Sreda, 09.03.2011.

02:46

Šešelj se vraća pre izbora?

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je da će Vojislav Šešelj, kome se sudi u Hagu, vrlo brzo biti pušten na slobodu.

Izvor: Blic, Tanjug

Default images

Šešelj neće dobiti malu kaznu, ali on je već osam godina u pritvoru u Sheveningenu i bilo kakva kazna da bude, on će uskoro biti pušten na slobodu, rekla je Kandićeva za "Blic".

"Šešelj će biti u Beogradu, biće pušten iz pritvora vrlo brzo, za mesec-dva. I pre izbora, politička scena Srbije dobiće starog znanca", kazala je Kandićeva.

"Proces u Tribunalu traje jako dugo, tokom suđenja promenjen je veliki broj onih koji su učestvovali u pripremanju i pisanju optužnice, dok je sudsko veće potpuno podeljeno, a kako vreme protiče, sve je manje svedoka koji iznose relevantne dokaze i podatke jer su zaplašeni", objasnila je Kandićeva.

"Tu nema pobede pravde, jer je Tribunal na primeru pokazao koliko ta pravda postaje udaljena", kazala je Kandićeva.

Ona je rekla da je "toliko očigledno da lider radikala ima svoje mesto u pripremi i organizovanju ubistava (u Srbiji), ali isto tako je očigledno da nedostaju podaci i dokazi, kao i da se niko time ne bavi ozbiljno".

"Postoje neki interesi koji sprečavaju otkrivanje istine i mi već osam godina ne znamo kako je do ubistava došlo, ko je na kakakv način, sem izvršilaca učestvovao, znao, a nije hteo ništa da preduzme", kazala je Kandićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: