Pomoć za osobe s invaliditetom

Ministar rada Rasim Ljajić uručio je predstavnicima organizacija osoba sa invaliditetom ugovore o finansiranju projekata za poboljšanje položaja.

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2010.

14:00

Default images

Ljajić je tom prilikom rekao da se na konkurs Ministarstva javilo 300 organizacija osoba sa invaliditetom, a da je odobreno 85 projekata vrednosti 71 milion dinara.

Najveći broj odobrenih projekata je za dnevni boravak i stanovanje uz podršku osoba sa invaliditetom.

Preostali projekti su namenjeni uklanjanju arhitektonskih barijera za osobe sa invaliditetom i na jačanje organizacija za njihovu zaštitu.

"U uslovima velike ekonomske krize izdvojena sredstva predstavljaju značajnu pomoć i doprineće poboljšanju položaja osoba za invaliditetom", rekao je Ljajić u sedištu Gradske organizacije gluvih i nagluvih Niša.

Neuspešan obilazak Sigurne kuće

Ministar Rasim Ljajić nije u Nišu uspeo da obiđe prvu Sigurnu kuću u tom gradu, jer predstavnici lokalne vlasti nisu imali ključ ulaznih vrata.

Ljajić je sprečio radnika da čekićem obije vrata Sigurne kuće, a gradska većnica Dušica Davidović je insistirala na tome da ministar sačeka i, ipak, uđe u Sigurnu kuću.

Ključ ipak nije pronađen i ministar nije uspeo da uđe.

Prva sigurna kuća u Nišu za žrtve porodičnog nasilja trebalo bi da bude otvorena na jesen. To će biti regionalna ustanova za jug Srbije i u njoj će istovremeno moći da boravi do 25 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: