Poginuo teh. direktor radija B92

Tehnički direktor radija B92 Vladimir Filipović Fića tragično je nastradao u Austriji, prilikom alpinističkog osvajanja zaleđenog vodopada u Austriji.

Izvor: B92

Petak, 04.02.2011.

02:07

Default images

Njegov prijatelj alpinista Milan Savatić tom prilikom je teško povređen.

Nesreća se dogodila u četvrtak kada su se alpinisti penjali na planinu Maltatalu. Jedan od alpinista izgubio je ravnotežu, pa su obojica pala s velike visine. Filipović je preminuo, a Savatić je u bolnici u Klagenfurtu, gde se lekari bore za njegov život.

"Dvojica alpinista penjali su se bez ikakve bezbednosne opreme i bez kanapa", rekao je Hans Aman iz alpinističke službe spasavanja.

Filipović i Savatić su zajedno sa još sedam alpinista, u organizaciji Alpinističkog saveza Beograda, otišli na planinarenje u Austriju. Jedan od dvojice sportista se okliznuo i povukao svog kolegu. Alpinisti su pali sa oko 40 metara visine i pri tome ugrozili još jednog alpinistu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: