Borovec: Izručenje bez problema

Izručenje Sretka Kalinića iz Hrvatske u Srbiju proteklo je bez ikakvih bezbednosnih problema, izjavio je portparol hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec.

Izvor: B92

Sreda, 25.08.2010.

08:26

Default images

Kako je javila agencija Hina, izručenje su noćas oko 1 sat obavili pripadnici policije avionom, koji je obezbedila srpska strana.

"Tokom izručenja nisu nastupili nikakvi bezbednosni problemi. Snimak izručenja biće tokom dana dostupan na veb stranici www.mup.hr", navodi se u saopštenju MUP-a Hrvatske.

Portparolka Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zorana Vučićević rekla je da je pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić oko 2.00 smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Kalinić je pravosnažno osuđen za ubistvo premijera Zorana Đinđića na 30 godina zatvora i na 40 godina za više ubistava koje je počinio zemunski klan.

Specijalno tužilastvo za organizovani kriminal u Beogradu protiv Kalinića vodi istragu za još tri ubistva, pa zbog toga on u Srbiji ima dvostruki status - osuđenika i pritvorenika.

Kalinić ima status pritvorenika i osuđenika

Pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić, koji je u noći između utorka i srede izručen Srbiji, priveden je u Okružni zatvor u Beogradu pošto ima dvostruki status - osuđenika i pritvorenika, rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

"Hrvatska je po rešenju ministra pravde noćas izručila Sretka Kalinića Srbiji. On je oko 2.00 sata smešten u Okružni zatvor u Beogradu", kazala je portparolka Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zorana Vučićević i navela da je postupak obavljen bez problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: