"Žene u crnom" održale protest

Organizacija "Žene u crnom" je u centru Beograda, povodom 15. godišnjice stradanja u Srebrenici, organizovala protestno stajanje i polaganja cveća.

Izvor: B92

Subota, 10.07.2010.

21:34

Default images

Aktivisti su stajali sat vremena na Trgu Republike držeći transparente sa natpisima "Da ne zaboravimo genocid u Srebrenici", "Solidarnost" i "Odgovornost".

Svako je položio i belu ružu. Zorica Trifunović iz organizacije je rekla da "Žene u crnom" taj datum obeležavaju od 1995. godine, navodeći da se "taj zločin ne sme zaboraviti i da se on mora priznati".

U Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice sutra će biti održan komemorativni skup u sklopu koga će se obeležiti 15 godina od stradanja Bošnjaka u julu 1995. godine i izvršiti ukop 775 identifkovanih srebreničkih žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: