vid podrške lideru SNS-a u borbi za, kako je naveo, "zaustavljanjee agonije u kojoj se Srbija nalazi".

Pirotskim naprednjacima su podršku pružili i odbori SNS-a iz Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada, kao i Nove Srbije, Demokratske stranke Srbije, Demokratske partije Bugara iz Dimitrovgrada i Partija socijalista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: