Dinkić: Vlada izgubila autoritet

Vlada je izgubila autoritet i suštinske promene su neophodne što pre kaže za Novosti ministar ekonomije i potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Utorak, 08.02.2011.

22:22

Default images

Dinkić objašnjava da "vlast mora da radi znatno bolje, efikasnije, delotvornije. Vođenje vlade treba da bude mnogo ozbiljnije, a autoritet da se povrati".

"Samo ako dođe do velikih promena, možemo da očekujemo boljitak za građane i pobedu na narednim parlamentarnim izborima. Ako ništa ne promenimo, stranke vlasti će da dožive ubedljiv poraz", dodaje Dinkić.

Dinkić kaže da su ovoga svesne i njegove kolege.

"Razgovarao sam o tome s mojim prijateljem Borisom Tadićem. Uveren sam da će on imati snage da povuče prave poteze, a ja ću mu pružiti podršku. Puno smo o tome pričali poslednjih dana i nedelja", kaže Dinkić.

Ministar ekonomije objašnjava da promene moraju da budu suštinske, a ne samo kozmetičke. Osim kadrovskih, promena Dinkić smatra da vlada treba da uloži truda i u drugim oblastima.

"Ako smo uspeli da dovedemo 'Fijat', 'Beneton', 'Panasonik', 'Falke', a pregovaramo i sa desetinama velikih kompanija, rezultate možemo dostići i u drugim oblastima. Treba nam više rada, odlazaka na teren, slušanja građana i njihovih potreba, usvajanje konstruktivnih primedbi i sindikata i stručnjaka i efikasno primenjivanje u praksi", kaže Dinkić.

Što se tiče ostavke Tomice Milosavljevića i kandidovanja na mesto novog ministra zdravlja Zorana Stankovića, Dinkić kaže da je uveren da će on biti dobar naslednik Milosavljevića.

"Uveren sam da će Stanković biti prihvatljiv s obzirom na to da sam o tome razgovarao i sa predsednikom Tadićem. Imajući u vidu veliki ugled koji Stanković uživa u narodu i u struci, mislim da će on biti pravo osveženje za Vladu", kaže Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: