Nepoznati napadači na profesorku

Četiri dana posle napada na profesorku Dvanaeste beogradske gimnazije i dalje nisu poznati napadači.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.12.2010.

20:11

Default images

Iz Foruma beogradskih gimnazija najavljuju protest za ponedeljak.

S vidljivim povredama na licu i s rukom u gipsu profesorka geografije Vilma Grebenarović je i dalje u šoku posle napada.

“Ruka me najviše boli i stiže me neko sve više neraspoloženje, depresija, suze. Kao da sam izgubila sebe, još uvek je sve sveže”, objašnjava profesorka Grebenarović.

Zbog povrede ramene kosti profesorka geografije će najmanje mesec dana odsustvovati s posla.

“To je bilo organizovano, sigurno organizovano. Takav napad, takva mržnja, agresija, takav udarac, bol... Ne mogu da shvatim šta sam ja to uradila da mi se to dogodilo”, kaže ona.

Direktorka XII beogradske gimnazije Svetlana Miljenović ne veruje da je loša ocena motiv napada.

“Koleginica vrlo profesionalno radi svoj posao, ne pamtim da je imala učenika na popravnom ispitu, ako se spekuliše sa tom idejom da je u pitanju ocena i tako dalje”, navodi ona.

Direktorka gimnazije dodaje da je posao prosvetnog radnika postao posao visokog rizika i da ne postoje mehanizmi koji bi zaštitili profesore.

Iako su sindikati obrazovanja u jednom trenutku tražili status službenog lica za sve nastavnike, to još nije u zakonu.

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Bogoljub Lazarević smatra da treba sačekati reakciju policije i da počinioci moraju biti najstrože kažnjeni.

“Učenici, odnosno deca, su model ponašanja starijih. Dakle, to jeste pitanje ne samo za Ministarstvo prosvete već za ukupno društvo kod nas i samo preventivnim radom sa učenicima i stalnim radom i razgovorom mi možemo da postignemo nešto. Inače, sve ostalo, možemo raditi na represiji, ali mislim da je najvažnija preventiva koja još nije dovoljna”, smatra on.

Policijska istraga o napadu na profesorku j dalje traje, ali kako saznajemo, napadači još nisu otkriveni.

Profesorka je napadnuta na parkingu u školskom dvorištu posle završetka časova druge smene, oko pola osam uveče, kada su dvojica nepoznatih napadača najpre probušili gumu na automobilu i napali profesorku s leđa.

Pobegli su kada je u pomoć stigao domar. Inače, u školi kažu da ovakvih slučajeva ranije nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: