Odluka o bonusu od po 5.000 dinara

Vlada Srbije usvojila je odluku kojom se odobrava isplata jednokratne pomoći od po 5.000 dinara direktnim i indirektnim korisnicima republičkog budžeta.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2010.

18:21

Default images

Pomoć od po 5.000 dinara biće isplaćena zaposlenima na neodređeno vreme, uz uslov da neto plata zaposlenog ne prelazi 50.000 dinara.

Isplata jednokratne pomoći odobrava se i korisnicima sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje, direktnim i indirektnim korisnicima budžeta jedinica lokalne samouprave i teritorijalne autonomije, saopšteno je danas.

Pomoć će dobiti i zaposleni koji primaju naknadu plate na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Opširnije možete čitati u rubrici Biz.

"Odluka se ne odnosi na penzionere"

Državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Zoran Martinović objasnio je za B92 da bi tu pomoć tokom jula trebalo da dobiju stalno zaposleni u državnoj upravi, socijalnim ustanovama, policiji, prosveti, vojsci, zdravstvu, lokalnim samoupravama i autonomnim pokrajinama.

On je dodao da se ova odluka ne odnosi na penzionere, pošto je pomoć njima drugi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i o tome će se odlučivati u narednom periodu.

"Ovu pomoć će moći da ostvare oni zaposleni čija plata ne prelazi 50.000 dinara. U ovaj iznos se ne računaju naknade po iznosu drugih dodataka, nadoknata za minuli rad, već samo koeficijent i osnovica za obračun osnovne plate. Isplata će ići preko Uprave za trezor Ministarstva finansija koje imaju spiskove, naše procene su da će, iako je ovo zaista veliki posao, najveći deo korisnika biti obrađen do 16. jula", rekao je Martinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: